Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 19:10, 30 gru 2016

eee_taam napisał(a)

ps. plan ogrodu dużo wnosi do oceny zdjęć ...zupełnie inaczej teraz patrze na to co pokazujesz ....choc wydawało mi się że u ciebie nie błądze

Justynko, dopiero, jak zrobiłam plan, uświadomiłam sobie, jak mój ogródek odbiega wielkością od ogrodów na forum. Niestety, ktoś wykupil działkę za nami. Już nie mam jak zwiększyć ogrodu. Musze cieszyc się tym, co mam
Lomianianka 19:21, 30 gru 2016

Iwk4 napisał(a)

Znalazlam stronkę z możliwością kupna. Faktycznie, cena porównywalna z chemicznymi srodkami.

A tu o tym, co to jest:
http://www.modr.mazowsze.pl/porady-dla-rolnikow/tpr-inne/236-mikroorganizmy-pozyteczne-w-ogrodnictwie

przecież możesz to sobie sama wyprodukować z kompostu i to za darmo, po co wydawać pieniądze?
Rytla 19:24, 30 gru 2016

I ciesz się! bo przecież masz czym.

Nasi sąsiedzi robią to i owo u siebie, ostatnio głównie przed domem i boleśnie zdałam sobie sprawę, że przez "najczęściej patrzone" okno, to będę widziała ich przedogródek, czyli kawał podjazdu i niewiadomoco jeszcze, nic na co wpływ bym miała, urok wąskiej działki i domów położonych tak bliko płotu, jak tylko się da.
Gdybym umiała lepiej przewidywać, to albo kuchnia byłaby gdzie indziej, albo choć inaczej zaprojektowana.
anna_t 20:00, 30 gru 2016

Iwk4 napisał(a)

Justynko, dopiero, jak zrobiłam plan, uświadomiłam sobie, jak mój ogródek odbiega wielkością od ogrodów na forum. Niestety, ktoś wykupil działkę za nami. Już nie mam jak zwiększyć ogrodu. Musze cieszyc się tym, co mam

my mieliśmy kupić działkę 800m ale ulice dalej znależliśmy naszą 1500m i wiesz co..ja zbankrutuje..teraz zastanawiam się czy dobrze zrobilismy bo zakładanie ogrodu to mega wydatek :/
jak ogladam Twoje zdjęcia to teraz zwracam uwage jak ogromna ilość roślin masz i jak ładnie to się zwłaszcza teraz prezentuje gdy szaro i buro..a u mnie zawsze brzydko i zawsze za mało
Iwk4 20:02, 30 gru 2016

Kasiu, tak. Cieszę się. M oddal mi "podwórko". Bo to było miejsce na caloroczny skład drewna, które musialo sezonowac, potem bylo cięcie, wozenie, ukladanie, ...
Teraz opalamy głównie weglem. A drewno na rozpalkę. Dzięki temu wygospodarowalam miejsce na rabaty.
Raz pokaze, od czego zaczynalam.
Rytla 20:05, 30 gru 2016

O tak, pokazuj koniecznie, to zawsze jest takie inspirujące - nie było, a jest!
anbu 20:07, 30 gru 2016

Dziewczyny lepiej mieć mały ogródek a dopieszczony. My mamy działkę 20-sto arową a robimy ogród tylko, albo aż na połowie. W życiu też się liczą inne rzeczy Kolejną sprawa, że stajemy się coraz starsi a nie odwrotnie
Iwk4 20:08, 30 gru 2016

Kiedyś mielismy ogrzewanie olejowe. Ale nie bylo nas stac na takie rozwiazanie po podwyzkach oleju opałowego.

Kasia, sąsiada z takimi widokami współczuję. Musze u Ciebie zobaczyć, w czym problem.

Teraz lecę jeszcze do kuchni. Menu na jutro rozpracowuję. Mlody ma jutro urodzinki, zaprosił na rano gości na kawe. A potem trzeba szykować się na imprezę.
Ale dzis juz uciekam.
Margerytka40 20:21, 30 gru 2016

Iwonko ,ja jak przeprowadziłam się do mojego M to zachwycona byłam prawie 3000 m działką , co prawda zapuszczoną a teraz wolałabym mniejszą. Żeby ogarnąć ten teren latem prawie nie ma czasu żeby usiąść i jak tu się cieszyć . Ja bardzo lubię pracować w ogrodzie ale kosztuje to wiele czasu , sił i pieniędzy a sił zwłaszcza będzie tylko ubywać.
21:32, 30 gru 2016
Iwk4 napisał(a)
Kiedyś mielismy ogrzewanie olejowe. Ale nie bylo nas stac na takie rozwiazanie po podwyzkach oleju opałowego.

Kasia, sąsiada z takimi widokami współczuję. Musze u Ciebie zobaczyć, w czym problem.

Teraz lecę jeszcze do kuchni. Menu na jutro rozpracowuję. Mlody ma jutro urodzinki, zaprosił na rano gości na kawe. A potem trzeba szykować się na imprezę.
Ale dzis juz uciekam.

Iwonko udanej imprezki życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies