Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:30, 14 mar 2016

Do góry
anka_ napisał(a)

Ja wiem, ale to moja postępująca skleroza. A nie mogłam znaleźć.
Chodzi za mną twój pomysł z trzema pendulami i tak się przyglądam wszystkim smutaskom.

Ten pomysł z tymi pendulami wpadł Ci do głowy i nie chce wylecieć Bohemiki są chyba chudsze od świerków serbskich
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:26, 14 mar 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Ania juz kiedyś pytałaś...

Ja wiem, ale to moja postępująca skleroza. A nie mogłam znaleźć.
Chodzi za mną twój pomysł z trzema pendulami i tak się przyglądam wszystkim smutaskom.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:22, 14 mar 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Agatko u Ciebie jak swykle zschwycajaco. Masz na sumieniu conajmniej jedno moje chciejstwo, zacznijmy od derenia jadalnego Variegata .

Ja też nie mogę się z tego wyleczyć z chciejstwa oczywiście, ale szczęście mnie spotkało, w końcu znalazłam przebiśniegi

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:21, 14 mar 2016

Do góry
anka_ napisał(a)

Co to za iglaczki w tle?

Ania juz kiedyś pytałaś...to są świerki pospolite Bohemika, to takie smutniaki
Ogród z pergolą 12:17, 14 mar 2016

Do góry
nabazgroliłam 1 wersję różanki

lo - na obelisku 2m, pnaca różowa
artemis biala do 1,5m
glacier biala do 1,2
maria teresa róz 1m
hanne - 0,6-0,8 rozowo-czerwona
princess alexandra of kent - roz 0,7-1m
munsead wood - bordo 0,7-1m
baronesse - róż 0,4-0,6m
pashmina róż 0,4-0,6m
jak to widzicie kolorystycznie?prostokat na dole kocimietka jako obwódka ale niewiem czy mi pasuje w sumie bo reszta w takim luznym ukladzie a ona taki nagle szpaler..
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:09, 14 mar 2016

Do góry
rozark napisał(a)

różyczka jest bardzo zarażliwa
moja córka była szczepiona a i tak w wieku 7 lat przeszła ją, i to zachorowała w pierwszy dzień ferii

moje storczyki, jeszcze z 5 szt jest w pąkach

śliczne storczyki

Reniu, czy na wyjazd do Rogowa to jest jeszcze szansa z kimś się zabrać? wiesz może coś?
Typografia ogrodu 12:07, 14 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dla Malkul: moja klisownica wyglada tak.dopatrzylam sie nowych klow wiec jestem ku spokojna.ale obetne te drobne suche z zeszlego roku, moze ja to do rosniecia dodatkowo zmotywuje

a to ty się kochana pytałas o kłosownicę? czy o trzcinnika?
ja pokazywałam trzycnnika KF
Typografia ogrodu 12:06, 14 mar 2016

Do góry
Dla Malkul: moj trzcinnik wyglada tak.dopatrzylam sie nowych klow wiec jestem ku spokojna.ale obetne te drobne suche z zeszlego roku, moze ja to do rosniecia dodatkowo zmotywuje
Szałwie czy lawendy? 12:04, 14 mar 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
Dekoracje co roku takie same, jak coś lubię, to się przywiązuję, sentymentalnie. Zdjęcia stare, bo teraz dekoracji jeszcze nie wystawiałam. Pewnie zrobię podobnie.

czy aj sie moge wprosić na święta wilkanocne do ciebie np zaczniemy od sniadania
Ogród z pergolą 12:02, 14 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dziewczyny ja tam gdzie jest trawnik spadku nie mam tylko wokoł tarasu skarpy, dalej jest juz na prosto. myslalam dać palisadki bo sa juz przy schodach i bedą pasowac jak pociągnie się je dalej

bedzie jak te czarne linie, a zastanawiam sie nad jeszcze jednym pietrem jak czerwone linie i wtedy palisadki na równo z tymi tarasowymi. ale to jak brukarze przyjadą to bedziemy dumać

Hej Aniu, bardzo fajny pomysł z tymi palisadkami na skarpie, przestrzeń będzie uporządkowana i ciekawie podzielona, podoba mi się
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 11:48, 14 mar 2016

Do góry
violka171 napisał(a)

Hej Haniu oto mój parapet w nowej osłonie,
wpadłam ostatnio na pomysł by taki szkieletorek wystukać co by wszystkie sadzonki światło dzienne miały tak będę mieć jedno okno do 15 maja tu gdzie stoją puste będą ogóreczki

ale pomysłowo,jedno okno miej kłopotu...z czego te połeczki
Ogród, mydło i powidło. 11:45, 14 mar 2016

Do góry

Uroczyście ogłaszam u siebie wiosnę, to pierwszy kwitnący kwiatuszek u mnie w ogrodzie z 11 marca:

Dzisiaj już i krokusy wychyliły łebki ale jeszcze płatków nie rozchyliły, może jutro - już się nie mogę doczekać!
Tu jeszcze zajączek z wkładką od Amelii - Dzięki!

I kwiatuszek i zajączek słodki. Ale jakie fajne płyteczki na ścianie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:29, 14 mar 2016

Do góry
Enya73 napisał(a)
Śliczny wianek, taki naturalny i piękny w swojej prostocie

Pozdrawiam

Trochę mi nad nim zeszło prawie całą niedzielę
poczyniłam wianek tylko dla tego, bo w ogrodzie było deszczowo

Ogród z pergolą 11:29, 14 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ja to trochę teraz żałuję że w taki spadek terenu jak Ty Aniu robisz przy tarasie nie wmontowałam sobie takiego czegoś
https://pl.pinterest.com/pin/557672366336872651/

Tylko zrobiłam spadek na gładko

Może to co proponuje Iwonka wcale nie jest złym pomysłem. Taki nieduży murek też dobrze podtrzyma ziemię przed obsypaniem.

https://pl.pinterest.com/pin/76842737369022693/

ivo napisał(a)

Makao uważam że to świetny pomysł: praktycznie ale i wygląda ciekawie.

dziewczyny ja tam gdzie jest trawnik spadku nie mam tylko wokoł tarasu skarpy, dalej jest juz na prosto. myslalam dać palisadki bo sa juz przy schodach i bedą pasowac jak pociągnie się je dalej

bedzie jak te czarne linie, a zastanawiam sie nad jeszcze jednym pietrem jak czerwone linie i wtedy palisadki na równo z tymi tarasowymi. ale to jak brukarze przyjadą to bedziemy dumać
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:26, 14 mar 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)
śliczną masz tą tapetę Reniu
wiesz ja się chyba powoli od Ciebie zarażam różami

różyczka jest bardzo zarażliwa
moja córka była szczepiona a i tak w wieku 7 lat przeszła ją, i to zachorowała w pierwszy dzień ferii

moje storczyki, jeszcze z 5 szt jest w pąkach

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:16, 14 mar 2016

Do góry
Wykorzystałam pogodę i zrobiłam oprysk miedzianem.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:13, 14 mar 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)

Piękna, wiosenna donica. Ja powinnam też już zrobić jakąś dla mojej mamusi, ale u nas ciągle przymrozki i kwiatki by mi mróz ściął.
A co sadzisz w tej kompozycji doniczkowej?
Wygląda jak jeż, który czeka na jabłuszka
Ogród z pergolą 11:12, 14 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

tak ogólnie to jest tak

ponumerowane rabaty nie są jeszcze szczegolowow ustalone (poza 2 bo tam jest plan na brzozową)bo narazie i tak nie będę ich robic to nie ma sensu. jeszcze się inspiruje i myślę nad nimi. bo możliwe ze nie bedą w taki schodek tylko na prosto i w srodku podzielone kwadratami 2x2 obsadzonymi jednakowymi roslinami
ale niewiem na 100% narazie na co się zdecyduję więc na tą chwilę skupiam się na różance, skarpach, tarasie i altanie

O to teraz mam obraz. Ja to bym nie robiła tych uskoków na 3 i 4 bo tak jakoś mi się bradziej przejrzyście zrobi bez nich.
Ogród z pergolą 11:08, 14 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Aniu u Ciebie mus zrobić jakiś taki ogólny planik i rozpisać co gdzie bo ja się u Ciebie pogubiłam. A chciałabym wiedzieć co i jak

tak ogólnie to jest tak

ponumerowane rabaty nie są jeszcze szczegolowow ustalone (poza 2 bo tam jest plan na brzozową)bo narazie i tak nie będę ich robic to nie ma sensu. jeszcze się inspiruje i myślę nad nimi. bo możliwe ze nie bedą w taki schodek tylko na prosto i w srodku podzielone kwadratami 2x2 obsadzonymi jednakowymi roslinami
ale niewiem na 100% narazie na co się zdecyduję więc na tą chwilę skupiam się na różance, skarpach, tarasie i altanie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:55, 14 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Teraz już mogę powiedzieć, że mamy wiosnę w ogrodzie

Cudny jest i taki wiosenny Bardzo mi się podoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies