Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

inag 23:44, 21 kwi 2016

babka napisał(a)

Dziękuje Olu, też uważam, że jest niezły choć trochę zachwaszczony

Olcia, zaznacz mi proszę mi tu na zdjęciu choć jednego chwaściorka Bo ja wytężam wzrok i nadal widzę tylko idealną trawkę
iwka 23:51, 21 kwi 2016

Ładnie wyglądają czosnki w kamulcach lubię do Ciebie przychodzić i gapic się na ten twój kamieniołom bonzaj uroczy, jak dobrze ze ja do Ciebie jakiś czas temu trafiłam
07_Rene 07:18, 22 kwi 2016

Też mam jedną hortkę na nóżce, nie wiadomo jak ją ciąć. Ja swoje ścięłam dość wysoko, ale jak zobaczyłam u Hortensjady jej hortki to ciachnęłam jeszcze raz na ok, 20cm. Podobno lepiej się wtedy krzewią. Obym nie żałowała. Moje już puściły listki.
Tez mi się podobają czochy w kamulcach
To ja poproszę namiar na szkółkę, może jakieś fajne bodziszki mają
Krakus 08:04, 22 kwi 2016

możesz mi napisać na priv adres skąd brałaś jezówki bo tez potrzebuję

ładnie u Ciebie
Juzia 13:53, 22 kwi 2016

Ładniutko
babka 14:39, 22 kwi 2016

pawel_snopek napisał(a)
Piękne połączenie tulipanów i lawendy Pozdrawiam

Dzięki Paweł, to połaczenie to też trochę dzieło przypadku jak wszystko u mnie
Pozdrawiam serdecznie

inag napisał(a)

Olcia, zaznacz mi proszę mi tu na zdjęciu choć jednego chwaściorka Bo ja wytężam wzrok i nadal widzę tylko idealną trawkę

Uwierz mi na słowo, że jest ich cała masa. Po prostu z tej perspektywy ich nie widać, z bliska już nie jest tak ładnie Myślę, że przez częste koszenie da się je z czasem wyeliminować a jeśli nie to zastosuję jakiś oprysk. Narazie można zapomnieć bo wieje u mnie niemiłosiernie

iwka napisał(a)
Ładnie wyglądają czosnki w kamulcach lubię do Ciebie przychodzić i gapic się na ten twój kamieniołom bonzaj uroczy, jak dobrze ze ja do Ciebie jakiś czas temu trafiłam

Szalenie miłe słowa, dziękuję bardzo Bonzaja czas objechać sekatorem a czasu wciąż brak. Ty już swojego w tym roku obcinałas ?

07_Rene napisał(a)
Też mam jedną hortkę na nóżce, nie wiadomo jak ją ciąć. Ja swoje ścięłam dość wysoko, ale jak zobaczyłam u Hortensjady jej hortki to ciachnęłam jeszcze raz na ok, 20cm. Podobno lepiej się wtedy krzewią. Obym nie żałowała. Moje już puściły listki.
Tez mi się podobają czochy w kamulcach
To ja poproszę namiar na szkółkę, może jakieś fajne bodziszki mają

Vanillki ciachnęłam na dwa oczka by się wzmocniły ale z tym jednym badylkiem nie wiedziałam jak postąpić. Teraz widzę, że wypuscił listki od dołu więc chyba jeszcze go skrócę. Jak myślisz ?

Krakus napisał(a)
możesz mi napisać na priv adres skąd brałaś jezówki bo tez potrzebuję

ładnie u Ciebie

Już wysyłam
Jak wysiewy ?

Juzia napisał(a)
Ładniutko

ale nie tak ładnie jak u Ciebie
iwka 14:44, 22 kwi 2016

babka napisał(a)

Szalenie miłe słowa, dziękuję bardzo Bonzaja czas objechać sekatorem a czasu wciąż brak. Ty już swojego w tym roku obcinałas ?
jeszcze nie, też cierpię na brak czasu ale już trzeba, tak wczoraj patrzyłam
Krakus 14:50, 22 kwi 2016

babka napisał(a)

Vanillki ciachnęłam na dwa oczka by się wzmocniły ale z tym jednym badylkiem nie wiedziałam jak postąpić. Teraz widzę, że wypuscił listki od dołu więc chyba jeszcze go skrócę. Jak myślisz ?

Już wysyłam
Jak wysiewy ?

nie widzę nic w wiadomościach ani w historii naszej korespondencji

trochę stipy przezyło pikowanie...werbenę na grunt za poradą Mirelli

jeszczenie wyłązi

Juzia 15:19, 22 kwi 2016

babka napisał(a)

ale nie tak ładnie jak u Ciebie

Ładnie, ładnie!

U mnie w ogóle inaczej, to nie ma co porównywać.
07_Rene 20:58, 22 kwi 2016

babka napisał(a)

Ja cięłam główne pędy na 2 oczka, a wszystkie boczne na 1. Ja bym całą tą górę obcięła. Ale nie wiem, czy teraz nie jest zbyt późno? Trudno mi jednoznacznie Ci coś powiedzieć, bo to tylko moja intuicja...