Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:53, 18 kwi 2016

Do góry
Dziś pierwsze koszenie tego sezonu - cały dzień świeciło słońce i Mąż był na miejscu

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:49, 18 kwi 2016

Do góry

Lustro zostało odebrane i zaakceptowane przez ,,sponsorów"
Z Pszenicznej ... 21:47, 18 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
No i musiałam Wam pokazać naszą parę Ona i On

No śliczna para
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:45, 18 kwi 2016

Do góry
Serduszka i naparstnica (jedna z wielu) od Sylwi

Fiołkowa aleja
Gunnera - parzeplin 21:44, 18 kwi 2016

Do góry
Cudne już te Wasze pięknoty
Moja teraz też ruszyła jak szalona, ale jeszcze trzymam pod okryciem i w sobotę uchroniło ją to przed połamaniem na wichurze, chyba ją tak potrzymam jeszcze do tej zimnej Zośki tylko samą gorę zdejmę, z końcem kwietnia i liści ubiorę, a dodam kompostu i humusu, a jak odkryję całkiem to dostanie nawozy i koński obornik i dużo wody, bo do tej pory jeszcze ani raz nie podlewałam , przez podsiąkanie wilgoć ciągnie, bo u nas mokro, że masakra, a w sobotę po ulewie to takie podtopienia były, że szkód narobiło ludziom sporo.
fotki z soboty
przed wichurą i ulewą

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:43, 18 kwi 2016

Do góry
no lezaly u moich stop, ciekawa jestem czy cos z nich bedzie, narazie wszystkie maja po dwa listki.

Piwonie maja juz paczki
ta bedzie miala biale kwiaty i jest ich trzy a nie dwie jak wczesniej napisalam

a ta ktore ma rozowe kwiaty wyglada tak

moja pierwsza konwalia
Ogród Mirelli 21:43, 18 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Kupiłam dzisiaj Magnolię Sunsation

Wyguglałam ją, będzie królowąnTwojego ogrodu ! Piękności! Niebanalna, wyjątkowa Niech zdrowo rośnie i obficie kwitnie!

Dzięki za info o G.
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 21:43, 18 kwi 2016

Do góry
Magnolia Leonard Messel u mnie

i Rustica rubra jeszcze w pąkach, jak to na wschodzie Polski
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 21:42, 18 kwi 2016

Do góry
anbu napisał(a)

Kasiu powiem Ci coś w tajemnicy, ja cienka w projektowaniu jestem To raczej mi trzeba pomagać
Ale się wypowiem co mi tam

Napisz co masz między rabatą nr 1 a rabatą nr 3 tą obok altanki (bo to chyba altanka?). Chodzi mi o te brązowe elementy na planie.
Ten zielonkawy kolor to rabaty, tak? Jak dla mnie, to coś nie gra albo jest ich za mało, albo są jakieś takie porozrywane/niespójne. Ja bym połączyła rabatę nr 1 z 3 ale nie wiem co tam stoi na przeszkodzie? Ta 4 też mi nie pasuje do całości, te fale. 6 też taka wyspa.
Nie wiem czy te rabaty mają ostateczny kształt?

Odnośnie przedogródka to na 2 możesz faktycznie dać rośliny zimozielone - cisy i buksy. Na 1 wzdłuż możesz dać wtedy szpaler drzew szczepionych np. a pod nimi coś
Albo odwrotnie na dwójce drzewo szczepione a jedynkę potraktować niskimi zimozielonymi nasadzeniami na tle ładnego żywopłotu.

Ale tak jak mówię, ja słabo się znam i u mnie to raczej intuicja niż wiedza gra pierwsze skrzypce

Aniu, kształt rabat jest zaznaczony "mniej więcej", skłaniam się ku liniom falistym.
Obok altanki stoi huśtawka, mały kwadrat to piaskownica. Za jakiś czas 1 i 3 połączę (po zlikwidowaniu piaskownicy), ale na razie musi tak zostać.
6 tak mi się zaznaczyła To wejście do kotłowni, schody i podjazd - wygląda to tak:
Przy podjeździe chcę coś posadzić.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:42, 18 kwi 2016

Do góry
Odbicie

Real i odbicie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:40, 18 kwi 2016

Do góry
Sylwuś grujecznik w lepsze ręce nie mógł trafić . Niech rośnie zdrowo i niech zające go omijają . Patrz jaki śliczny świecznik mam

Rameczki jeszcze nie zdążyłam wyeksponować, bo do pracy goniłam. Ale roślinki posadzone co do jednej, a jeszcze nasiona swojej naparstnicy wysiałam . Buziaki
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:39, 18 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Jakie masz juz wypasione niezapominajki!

Marzenko to brunery O takie:

Moj ogrodeczek 21:38, 18 kwi 2016

Do góry
marzec

kwiecień

Co z tym ogródeczkiem począć 21:37, 18 kwi 2016

Do góry

Mówisz, żem się darła "nie maluj na czarno"?

No i może się darłam, ale:

- po pierwsze mówiłaś o kolorze takim jak na bramie,
- po drugie - to nie jest kolor czarny.

ewa004 napisał(a)
Jak leciała ciemnym impregnatem to już po całości
Podoba mi się ten kolor, ciemno szary troszkę brązu wpada w czerń Dla faceta kompletna abstrakcyja, nie zrozumie kolru
[/img]

Po trzecie - obiecuję solennie powstrzymać się od teraz od udzielania rad.

Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 21:36, 18 kwi 2016

Do góry
Rabatkę różano - szałwiowo - kocimiętkową wypieliłam.
Róże przycięte, ale mocno przemarzły bo zima była bezśnieżna.
Muszę dokupić jeszcze lawendę. Mam tylko dwie, ale za to dorodne
W miejscu kwiatka-znacznika powinna być jeszcze jedna róża. Kupiłam sześć ale po wsadzeniu okazało się, że brakuje jednej.
Życie w wiejskim ogrodzie 21:35, 18 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Przemku, jak widzę tulipany u Ciebie to mogę powiedzieć, że u Ciebie odwrotnie u mnie magnoliowy szał, a u Ciebie tulipanowy. posadzone w dużych grupach, robią ogromne wrażenie i naprawdę cieszą każde oczy, ciekawie je zestawiłeś i zdecydowałeś się na kolorek dający po oczach, ja też uwielbiam mocne akcenty w ogrodzie
Wybrałam sobie to zdjęcie u ciebie

Agatko uwielbiam Twoje szaleństwo magnoliowe Dziś byłem chyba trzy razy żeby znowu je zobaczyć
Tulipanów dosadzam każdego roku Na rabatach lądują te z donic i dokupuję nowe Takiego mam bzika na ich punkcie
Zacytowane różowe piękności mają już parę sezonów i ładnie się namnażają Miedzy nimi posadzone są ciemne królowe nocy ale one później kwitną
Pozdrawiam wiosennie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:29, 18 kwi 2016

Do góry
Kasia zobacz jaką masz zdolną córcię (a nawet dwie ) , mam taki organizer na długopisy

i jeszcze dwie ślicznoty
Moja bajka 21:26, 18 kwi 2016

Do góry
a od małej Darusi organizer na długopisy

moje jeżówkowo

a to prawdziwa niespodzianka . Kiedyś u znajomych zebrałam trochę nasion kłosowca, bez większej nadziei, że wzejdą. Tadaaaam! Niespodzianka! Wzeszły !

teraz się okaże zy cośsię uda yhodować, czy będzie tka sama porażka jak ze stipą
Pomysł na ogród 21:23, 18 kwi 2016

Do góry
a tym czasem zawitali nowi goście w ogrodzie
martwią mnie tylko idące wielkimi krokami przymrozki

Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 21:22, 18 kwi 2016

Do góry
KasiaW napisał(a)
Czas najwyższy na wklejenie aktualnego planu działki. Siedzę nad nim od 6 w dzień wolny od pracy! Ale to silniejsze ode mnie

Tylko proszę nie śmiejcie si ę z moich "zdolności" plastycznych.
Nakreśliłam planowany zarys rabat i ponumerowałam je.

Kasiu powiem Ci coś w tajemnicy, ja cienka w projektowaniu jestem To raczej mi trzeba pomagać
Ale się wypowiem co mi tam

Napisz co masz między rabatą nr 1 a rabatą nr 3 tą obok altanki (bo to chyba altanka?). Chodzi mi o te brązowe elementy na planie.
Ten zielonkawy kolor to rabaty, tak? Jak dla mnie, to coś nie gra albo jest ich za mało, albo są jakieś takie porozrywane/niespójne. Ja bym połączyła rabatę nr 1 z 3 ale nie wiem co tam stoi na przeszkodzie? Ta 4 też mi nie pasuje do całości, te fale. 6 też taka wyspa.
Nie wiem czy te rabaty mają ostateczny kształt?

Odnośnie przedogródka to na 2 możesz faktycznie dać rośliny zimozielone - cisy i buksy. Na 1 wzdłuż możesz dać wtedy szpaler drzew szczepionych np. a pod nimi coś
Albo odwrotnie na dwójce drzewo szczepione a jedynkę potraktować niskimi zimozielonymi nasadzeniami na tle ładnego żywopłotu.

Ale tak jak mówię, ja słabo się znam i u mnie to raczej intuicja niż wiedza gra pierwsze skrzypce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies