Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

yolka 08:54, 31 gru 2016

Jestem pod urokiem niesamowitego podobieństwa, oczywiście że wnusia najpiękniejsza, ale fryzurę Ty masz najpiękniejszą
asiak 10:38, 31 gru 2016

Iwk4 napisał(a)
Asiu, cudne te rodzinne fotki. Czy to była sesja, czy to zwyczajne zdjęcia takie no wiesz?

Iwonko, to są zdjęcia z sesji świątecznych Mamy za sobą dwie takie sesje... wielkanocną i bożonarodzeniową Postanowiłam, że będę robić takie sesje, co najmniej raz do roku, żeby Ola (wnusia) miała pamiątkę
katel 17:05, 01 sty 2017

Przepiękne macie te zdjęcia! Dziewczyny niesamowicie do Ciebie podobne, fryzury tylko różne macie
asiak 20:58, 03 sty 2017

Kochani... mam do zagospodarowania jeszcze dwie rabaty. Te, które pokazywałam wcześniej, mniej więcej wiem, co na nich wsadzić
Zostały mi dwie, gdzie nie mam pojęcia, co na nich wsadzić
To jedna z nich... Jest to rabata, która jest widoczna z głównej alejki. Tuje po lewej i prawej stronie zostają. Na wiosnę będą przycięte.
Jest to rabata bardziej cienista, po lewej stronie jest wschód. Zacieniona jest domkiem, później tują. Późnym popołudniem jest słońce.
Doradzicie mi, co tam wsadzić, żeby było ładnie?
Ja myślałam o hortensji piennej po środku rabaty i o różanecznikach, ale one już będą na rabacie pod oknem z lewej strony. Nie mam pojęcia...
Pomożecie mi? Plissss....

Margerytka40 22:07, 03 sty 2017

Asiu a masz gdzieś plan tej rabaty? Jakie ma wymiary?
asiak 22:25, 03 sty 2017

Rabata ma około 7 metrów razem z tymi tujami, szerokość około 2 m
Margerytka40 12:48, 04 sty 2017

A co byś tam chciała?. Coś niskiego czy wysokiego, na jaką wysokość?.
Różaneczniki możnaby powtórzyć,może jakieś hortensje do tego.
asiak 13:10, 04 sty 2017

Asiu, tak sobie rozmyślałam i stwierdziłam, że chyba wsadzę tam różaneczniki, azalie. No, i tą hortensję pienną. Między tymi tujami nie ma zbyt wiele miejsca i na hortensje w formie krzewu nie ma tam miejsca. Zważając, że jest to rabata mało słoneczna, dosadzę hosty, może jakieś paprocie. Nie wiem, co jeszcze, żeby rabata była też ładna po przekwitnięciu różaneczników i azali. Taki jest mój zamysł, tylko nie wiem, czy dobry? Dlatego jestem otwarta na wszelkie propozycje Dodam, że nie znam zbyt wiele roślin, które np. też mogłyby tam rosnąć
Dziękuję Asiu
Margerytka40 14:47, 04 sty 2017

A tą pienną hortkę to jak chcesz prowadzić?. Po ziemi czy na jakiejś podporze?. Szczerze to ja bym jej tu nie dawała, może zamiast tej pnącej dać np limkę
Margerytka40 14:53, 04 sty 2017

W nogi może być bodziszek korzeniasty,fajnie by wyglądał przy różanecznikach albo przywrotnik.