Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Moje małe królestwo 21:49, 01 sty 2017

Do góry
Tereniu, wczoraj przejezdzalam w twojej okolicy. Cieplutko myslalam o tobie. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie problemów.
Ogródek Iwony II 21:46, 01 sty 2017

Do góry
Dziękuję za życzenia. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Po odespaniu sylwestrowej nocy wracamy do domu.
Właśnie zaliczyliśmy drugą kontrolę drogową. Panowie policjanci intensywnie dziś pracują.
Kamienny ogród patykiem malowany 21:42, 01 sty 2017

Do góry
Ha, ha
Super historia
Działeczka Asi :) 10:38, 31 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Asiu, cudne te rodzinne fotki. Czy to była sesja, czy to zwyczajne zdjęcia takie no wiesz?

Iwonko, to są zdjęcia z sesji świątecznych Mamy za sobą dwie takie sesje... wielkanocną i bożonarodzeniową Postanowiłam, że będę robić takie sesje, co najmniej raz do roku, żeby Ola (wnusia) miała pamiątkę
Działeczka Asi :) 08:22, 31 gru 2016

Do góry
Asiu, cudne te rodzinne fotki. Czy to była sesja, czy to zwyczajne zdjęcia takie no wiesz?
Kamienny ogród patykiem malowany 23:15, 30 gru 2016

Do góry
Ewy rady dobre.
Ale jak doczytałam twój wpis o tym, co i jak robisz, to podkulilam ogon i skasowalam mój wpis, bo ci nie dorównam w umiejętnościach. Buziak.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:54, 30 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Madzenko, ty masz sporo róż. Nie dziwię się, że kolejnych nie planujesz.
Chyba dochodzisz do mysli, ze ogród jest bliski doskonalemu. Teraz tylko pielegnacja i podziwianie
Coraz więcej fotek z twojego ogrodu jest pinowanych. To o czyms swiadczy.

Iwonka róż mam już ponad 100 dlatego nowe pojawia się wyłącznie po eksmisji innych. Planuje w tym roku nowe zakupy poczynić wyłacznie na Święcie Róz w Rosarium. Byłam latem zachywcona zakupami u nich.

I chyba moj ogród spełnia moje oczekiwania, rewolucji nie planuje, dopieszczanie i dosadzanie kolejnych traw bo dla traw moj ogród z gumy

Widziałam dzisiaj na Fb moj ogród i sie zmartwiłam,ze wizytówkę tak nieaktualną mam...
Ogródek Iwony II 21:32, 30 gru 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kiedyś mielismy ogrzewanie olejowe. Ale nie bylo nas stac na takie rozwiazanie po podwyzkach oleju opałowego.

Kasia, sąsiada z takimi widokami współczuję. Musze u Ciebie zobaczyć, w czym problem.

Teraz lecę jeszcze do kuchni. Menu na jutro rozpracowuję. Mlody ma jutro urodzinki, zaprosił na rano gości na kawe. A potem trzeba szykować się na imprezę.
Ale dzis juz uciekam.

Iwonko udanej imprezki życzę
Ogródek Iwony II 20:08, 30 gru 2016

Do góry
Kiedyś mielismy ogrzewanie olejowe. Ale nie bylo nas stac na takie rozwiazanie po podwyzkach oleju opałowego.

Kasia, sąsiada z takimi widokami współczuję. Musze u Ciebie zobaczyć, w czym problem.

Teraz lecę jeszcze do kuchni. Menu na jutro rozpracowuję. Mlody ma jutro urodzinki, zaprosił na rano gości na kawe. A potem trzeba szykować się na imprezę.
Ale dzis juz uciekam.
Ogródek Iwony II 20:02, 30 gru 2016

Do góry
Kasiu, tak. Cieszę się. M oddal mi "podwórko". Bo to było miejsce na caloroczny skład drewna, które musialo sezonowac, potem bylo cięcie, wozenie, ukladanie, ...
Teraz opalamy głównie weglem. A drewno na rozpalkę. Dzięki temu wygospodarowalam miejsce na rabaty.
Raz pokaze, od czego zaczynalam.
Ogródek Iwony II 20:00, 30 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Justynko, dopiero, jak zrobiłam plan, uświadomiłam sobie, jak mój ogródek odbiega wielkością od ogrodów na forum. Niestety, ktoś wykupil działkę za nami. Już nie mam jak zwiększyć ogrodu. Musze cieszyc się tym, co mam

my mieliśmy kupić działkę 800m ale ulice dalej znależliśmy naszą 1500m i wiesz co..ja zbankrutuje..teraz zastanawiam się czy dobrze zrobilismy bo zakładanie ogrodu to mega wydatek :/
jak ogladam Twoje zdjęcia to teraz zwracam uwage jak ogromna ilość roślin masz i jak ładnie to się zwłaszcza teraz prezentuje gdy szaro i buro..a u mnie zawsze brzydko i zawsze za mało
Ogródek Iwony II 19:21, 30 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Znalazlam stronkę z możliwością kupna. Faktycznie, cena porównywalna z chemicznymi srodkami.

A tu o tym, co to jest:
http://www.modr.mazowsze.pl/porady-dla-rolnikow/tpr-inne/236-mikroorganizmy-pozyteczne-w-ogrodnictwie

przecież możesz to sobie sama wyprodukować z kompostu i to za darmo, po co wydawać pieniądze?
Ogródek Iwony II 19:10, 30 gru 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

ps. plan ogrodu dużo wnosi do oceny zdjęć ...zupełnie inaczej teraz patrze na to co pokazujesz ....choc wydawało mi się że u ciebie nie błądze

Justynko, dopiero, jak zrobiłam plan, uświadomiłam sobie, jak mój ogródek odbiega wielkością od ogrodów na forum. Niestety, ktoś wykupil działkę za nami. Już nie mam jak zwiększyć ogrodu. Musze cieszyc się tym, co mam
Ogródek Iwony II 19:05, 30 gru 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Mam mały ogród Aż takie drogie nie są wg mnie. Poza tym zastanawiam się nad bokashi i sama będę je produkować

Znalazlam stronkę z możliwością kupna. Faktycznie, cena porównywalna z chemicznymi srodkami.

A tu o tym, co to jest:
http://www.modr.mazowsze.pl/porady-dla-rolnikow/tpr-inne/236-mikroorganizmy-pozyteczne-w-ogrodnictwie
Ogródek Iwony II 19:03, 30 gru 2016

Do góry
Lomianianka napisał(a)

Zrobiłam ściągi z tych 2 wątków, ale nie wiem czy można w innych wątkach to wkleić

Mozesz mi wyslać na maila
Podam na pv.
W zeszlym roku, jak Waldek jeszcze pisał, tematy na bieżąco czytalam. Zimą będzie czas na przypomnienie.

Soda zostawia bialy nalot na rozach. Testowałam.

Ogródek Iwony II 18:54, 30 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A te efektywne mikroorganizmy? To co masz na myśli?
Kompost i gnojówkę z pokrzyw systematycznie stosowałam. I obornik zwierzęcy.
Przez długi czas ogród radził sobie bez oprysków, w tym roku nowe róże musiałam wesprzeć jednak opryskiem chemicznym. Mszyce nic sobie nie robiły, żywcem zjadały niektóre róże

mszyce: 1 l wody, 1/2 łyżeczki sody, płyn do mycia naczyń lub mydło potasowe - wymieszać, pryskać co kilka dni. DZIAŁA ale trzeba kilka razy spryskać.

Ja ogród uprawiam zgodnie z zaleceniami mazana i waldka.
Wszystko tu opisane:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4623-herbicydy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4179-skoncentrowany-wyciag-z-kompostu-anhk

A poza tym nie stać mnie na chemię i em-y.

Zrobiłam ściągi z tych 2 wątków, ale nie wiem czy można w innych wątkach to wkleić
Ogródek Iwony II 18:27, 30 gru 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziewczyny, a jak ten ocet się sprawdza?
Rozcieńcza się go?
Kto go stosował z pozytywnym skutkiem?

ja stosowałam (nie rozcieńczałam) w tym roku ...szybko łapie ...i szybko chwast schnie ...ale trzeba go zebrac recznie jak zżółknie ...niestety ma wadę ...chwasty wyrastają ponownie dość szybko ..i trzeba powtarzać czesto oprysk.

ps. plan ogrodu dużo wnosi do oceny zdjęć ...zupełnie inaczej teraz patrze na to co pokazujesz ....choc wydawało mi się że u ciebie nie błądze
Ogródek Iwony II 17:30, 30 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przez długi czas ogród radził sobie bez oprysków, w tym roku nowe róże musiałam wesprzeć jednak opryskiem chemicznym. Mszyce nic sobie nie robiły, żywcem zjadały niektóre róże

Wrzuć "efektywne mikroorganizmy" w wyszukiwarkę Jedna z moich ulubionych szkółek różanych je używa i maja super róże, więc i ja chcę zobaczyć, czy przyniesie to jakieś pozytywne efekty.
Na mszyce najlepsze są biedronki i ich potomstwo, i zlotooki i ich potomstwo. Miałam kiedyś cały młody bez czarny w mszycy ale zauważyłam tam też jedną larwę złotooka. Po trzech dniach nie zostało śladu po mszycy
Mszyce na łubinie zjadły wróble i przy okazji połamały łubin Na hibiskusach też mam regularnie mszyce, ale już nie zwracam na nie uwagi. Ktoś w końcu przyjdzie i je zje
Ogródek Iwony II 16:55, 30 gru 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies