Dzięki Paweł, to połaczenie to też trochę dzieło przypadku jak wszystko u mnie
Pozdrawiam serdecznie
Uwierz mi na słowo, że jest ich cała masa. Po prostu z tej perspektywy ich nie widać, z bliska już nie jest tak ładnie Myślę, że przez częste koszenie da się je z czasem wyeliminować a jeśli nie to zastosuję jakiś oprysk. Narazie można zapomnieć bo wieje u mnie niemiłosiernie
Szalenie miłe słowa, dziękuję bardzo Bonzaja czas objechać sekatorem a czasu wciąż brak. Ty już swojego w tym roku obcinałas ?
Vanillki ciachnęłam na dwa oczka by się wzmocniły ale z tym jednym badylkiem nie wiedziałam jak postąpić. Teraz widzę, że wypuscił listki od dołu więc chyba jeszcze go skrócę. Jak myślisz ?
Gnojówka z pokrzywy przygotowana, dodałam też mączki bazaltowej - podobno niweluje zapaszek.
Pierwsze koszenie trawki zrobione, tu jestem w trakcie:
Miodek z mniszka lekarskiego właśnie się gotuje, na początku nie za ciekawie pachniał ale już jest ok, zobaczymy czy dobry .
Jeszcze najnowszy nabytek: Prunus Padus Colorata, muszę im tylko pnie poprostować bo są potwornie krzywe ale elastyczne jeszcze to problemu nie będzie, tylko gumy do wiązania nie mogę dostać żeby elastycznie było a sznurki to trzeba często zmieniać - mają po ok 2,5m
No wiem, ale trudno, było, mineło...będzie jeszcze pieknie i kolorowo, ba jest pieknie ....tyle zimozielonych masz , tak ładnie skomponowane że jest pieknie
Na wierzbowa poczekam, a jak Genia u ciebie ? Bo moja ani drgnie, schowała sie w pąki i nie che wyjśc na to zimno chyba...
Witam Was Kochani cieplutko. Dokładnie rok temu nabyłam działkę. Oddaję jej całe serce, bo kocham to, co robię. Sukcesywnie zmieniam każdy metr mojego królestwa. Wszystko własnymi pomysłami, inspiracjami oraz rękoma.
Zamieszczę zdjęcie działki świeżo kupionej oraz kilka z obecnego wyglądu, bo też chcę się pochwalić, ha,ha,ha. I jak widać sporo jeszcze pracy przede mną!!!
A teraz proszę o pomoc. W niektórych miejscach mam jeszcze tzw. misz masz po poprzedniku i jeszcze nie za bardzo znam się na roślinach, więc proszę o określenie, czy roślinki na załączonych zdjęciach to kwiaty. W zeszłym roku wszystko wyhakałam, ale teraz jestem bardziej ostrożna. Będę stokroć wdzięczna.
Prośba o podpowiedź, chciałbym dodać towarzystwo tym roślinkom a są nimi 2-świecznice, 3-przetaczniki, oraz 1-orlik, co z tymi roślinami dobrze komponuje? Świecznica i przetacznik rosną do 1m, jest to miejsce do południa półcień, a po południu słoneczko, stawiam na ogród wiejski. Z góry dziękuję za pomoc.