Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

malgorzata_s... 17:22, 24 kwi 2016

Z obwódką będzie jeszcze bardziej elegancko A gdzie fota frontowej?
Luki 17:36, 24 kwi 2016

Iwonko oczywiście bardzo się cieszą, chociaż przed chwilą byłem na obchodzi i jedna hortensja całkowicie pozbawiona młodych pąków z liśćmi, a to już mnie strasznie zdenerwowało Co zrobić raczej odbije, ale będzie mniej gęsta
Podagrycznik to okropne paskudztwo i póki masz tego mało to wyrywaj dokładnie.

Alicjo u mnie pójdzie jakaś chemia na chwasty, jeszcze nie wiem co bo tak powrastał w rośliny, że musiałbym np wszystkie trawy wyrzucić, żeby się go pozbyć.

Beatko u mnie w większości byliny, więc co poradzę Kanciki to zacznę robić jak będę miał wolny czas.

Marto bardzo prawidłowo nazwane, na szczęście mam to tylko w jednym miejscu, które w przyszłym roku idzie do przeróbki, ale ograniczyć to i tak muszę.

Kasiu to ciekawe bo jak go przesadzałem osypała mi się całkowicie ziemia i uschnął całkowicie jesienią, myślałem, że już po nim, a jednak ładnie wyszedł w miejscu odsłoniętym na wiatry itd. Może miał za mokro i bardziej w cieniu był.

Gosiu jednak ty jedna czujna pokażę jak dosadzę jeszcze jedną rzecz, a może uda się jutro, więc w tym tygodniu zdjęcie na pewno będzie, ale już mówię, cudów się nie spodziewaj. 5 bukszpanów i liliowce
malgorzata_s... 17:41, 24 kwi 2016

Zobaczymy, oceniamy Wiesz że u mnie w lesie śnieg?
mateuszmichn 18:40, 24 kwi 2016

Ojjj fajnie, fajnie. Fakt tulipany mają fajny kolor. A co do inwazji, to mi też się zdarza to dziadostwo ale niszczenie niedużo i wychodzi w kępkach pierwiosnkow tylko
19:06, 24 kwi 2016
no wreszcie jakieś foty wypucowałes wszystko ...ale w miedzy czasie takiego bodziszeka Midnight Reiter zobaczyłam

ile go juz masz ...czytam ze waleczny i kwitnie m-c lipiec a jak jest ekspansywny czy normalnie rośnie ...dla mnie ekspansywna jest tojeść rozesłana ...runianka tez ...zawalaja wszystko co spotkaja na swej drodze...od bodziszków wymagam mniej napastliwości
Luki 19:12, 24 kwi 2016

Gosiu widziałem, ale przyznam, że długo nie patrzyłem bo mnie śnieg o tej porze obrzydza, chociaż pamiętam śnieg w kwietniu

Mateusz tęp dziada póki jeszcze mało go jest

Justynko mam go dokładnie rok bo posadziłem w kwietniu zeszłego roku. W ogóle się nie rozłazi bo rośnie w kępce i widziałem 3 letnie okazy miały ok 40cm wysokości i szerokości. Ja jestem z niego bardzo zadowolony tylko znów biedaczyna musi być przesadzona
Możliwe, że w tym roku zakwitnie podobnie jak inne bodziszki w czerwcu, ale kwitł miesiąc
mateuszmichn 19:36, 24 kwi 2016

Luki napisał(a)

Mateusz tęp dziada póki jeszcze mało go jest
odziszki w czerwcu, ale kwitł miesiąc

Oj tak zawsze jak widzę, to staram się wyrwać całe rozłogi. Na szczęście jest go mnie, bo na początku jak babci przyniosła pierwiosnki on koleżanki kiedyś to więcej tego dziadostwa było niż liści sadzonek.

A i takie pytanko. Stosowales albo słyszałeś coś na temat tego oprysku CHWASTOX TRIO 540 SL?
bdan 19:54, 24 kwi 2016

Łukasz napisz proszę na priv po ile kupowałeś swoją Genię. Blisko mnie mają w szkółce, ale cena masakryczna. I napisz jeszcze proszę jak jest mniej więcej wysokość Twojej magnolii.
nawigatorka 20:37, 24 kwi 2016

U mnie podagrycznik maliny atakuje.dzis rwalam właśnie
Margo 23:06, 24 kwi 2016

U mnie też inwazja podagrycznika. W sobotę walczyłam ale te kłącza takie kruche że na pewno odrośnie . Ja już się na chemię też niestety nastawiam, tylko jeszcze nie wiem co. Parę lat walczę i w tym roku normalnie inwazja jak nigdy. Napisz jak będziesz przysłał i czym.