Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

sylwia_slomc... 18:47, 24 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Sylwia, naprawdę ?
Spore spóźnienie, hi, hi
Faktycznie kilka osób tu nie zagląda, może z tego samego powodu?
Toszka też zgubiła mój wątek. Szkoda

Trafiłam przypadkiem
Piękne foty , ogród śliczny Hortensję muszę swoją obejrzeć może też już puszcza pąki, a ona tak na uboczu to często nie zaglądam do niej.Ile lat ma Twoja? bo trochę od mojej chyba większa? Moja zaczyna trzeci sezon
Iwk4 18:48, 24 kwi 2016

Zana napisał(a)
Ja bardzo lubię kwitnące złotokapy, nazwa bardzo trafna. Widzisz jaka jesteś trendy. Dziękuję za odwiedziny

Aniu, ja też go lubię. Kupowaliśmy go po reklamie w jakiejś gazetce ogrodniczej, gdzie cały kipiał żółtym złotem ... Chciałam go mieć. Niestety u mnie nigdy taki, jak w gazetce nie był ... Teraz postarałam się go wyeksponować. Jesienią założyłam tam rabatę bylinową żółto - niebieską ... Ciekawa jestem efektu ...

Wczoraj położyliśmy na tej rabacie 6 metrów obrzeży.

Brakuje jeszcze 12 metrów... Po pierwszym chcę dokupić i dokończyć. Ziemia czeka, by miejsce pod trawnik wydzielić, przekopać zielsko, nawieźć i wysypać czarnoziem. W maju mam nadzieję, ze trawa lepiej będzie wschodzić ... Nasionka wysiane wcześniej w innej części ogrodu na trawniku słabo wschodzą. Jest za zimno ...
18:53, 24 kwi 2016
z tymi nasionkami o racja ...dosiałam we wrzesniu m2 i teraz dopiero kiełki trawy widac..a chwastów pełno ...normalnie pasuje plewic trawnik
Iwk4 18:55, 24 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Trafiłam przypadkiem
Piękne foty , ogród śliczny Hortensję muszę swoją obejrzeć może też już puszcza pąki, a ona tak na uboczu to często nie zaglądam do niej. Ile lat ma Twoja? bo trochę od mojej chyba większa? Moja zaczyna trzeci sezon

Sylwia, znalazłam stare zdjęcie, z którego wynika, że posadziliśmy ją w 2012 roku
Wcześniej miałam tam róże, ale zmarzły ...
Za pochwałę dziękuję
Iwk4 19:03, 24 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
z tymi nasionkami o racja ...dosiałam we wrzesniu m2 i teraz dopiero kiełki trawy widac..a chwastów pełno ...normalnie pasuje plewic trawnik

Justynko, rok temu miałam przy wejściu do domu na trawniku pełno mniszka. Wyskubywałam całego widelcem. Teraz mam znowu. Znowu będę skubać. Planujemy tam podnieść chodnik prowadzący do domu, bo woda spływa z trawnika na chodnik, a powinno być odwrotnie. Wtedy ten kawałek zaoram i zrobię na nowo... Ale na ten moment mniszek drażni .
Na dodatek trawa nierówno wschodzi, nieskoszona, bo deszcz padał ...
Luki 19:10, 24 kwi 2016

Iwonko ja okrywam tylko róże kilka host, młode amanogawy jednego wczesnego różanecznika i 3 piwonie no i nieposadzona magnolia ląduje w garażu. Niby dużo, a tak na prawdę mała garsteczka. Najgorsze są przymrozki w maju bo te już mogą więcej szkód narobić, wtedy to są dopiero 3 światy , ale liczę na to, że 3 ogrodnicy i ZOśka przyszli wcześniej czyli teraz i w mają dadzą nam spokój. Jutro będę pakować, więc zapewne nadam we wtorek bo nikt za mnie tego jutro nie zrobi
Iwk4 19:13, 24 kwi 2016

olga80 napisał(a)

Iwonka u mnie miejsca pod dostatkiem Zamówiłam sobie teraz buk purple fountain mam plan na niego dodam hortensje, rozplenice i kulki z berberysów oczywiście tych bordowych
Daj znac czy dostanie córcia climka jak nie to zobaczę jeszcze u nas jak będzie to podeślę go do Ciebie

Tereniu, clematis jackmanii, ten fioletowy ... kupiony i posadzony do róż pnących ... Maleńki był ... No cóż, za tą cenę

Czytałam, że masz zielone światło ode-Ma na tworzenie ogrodu. Trzymam kciuki za twoje plany

Wczoraj córcia przywiozła mi zakupy i clematisa. Niesie mi go do ogrodu taka dumna, że udało się kupić ... M się pyta, co to? Za ostatnie pieniądze ( przed wypłatą ) zakup zrobiony ... Więc mrugam konspiracyjnie ... Córcia rezolutnie załapała, że się wydało i mówi:
"Mama tak bardzo go chciała mieć, że jak dostałam wypłatę, to mamie kupiłam."
Oczywiście dostało mi się od Zbyszka, że jak ja mogę tak dziecko finansowo wykorzystywać. No i musiałam powiedzieć, że to za nasze
Iwk4 19:18, 24 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Iwonko ogród jak zwykle zachwyca, ale hortensja pnąca po prostu cudeńko.

ren133 napisał(a)

Iwonko
Fajną masz tą hortensję

Madzenka napisał(a)
Hortensja pnąca mnie kusi, zastanawiam się czy kiedyś jej po płocie nie puścić?

W imieniu hortensji dziękuję
Cieszy szczególnie teraz, jak już się zieleni, a my tak bardzo świeżości potrzebujemy.
W szkółce cała altanka nią zarośnięta byłą, bardzo nam się to podobało.
Iwk4 19:25, 24 kwi 2016

Anda napisał(a)
Jabłonka tez mi sie podoba. Nie wiesz przypadkiem, co to za odmiana?
Po ogrodzie pospacerowalam i pozachwycalam sie kwitnacymi kwiatami

Ewa, kupowaliśmy bez nazwy, jak to dawniej bywało. było tylko napisane jabłoń ozdobna. Jednak po identyfikacji wygląda na jabłoń rajską royalty
Ma takie kwiaty:
Maj 2015

Iwk4 19:26, 24 kwi 2016

inag napisał(a)
Przyszłam na zwiady co nowego u Ciebie i widzę, ze nie marnujesz czasu
Tulipany piękne, jabłonka jak i wszystko inne również Oj, czekam aż zakwitnie i pokaże na coją stać

Ilonko, na jabłonkę czekamy do maja