Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Biało różowy ogród za płotem. 21:47, 25 kwi 2016

Do góry
Dla rorywki jak u siebie nie będę miał nic do zrobienia to zapewne będę coś tam dłubać, a napewno nie pozwolę nic ciąć bez nadzoru
Coś jeszcze, coś więcej... 20:11, 25 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
To płytki nie pasują wielkością czy grubością, bo grubość to nie problem, wystarczy dać podkładki i wyrównać poziomy, chociaż myślę, że nie o to Ci chodziło

Wielkością Płytka 60x60 nie wejdzie do dziury 60x120.... To chyba wyższa matematyka juz jest
Ogródek Iwony II 13:39, 25 kwi 2016
Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko ja okrywam tylko róże kilka host, młode amanogawy jednego wczesnego różanecznika i 3 piwonie no i nieposadzona magnolia ląduje w garażu. Niby dużo, a tak na prawdę mała garsteczka. Najgorsze są przymrozki w maju bo te już mogą więcej szkód narobić, wtedy to są dopiero 3 światy , ale liczę na to, że 3 ogrodnicy i ZOśka przyszli wcześniej czyli teraz i w mają dadzą nam spokój. Jutro będę pakować, więc zapewne nadam we wtorek bo nikt za mnie tego jutro nie zrobi

też sobie tak wczoraj powiedzieliśmy, że w tym roku wszystko wcześniej to i ogrodnicy też się pospieszyli oby to były ostatnie podrygi zimna tej wiosny
Biało różowy ogród za płotem. 10:55, 25 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Danusiu tak wszystko sam, no teraz grys rozwieźli za mnie pod moją nieobecność(muszę poprawić w dwóch miejscach), ale reszta prac sam jeden. Pod trawnik czasem ktoś pomógł pielić zielsko i tyle.

Niech się uczą, bo przecież Ty im potem tego ogrodu nie będziesz obrabiał. Przynajmniej będą mieć obraz tego ile pracy wymaga zadbany ogród.
Ogródek Ewy 09:00, 25 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ewo ślimaczki i u mnie już od dawna urzędują, ale te w skorupkach na szczęście nie takie łapczywe i zbieranie wystarcza
Co do ręki, moja mama miała kiedyś dawane blokady bo miała problemy z barkiem, pamiętam, że było to bardzo bolesne, ale dolegliwości przeszły jednak bark nie jest już tak w pełni sprawny jak kiedyś ta nasza służba zdrowia, a przedewszystkim diagnostyka jest okropna.

Łukaszu, pomrowych w ubiegłym roku miałam bardzo dużo, paskudy zjadały wszystko co napotkały na drodze. Wątpię że udało mi się je wszystkie wytępić więc z pewnością się też pokażą.
Przypadek Twojej mamy potwierdza to wszystko, co udało mi się doczytać na temat stosowania blokad. Nie rozumiem dlaczego lekarze tak często sięgają po tą metodę tym bardziej że ona w żaden sposób nie leczy.
Będę się starała uniknąć szprysowania sterydami zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dzięki Łukasz.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 02:20, 25 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Małgosiu ja również przybiegam z ogromnymi podziękowaniami za transport magnolii dla mnie Bardzo, bardzo dziękuje

Nie ma za co Łukasz
Niech rośnie i zdobi twój ogród.
Coś jeszcze, coś więcej... 23:16, 24 kwi 2016

Do góry
To płytki nie pasują wielkością czy grubością, bo grubość to nie problem, wystarczy dać podkładki i wyrównać poziomy, chociaż myślę, że nie o to Ci chodziło
Biało różowy ogród za płotem. 20:42, 24 kwi 2016

Do góry
Danusiu tak wszystko sam, no teraz grys rozwieźli za mnie pod moją nieobecność(muszę poprawić w dwóch miejscach), ale reszta prac sam jeden. Pod trawnik czasem ktoś pomógł pielić zielsko i tyle.
Ogródek Iwony II 20:42, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko ja okrywam tylko róże kilka host, młode amanogawy jednego wczesnego różanecznika i 3 piwonie no i nieposadzona magnolia ląduje w garażu. Niby dużo, a tak na prawdę mała garsteczka. Najgorsze są przymrozki w maju bo te już mogą więcej szkód narobić, wtedy to są dopiero 3 światy , ale liczę na to, że 3 ogrodnicy i ZOśka przyszli wcześniej czyli teraz i w mają dadzą nam spokój. Jutro będę pakować, więc zapewne nadam we wtorek bo nikt za mnie tego jutro nie zrobi

Oj, samych róż mam sporo. Nie da rady
Mam nadzieję, ze się ociepli ... Jeszcze troszeczkę
Biało różowy ogród za płotem. 19:58, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)

- bo jeszcze pieleni mnie czkeka

- 3 tony grysu granitowego i muszę go rozwieźć na miiejsce przszłej altany

Łukasz ty te prace całkiem sam wykonujesz?

O projektowanie i dobór roślin nie pytam, bo przypuszczam, że to głownie Twoje zadanie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:36, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Mateusz tęp dziada póki jeszcze mało go jest
odziszki w czerwcu, ale kwitł miesiąc

Oj tak zawsze jak widzę, to staram się wyrwać całe rozłogi. Na szczęście jest go mnie, bo na początku jak babci przyniosła pierwiosnki on koleżanki kiedyś to więcej tego dziadostwa było niż liści sadzonek.

A i takie pytanko. Stosowales albo słyszałeś coś na temat tego oprysku CHWASTOX TRIO 540 SL?
Biało różowy ogród za płotem. 19:30, 24 kwi 2016

Do góry
Edyto wiesz, że też bym takim bratem nie pogardził skromność się wylała tutaj litrami, chociaż nie wiem czy wytrzymałbym z takim drugim sobą... mogłoby dojść do rękoczynów

Kasiu gdybym Ci pokazał w szczególności jeden zakątek to pękłabyś ze śmiechu nad tą spektakularnością no, ale nie powiem kilka zakątków mam ładnych, jabłoń to czysty przypadek, ale ładny i co roku cieszy, chociaż jabłoń po mocnym wiosennym cięciu słabiutka będzie, ale za rok zapewne już nie
Nosek nic nie urósł

Magdo, gdy się zrobi porządek już będzie lepiej wyglądać. Do miesiąca coś zielonego powinno się pokazać na ziemi i zapewne inne roślinki nabiorą masy
Biało różowy ogród za płotem. 19:15, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
W końcu mam swoje graby chociaż tak do końca nie są moje Nie wiem jakim cudem przewiozłem niespełna 3 metrowe okazy, ale jestem mega zadowolony.
Dokupiłem tuje na podmianke. Już niewiele potrzeba by zamknąć temat tego co planowałem do maja zrobić.
Graby posadzone, ale zdjęcia z prac w trakcie bo jeszcze pieleni mnie czkeka i rozgarnięcie nadmiaru ziemi bo już niedługo trawnik będę siać.

Przyjechały też 3 tony grysu granitowego i muszę go rozwieźć na miiejsce przszłej altany, która szybko nie powstanie.
Już wiem, że muszę jeszcze jakieś drzewa dosadzić bo troszkę mam niedosyt i braki, ale to w swoim czasie
Chyba czas zacząć zwozić korę na rabaty bo znów się zielsko nasieje.

No prosze, dużo juz masz zrobione trawnik to będzie wisienka na torcie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:12, 24 kwi 2016

Do góry
Gosiu widziałem, ale przyznam, że długo nie patrzyłem bo mnie śnieg o tej porze obrzydza, chociaż pamiętam śnieg w kwietniu

Mateusz tęp dziada póki jeszcze mało go jest

Justynko mam go dokładnie rok bo posadziłem w kwietniu zeszłego roku. W ogóle się nie rozłazi bo rośnie w kępce i widziałem 3 letnie okazy miały ok 40cm wysokości i szerokości. Ja jestem z niego bardzo zadowolony tylko znów biedaczyna musi być przesadzona
Możliwe, że w tym roku zakwitnie podobnie jak inne bodziszki w czerwcu, ale kwitł miesiąc
Ogródek Iwony II 19:10, 24 kwi 2016

Do góry
Ogródek Iwony II 18:11, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
U Ciebie wiosna bardzo radośnie wygląda Nie wiem czemu, ale zazwyczaj też szybko się odkochuję gdy widzę podobne tabliczki, chociaż ostatnio za taką sumę widziałem buka Rohan Obelisk... cudny okaz, ale mam z nim 3 problemy: transport, miejsce i fundusze
Będę nadawać w poniedziałek, jeszcze dam znać

W słoneczku zawsze wiosna radosna
U ciebie widziałam podobną To chyba ta sama pani, tylko jakaś chłodna... dziś nawet grad padał przez moment, prognozy zapowiadają nieciekawe. Czytałam Łuki, że biegasz i okrywasz roślinki. Trudno okryć cały ogród, ja nie dam rady ... Róż też zbyt dużo. Mam tylko nadzieję, że przymrozki nie będą wielkie, a roślinki w zaciszu dadzą radę ... No, może świeżynki okryję ...
Buki są fajne. Brałam go pod uwagę, wybierając drzewko. Ostatecznie kupiłam w zeszłym roku dwa buki dawyck purple.
Będę czekała na wiadomość
Morze woni i kolorów... 17:43, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No nie mogę się napatrzeć na zdjęcia, są przepiękne, a ich zawartość również

Dzięki Łukaszu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:36, 24 kwi 2016

Do góry
Iwonko oczywiście bardzo się cieszą, chociaż przed chwilą byłem na obchodzi i jedna hortensja całkowicie pozbawiona młodych pąków z liśćmi, a to już mnie strasznie zdenerwowało Co zrobić raczej odbije, ale będzie mniej gęsta
Podagrycznik to okropne paskudztwo i póki masz tego mało to wyrywaj dokładnie.

Alicjo u mnie pójdzie jakaś chemia na chwasty, jeszcze nie wiem co bo tak powrastał w rośliny, że musiałbym np wszystkie trawy wyrzucić, żeby się go pozbyć.

Beatko u mnie w większości byliny, więc co poradzę Kanciki to zacznę robić jak będę miał wolny czas.

Marto bardzo prawidłowo nazwane, na szczęście mam to tylko w jednym miejscu, które w przyszłym roku idzie do przeróbki, ale ograniczyć to i tak muszę.

Kasiu to ciekawe bo jak go przesadzałem osypała mi się całkowicie ziemia i uschnął całkowicie jesienią, myślałem, że już po nim, a jednak ładnie wyszedł w miejscu odsłoniętym na wiatry itd. Może miał za mokro i bardziej w cieniu był.

Gosiu jednak ty jedna czujna pokażę jak dosadzę jeszcze jedną rzecz, a może uda się jutro, więc w tym tygodniu zdjęcie na pewno będzie, ale już mówię, cudów się nie spodziewaj. 5 bukszpanów i liliowce
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:14, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Paweł ogrodowo już spokojnie, wszystko przesadzone co miało być przesadzone, byliny to już nie problem teraz inne rzeczy pracochłonne, dzisiaj jednak relaks

Ciemna roślinka to bodziszek Midnight Reiter, który przeżył drastyczne przesadzenie jesienią, czyli jest bardzo twardy.
Teraz

i w zeszłym roku w lipcu podczas kwitnienia. Kwitł dobry miesiąc po czym wyciąłem kwiatostany i tyle z zabiegów.

Nie taki twardy bo u mnie zniknał
System automatycznego nawadniania 16:52, 24 kwi 2016

Do góry
Marcus to, że czarna to nie znaczy, że bez kompensacji bo czarne z kompensacją też są. Gosiu brązowa zapewne z firmy na R jest podziemna z kompensacją ciśnienienia, która jest bardzo droga lub normalna z kompensacją ciśnienia do przykrycia ściółką
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies