Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Biało różowy ogród za płotem.

Biało różowy ogród za płotem.

Jagodaa 22:27, 21 kwi 2016

Ale się dzieje, ostatnio sobie myślałam co tam w siostrzanym ogrodzie, jak postępy. A tu proszę super . Pięknie, równiutko wytyczone rabaty i już się zagęszcza . Brawo!
O grabach się nawet nie wypowiadam, bo zazdroszczę . Czekają mnie poszukiwania, a Twoje wyglądają rewelacyjnie!
Katkak 22:49, 21 kwi 2016

Lukasz będzie zjawiskowo. Wie to każdy kto Cię zna .
Luki 07:46, 22 kwi 2016

No i zjadło mi wczoraj posta.

Łukasz teraz musi się wszystko troszkę zazielenić by było ładniej

Asiu graby to chyba jedyne drzewa, które miały tu być oo początku planowania, poza brzozami, które odpadły z względów nadmiernego pijaństwa. Rabatce brakuje cebulowych by ładnie wyglądała, za miesiąc trawy i hortensje będą większe to się okaże jak to będzie wyglądać

Violu dziękuję, gdyby tylko człowiek miał więcej czasu

Paweł tak jakoś wyszło kory na chwilę obecną potrzebne mi z 50 worków, ale partiami powoli

Jagoda fakt roślin przybywa i to cieszy, w grabach jest spory rozrzut cenowy, a ja cieszę się z moich nie tylko ze względu na wielkość, ale i cenę

Kasiu masz duże zapasy 'zaufania' bo ja tak na prawdę jeszcze nic spektakularnego nigdy nie pokazałem, ale ja sam na razie jestem zadowolony
Margo 08:05, 22 kwi 2016

Super te graby, bardzo ładne egzemplarze.
Ogród fajnie się prezentuje, a jak dojdzie trawnik i wszystko ruszy to będzie cudnie
Edyta10 09:46, 22 kwi 2016

Jejku żeby mój brat - też Łukasz był taki zdolny ogrodowo to bym go na rękach nosiła i chwaliła na wszystkich odpustach
Łuki naprawdę kawał wspaniałej roboty zrobiłeś, oczyma wyobraźni już widzę ten ogród latem
Katkak 20:19, 22 kwi 2016

Łukasz, nie rośnie Ci czasem nos kłamczuchu? Przecież cały Twój ogród jest spektakularny! że o nowej bylinówce i jabłonce wystrojonej w trzmielinę nie wspomnę. Każdy zakątek jest spektakularny.
Flower1 19:15, 24 kwi 2016

Luki napisał(a)
W końcu mam swoje graby chociaż tak do końca nie są moje Nie wiem jakim cudem przewiozłem niespełna 3 metrowe okazy, ale jestem mega zadowolony.
Dokupiłem tuje na podmianke. Już niewiele potrzeba by zamknąć temat tego co planowałem do maja zrobić.
Graby posadzone, ale zdjęcia z prac w trakcie bo jeszcze pieleni mnie czkeka i rozgarnięcie nadmiaru ziemi bo już niedługo trawnik będę siać.

Przyjechały też 3 tony grysu granitowego i muszę go rozwieźć na miiejsce przszłej altany, która szybko nie powstanie.
Już wiem, że muszę jeszcze jakieś drzewa dosadzić bo troszkę mam niedosyt i braki, ale to w swoim czasie
Chyba czas zacząć zwozić korę na rabaty bo znów się zielsko nasieje.

No prosze, dużo juz masz zrobione trawnik to będzie wisienka na torcie.
Luki 19:30, 24 kwi 2016

Edyto wiesz, że też bym takim bratem nie pogardził skromność się wylała tutaj litrami, chociaż nie wiem czy wytrzymałbym z takim drugim sobą... mogłoby dojść do rękoczynów

Kasiu gdybym Ci pokazał w szczególności jeden zakątek to pękłabyś ze śmiechu nad tą spektakularnością no, ale nie powiem kilka zakątków mam ładnych, jabłoń to czysty przypadek, ale ładny i co roku cieszy, chociaż jabłoń po mocnym wiosennym cięciu słabiutka będzie, ale za rok zapewne już nie
Nosek nic nie urósł

Magdo, gdy się zrobi porządek już będzie lepiej wyglądać. Do miesiąca coś zielonego powinno się pokazać na ziemi i zapewne inne roślinki nabiorą masy
bdan 19:58, 24 kwi 2016

Luki napisał(a)

- bo jeszcze pieleni mnie czkeka

- 3 tony grysu granitowego i muszę go rozwieźć na miiejsce przszłej altany

Łukasz ty te prace całkiem sam wykonujesz?

O projektowanie i dobór roślin nie pytam, bo przypuszczam, że to głownie Twoje zadanie.
Luki 20:42, 24 kwi 2016

Danusiu tak wszystko sam, no teraz grys rozwieźli za mnie pod moją nieobecność(muszę poprawić w dwóch miejscach), ale reszta prac sam jeden. Pod trawnik czasem ktoś pomógł pielić zielsko i tyle.