Iwonka, jak zawsze przybywam z zapytaniem choć ostatnio długo mnie nie było.
1. Podlałam obornikiem wszystko poza różami. Czy można obornik stosować na wszytskie roślinki czyli żurawki, trzmieliny, miskanty, rozchodniki, sliwy wiśniowe, hortensje. Obornik suszony rozpuszczony w wodzie.
2. Pamiętasz moją długą rabatę na środku ogrodu? Posadziłam tam krzaczki derenia i chycałabym pomiędzy nie dać coś na pniu jednak. Myślałam o trzmielinach ale odradzono mi że niby będzie się zlewało bo kolory podobne i będzie mdło.
No i czy znasz cos innego na pniu nie dużego??
Największa wada rozplenic. Zapomina się o tym, jak kwitną
Ja dopiero uczę się o trawach. Zeszły rok - dopiero zaczęłam z nimi przygodę, a teraz jest pierwszy raz, jak czekam, by wystartowały po zimie ...
Iza, noooo chciałoby się, by już wystartowały, ale jak tak patrzę dziś, co dzieje się z pogodą, to sobie myślę, by jeszcze poczekały ...
Teraz zerwał się wiatr i leje ... Zdjęłam doniczki na tarasie ze stolika na ziemię, szkoda by było, gdyby wiatr nimi targał i miałyby sie potłuc ... Krzesła powkładałam jedno na drugie, by wiatr ich nie porwał.
Pada ... niech pada, podlewa trawkę.
Tylko czemu jest tak zimno?
Poprzedniego ranka było -5 stopni, dziś -2.
A teraz leje i wiatr ... Ale deszcz niech pada. Było już sucho ... Tylko trudno mówić tu o zbliżającej się majówce
Roślinki żyją. Trochę powykręcało liście klona ...
Tulipany rano były kaput, potem podniosły łebki. Najlepiej radzą sobie exotic. Chyba je polubię miłością jakąś ...
Ładnie odbija ich biel w ogrodzie w te smutne, chłodne dni...
Czekamy na listki do ogrodzenia. Za mało było w hurtowni. Są zamówione. Szkoda, że trzeba czekać, bo myślałam w majówkę płot odmalować, ale można poczekać. Pogoda nie zachęca