Stipa, ale super w tej cenie!
Na pierwszej stronie zobaczyłam, że paulownię z nasionka wyhodowałaś jaka juz duża i masz złotą metasekwoję, jeśli dobrze rozpoznałam
Wszystkie rozpoznania trafione!! Jesteś Ekspertem!
Paulownia ma 7 rok, ale jeszcze nie kwitła.
Mam też wyhodowane z nasionek przywiezionych z miasta Hewiz (Węgry) hibiskusy. Z 12 nasionek zachowało się 7 i oczekuję, że w tym roku zakwitną
No to w piątek jadę na targ aby kupić więcej trawek, bo wysiane z nasionek stipy są chyba do wyrzucenia, takie mizerne.
Przedszkole ok. kontroluję temperaturę, jak zbliża się koło 23 do zera, to narzucam na maluchy włókninę.
Jest to męczące, ale jak chcemy uchronić te nasze siewki to trzeba pilnować
wczesną wiosną bardzo radykalnie ją przycięłam, właziła już na dach i była bardzo poplątana. Myślałam o jej wywaleniu, a tu ...proszę jaka niespodzianka
Kocham takie niespodzianki
Czosnki, które wyszły wcześnie i mają już spore pąki, mają żólte końcówki liści.
Nie wiem czy im czegoś brakuje, czy też porażenie po przymrozkach.
Mam posadzone w doniczkach i zakopane. Może jest im za ciasno? przesadzić do gruntu? w tej fazie?
I jeszcze raz rododendron, powoli kończy kwitnienie, jeszcze tylko jedna grupa pąków i powoli będą opadać płatki.
Śliczny i cieszy bardzo, choć codziennie wystawiamy z dużą donicą, a wieczorem chowamy do domu, ufff.. ciężki jest.
"Niespodzianka" chyba się wystraszyła Twojej groźby
tulipany masz piękne, a na czosnkach się nie znam więc nie doradzę
natomiast różanecznik PIĘKNY - kolor cudny