Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:32, 14 mar 2016

Do góry
Sobota nalezała do mnie - brakowało mi tego styrania i dotlenienia się

Wszystkie trawy, poza rozplenicami ścięte, hortensje, derenie...

Tutaj Evergold - tak mnie denerwowaly w tamtym roku, ze mam nadzieje że taki lifting im wyjdzie na dobre

Tu jeszcze zostały mi żurawki do wyskubania

Ogródek Iwony 20:27, 14 mar 2016

Do góry
Uwierzycie, że w zeszłym roku już kwitły krokusy i żonkile?

A teraz jest tylko tak:

Ogrodowy song 20:26, 14 mar 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Nie mam klonów , ale te są piękne, świecą w ogrodzie. tEwuniu czy warzywnik będzie skrzyniowy, czy z tradycyjnymi grządkami? Warzywnik skrzyniowy jest bardzo dekoracyjny wiec nie musiałby być przesłonięty jednak taki tradycyjny fajnie byłoby go osłonić i wydzielić ekranem z cisa.
Od strony zewnętrznej mogłybuy rosnać róże na tle cisa a warzywnik byłby zasłonięty stanąć mógłby tam jeszcze kompostownik itp. No i przed cisami te klony.

Gabisia ma w taki sposób oddzieloną strefę z paleniskiem i hamakiem. Takie podzielenie długiej działki poprawia proporcje ogrodu i świetnie zakrywa nie zawsze uporządkowany warzywnik.

Nie znam rozmiarów Twojego ogrodu i powierzchni jaką przeznaczyłaś na warzywnik ale nie żałuj miejsca na warzywnik - ogród na takim podziale na pewno zyska.
Zastanowiłabym się nad uspokojeniem linii rabat - osobiście poszłabym w linie proste tym bardziej, ze jak chcesz na końcu posadzić dwa identyczne drzewa to idziesz w symetrię a ona rządzi się swoimi prawami i jest wymagająca. Dlatego też jeśli nie chcesz wpaść w pułpkę symetrii to posadź np w rzędzie kolumnowe Amanogawy Wiem, że raczej nie pomogłam, ale ja tak bym zrobiła.Macham

Kasiu, w przyszłości warzywnik będzie skrzyniowy a ekran z buka już się tworzy.
Ciekawy przykład zapodałaś.Fajna ta przegroda..i kto wie, może wykorzystam.Bukom mogę zrobic przeprowadzkę..
Klony zamówię w takim razie i potem będzie przymierzanie.Bardzo Ci dziękuję..Ty już nabyłaś spore umiejętności w zakresie porad ogrodowych

macham Kasiu..
Ukojenie 20:23, 14 mar 2016

Do góry
U mnie właśnie pada śnieg.

Po powrocie z pracy zastałam takie widoki:

szklarnia zaparowała, a w środku na niektórych roślinach była rosa
------------

Chmiel japoński- wykiełkował 11 marca i już ma z 10 cm wysokości
--------------

wykiełkował posiany 11 marca kosmos pełny biały
-----------------

a wracając do domu przez Auch... kupiłam trzy krzaczki derenia białego i taką różę:

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:17, 14 mar 2016

Do góry
Szybki mistrz painta:

na żółto wyprostowana linia obrzeży, a wiadomo nieforemne prostokąty to chodnik z obrzęy.
W Kruklandii 20:16, 14 mar 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Telewizji już nie mam. Może i prąd zaraz wetnie...

Po pierwsze, gdyby to była letnia fotka, powiedziałabym,ze masz babo śliczny widok z tarasu. Ale to białe jest bee...
Wklejaj do painta i przemaluj

10 cm śniegu zapowiadają właśnie w TV w pogodzie
Mokry, lepiący, deszcz, śnieg, kurcze blade...
Zakątek z fioletową ławeczką 20:15, 14 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
to przywołuj, bo u mnie też coś kiepsko

Już się robi
Ogródek nad jeziorem 20:15, 14 mar 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Dzisiejsze zakupy mnie wpuścić do sklepu to .... bez kasy wychodzę
Witaj Edytko, kiedy będziesz sadziła dalie?
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 20:10, 14 mar 2016

Do góry
Witam,

hmm...no jeszcze wiosna na dobre się nie zaczęła a klon palmowy Dissectum dał przysłowiowego czadu i szaleje, śpieszno mu do wiosny czy cuś? - no ale mimo to to jest chyba jakaś masakra z jego strony ,zresztą sami popatrzcie na fotki:

pozdrawiam
Jan
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:06, 14 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Violu, Jak zguba się znalazła, to super!
A u mnie dziś wieczór ziewający. Chyba wcześniej z psem wyjdę i do łóżka zapakuje się.

pewnie Haniu że tak,odpoczywaj
to chyba bratki-dobrze widzę
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:05, 14 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ale zdecydowaliście sie na ten gabion?
bo pewnie dopóki nie powstanie to robota z resztą będzie stała

Aniu-gabion rzecz niezbędna, bo bez niego życie na tarasie nie będzie funkcjonowaćAle generalnie nie blokuje to robót aż tak bardzo-bo zaczynamy przed domem-więc w tym roku być może poza obrzeżeniem rabaty nic się nie będzie działo.
Niemniej jednak mam sporą zagwozdkę z obrzeżami wokół domu od strony wykusza.
Rabaty miały iść tak:

ale zrobi się z tego nie do końca to, o co mi chodziło.Żeby zrobić potem ten prosty chodniczek z obrzeży będę się musiała bardzo wypuścić w stronę ogrodzenia-wizulanie tego nie widzę-zielonym pisakiem zaznaczyłam, że może by jednak ciachnąć te obrzeża w jedną linię-czyli od sciany będzie to 1,7m,ale już od wykusza na jego długości wąski pasek(tam w związku z tym wysypałabym tylko kamykiem),ale w tedy ten chodniczek mógłby być ładnie przytulony do domu i od strony płotu też będzie miejsce na rabatę.Co myślicie?
Tak to teraz wygląda:
Małymi kroczkami do celu... 20:04, 14 mar 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Masz je Dominiczko? Szybko rosną? Mogę prosić jutro ich zdjęcie
ja mam jedną sztukę kupioną na próbę i mam ją wsadzoną do doniczki na balkonie, ale przekonałam się do niej i chcę zamówić kilka sztuk tylko muszę znaleźć dla nich miejsce przy obrzeżu

poczytaj tutaj http://www.e-katalogroslin.pl/plants/7135,zywotnik-zachodni-golden-tuffet_thuja-occidentalis-golden-tuffet

fotka z sierpnia teraz jest cała brązowa

Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:03, 14 mar 2016

Do góry
Ania to malutki ciemiernik, który podarowałaś mi w zeszłym roku . Czy to możliwe żeby ten maluszek obok to była mała siewka?

On jeszcze nigdy nie kwitł, więc wysiać się nie mógł.
Ogrodowy song 20:02, 14 mar 2016

Do góry
Nie mam klonów , ale te są piękne, świecą w ogrodzie. tEwuniu czy warzywnik będzie skrzyniowy, czy z tradycyjnymi grządkami? Warzywnik skrzyniowy jest bardzo dekoracyjny wiec nie musiałby być przesłonięty jednak taki tradycyjny fajnie byłoby go osłonić i wydzielić ekranem z cisa.
Od strony zewnętrznej mogłybuy rosnać róże na tle cisa a warzywnik byłby zasłonięty stanąć mógłby tam jeszcze kompostownik itp. No i przed cisami te klony.

Gabisia ma w taki sposób oddzieloną strefę z paleniskiem i hamakiem. Takie podzielenie długiej działki poprawia proporcje ogrodu i świetnie zakrywa nie zawsze uporządkowany warzywnik.

Nie znam rozmiarów Twojego ogrodu i powierzchni jaką przeznaczyłaś na warzywnik ale nie żałuj miejsca na warzywnik - ogród na takim podziale na pewno zyska.
Zastanowiłabym się nad uspokojeniem linii rabat - osobiście poszłabym w linie proste tym bardziej, ze jak chcesz na końcu posadzić dwa identyczne drzewa to idziesz w symetrię a ona rządzi się swoimi prawami i jest wymagająca. Dlatego też jeśli nie chcesz wpaść w pułpkę symetrii to posadź np w rzędzie kolumnowe Amanogawy Wiem, że raczej nie pomogłam, ale ja tak bym zrobiła.Macham
Bank patyków-sadzonek 20:00, 14 mar 2016

Do góry
brzydula napisał(a)

Benia szykuje do wysyłki patyki. Powodzenia niech rosną !!!

O jej jak miło
Dziękuję
Ogród tworzony z pasją 19:59, 14 mar 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)
Pierwsze zdjęcie to wiosna 2014 (sadzone w listopadzie 2013, przycięte wiosną o 2/3 wysokości):

lato 2015:

Szok, urosły niesamowicie.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:58, 14 mar 2016

Do góry
Violu, Jak zguba się znalazła, to super!
A u mnie dziś wieczór ziewający. Chyba wcześniej z psem wyjdę i do łóżka zapakuje się.
Ogród tworzony z pasją 19:53, 14 mar 2016

Do góry
Pierwsze zdjęcie to wiosna 2014 (sadzone w listopadzie 2013, przycięte wiosną o 2/3 wysokości):

lato 2015:
Ogród w cieniu brzozy 19:40, 14 mar 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Aga, czekam na Colette w twoim ogrodzie.
Mirko tam jest Mme Isaac Pererie, przekwita już, Perennial Blue i powojnik fioletowy, słabo widoczny.
Agato, czekam na namiary.

W ogrodzie powoli wszystko się budzi, troszkę zaczęłam robić porządki.
Pokażę moje pierwsze zakupy tegoroczne, ciemierniki.

Jeden trochę przywiędnięty ale uroczy.

Tak piękne, że aż musiałam zacytować, gdzie takie okazy dostałaś, czy ogród Łobzów rozpoczął już sezon sprzedażowy?
Z Pszenicznej ... 19:33, 14 mar 2016

Do góry

Dla mnie wygodne rozwiązanie, podchodzisz do kranu, odkręcasz wodę, ustawiasz czas na jaki ma się lać woda, na poczwórnych zaworach ustawiasz tą linię którą chcesz i idziesz na kawcię... jak Ci się przypomni to idziesz i ustawiasz to samo dla np. drugiej sekcji... a jeśli 4 sekcje mało to jeszcze za kranem możesz zainstalować dwójnik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies