Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

zbigniew_gazda 08:18, 26 kwi 2016

Ale Ci zazdroszczę tańców Aniu. Kompostowniki fajne a jest otwierana przednia ścianka?
Kawa 08:22, 26 kwi 2016

tulipanki śliczne
u mnie zimno dzisiaj
Anda 09:18, 26 kwi 2016

Aniu, Twoje tulipki sliczne, zadne mielonki Kompostownika zazdraszczam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasja83 09:42, 26 kwi 2016

Bardzo Aniu ładnie podziałałaś. Rabatki na tip-top.
LyraBea 10:02, 26 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
ja dziś nawet coś porobiłam, pomalowałam kompostowniki, jeden ustawiony nawet I jutro u mnie zabierają bio śmieci, to wyrywałam mniszki z trawnika (nie wiem po co skoro za płotem mam ich całe pole). Wyszedł mi cały worek

zbigniew_gazda napisał(a)
Ale Ci zazdroszczę tańców Aniu. Kompostowniki fajne a jest otwierana przednia ścianka?

Dzień dobry Aniu - moja pocieszycielko.
Ja też z zapytanie o kompostowniki. Mam kilka desek i właśnie coś takiego chcę zmontować. Czy takie zbite na sztywno powinnam zrobić czy może z ruchomymi deskami na przykład od dołu, żeby wybierać?
Bez kompostownika się nie obejdzie. Już z mojego małego trawnika sporo trawy a jeszcze dojdzie kolejna porcja do koszenia. Nie można takiego dobrodziejstwa zmarnować.
AnnaCh 12:57, 26 kwi 2016

Elisko, przytnij, może żyją

Łucjo, rzeczka mi zupełnie nie wyszła, bo za nimi są mniejsze i później kwitnące Queeny. No ale trudno, za rok zamienię

Agatko, no już o tym myślałam, ale jakoś nie mogę się przemóc

Paulina, u nas tez zimno, ale słonko było. Dziś rano, było zupełnie biało, mam nadzieję, że nie ma strat.

Zbyszku, no właśnie nie jest otwierana. Będę przerzucać

Kamila, u mnie dziś rano z minus dwa było, jak wstałam, to już sobie wyobrażam co wcześniej

Ewciu, mówisz, że nie mielonki Twoje tez mi się bardzo spodobały

Kasiu, tylko troszkę, cierpię na ciągły brak czasu A tu już maj i wypadałoby te dwie brakujące skrzynie zrobić

Beatko, no właśnie ja marnowałam cały czas bez sensu Ja mam po prostu takie skrzynie zbite, ważna żeby był dostęp powietrza, czyli ażurowe musza być. Z ruchomą ścianką, czy deseczkami na pewno lepiej, ale moje takie sa i już będą. Plan jest taki, że w tym sezonie zapełniam tą pierwszą skrzynię, za rok drugą i dopiero w trzecim sezonie ruszę tą pierwszą, żeby mieć znowu gdzie wrzucać Chwasty i tak będą szły do wora, bo nie potrzebuję ich więcej na rabatach, więc tu głównie będzie skoszona trawa i fusy z kawy
frezja 14:30, 26 kwi 2016

Chwasty możesz wrzucać do kompostownika, najważniejsze, żeby nie były kwitnące.
anbu 14:53, 26 kwi 2016

Ania jak marchewka wróciła, to mus zapodać nowy avatarek
KasiaW76 15:08, 26 kwi 2016

Do mojego chwastów nie rzucam... jakoś boję się, ze sie nie przekompostuje

Ładny twój kompostownik... mój z palet
AgataP 16:51, 26 kwi 2016

Kompostownik malina Ja mam drewniany z palet, dwie komory i już wywalam za niego bo miejsca nie ma. Myślę jeszcze o 2 szt plastikowych
Kompostu nigdy za dużo haha