Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:06, 08 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A tak teraz wygląda moja kostka pod lustrem, spowodowane jest tym, że szpaki robią w bluszczu gniazdo. Wydziobują tojeść z błota i s..ją za przeproszeniem, co z widokiem w lustrze daje podwójny efekt wizualny

Kurcze czyli lustro nie zawsze spełnia zadanie powielania pięknaale to zdjęcie podnosi mnie na duchu u mnie obs...ny już mostek i szałas, a czasem brama i krzesła......wcale nie stoją pod drzewami bo tych mam tylko w przydomowym więcej , a na dużym ogrodzie wszystko malutkie więc po prostu ptactwo nocuje na moich meblach i bramie.....w większości chyba to bażanty....czyli plamy o wiele większe.
Co umyję na rano to samo
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:59, 08 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak wygląda suchy bukszpan, nie ma się co łudzić, że odbije

Nie strasz nawet bo po zimie , a w zasadzie mokrym przedwiośniu tak wygląda większość mojego maleńkiego żywopłotku wczoraj przycięłam i dałam nawóz dolistny)modlę się by wyżył
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:56, 08 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Violu, tak to bywa między matką a dorosłą córką, jedna uważa że już wszystko umie, a druga ciągle ją strofuje jak małą dziewczynkę.
Dlatego zamieszkałam 400 km od rodzinnego domu,

Nie, kłótni nie było, ale tak jak napisałaś. Może nawet co źle robiłam, ale wg swego planu i gustu!

Edytko, praca w ogrodzie, sama wiesz, ciężka nie jest dla chcącego, a mordęgą dla niewolnika. A ponieważ ja nie niewolnica a chętna, to mi i ciężko nie było. Prawie najgorszą robotę mam za sobą. Jeszcze kilka podejść i będę happy!

To happyy to najważniejsze no i żeby zdrowie było tego życzę i miłego dnia u mnie słońce ale zimno idę działać buuuziam serdecznie
Suuuperaśny busz
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:56, 08 kwi 2016

Do góry

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:55, 08 kwi 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Mamusia twoich maluszków

Śliczny
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:55, 08 kwi 2016

Do góry
Dziewczyny, chyba trochę spanikowałam z tymi robalami
Wykopałam wczoraj wszystkie nowo posadzone rośliny, rozgrzebałam bryły korzeniowe na tyle ile się dało, i nic nie znalazłam oprócz kulek nawozowych.
Gosiu, miałaś pecha z tymi czeremchami. Choc jak u Ciebie były to trzeba się pilnować, bo w innych roślinach z tej szkółki też mogą być.

Patrzyłam na rodki i wcale nie są takie złe jak mi się wydawało. Są pojedyncze koronki na liściach, ale starych, bo już takie kupiłam, a w ubiegłym roku lałam im po bryłach na robaki, to może się wytruły.

Niezadowolona jestem lekko, bo Danusia napisała mi o tej jodle kalifornijskiej że jest "rachistyczna", pokrzywiona i będzie karłowa. Już rozdłubałam jej korzenie wiec nie wymienię, ale jestem rozgoryczona, bo to najdroższe drzewko było jakie teraz kupiłam i największe nadzieje w nim pokładałam. A tu wtopa.
Ale mam pomysł, podsadzę go molinią) może się coś zgubi to podcięte od dołu

Brunera się zbiera do kwitnienia

Na piwniczkę trafiły rozchodniki od Beni Do tego dosadzę stipę.

Z innych newsów... Sadząc znalazłam wczoraj spiżarnię kreta? nornicy? nie wiem.... ale same korzonki mleczyków w tunelu były, mnóstwo.
I miałam kinder-niespodziankę... Chciałam dolać płynu do spryskiwacza. Otwieram maskę mojego wozu, a tam sztywny kret między kablami.... fuj...

Wypuszcza listki klon shirasawy

Bączki pracują

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:52, 08 kwi 2016

Do góry
Irenko,jeszcze nie było, ostatnio pokazywali z czerwca,a u mnie byli na początku sierpnia.
Jola,jestem za spotkaniem,sama widzisz jakie kruche jest życie.Człowiek goni,goni nie wiadomo za czym,a wystarczy sekunda i nie ma nas,wszystko pęka jak bańka mydlana.

Czas obudzić się z zimowego snu,bo ogród zaczyna ożywać,pracy ogrom po zimie,a siły coraz mniej.

Typografia ogrodu 08:47, 08 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
U nas dzis spokojna pogoda troche slonca,troche chmur i lekki wiatr.w sam raz na ciecie bukszpanow
U mnie bardzo kosmetyczne bo obwodkom i kostkom chce pozwolic podrosnac a kulki bardzo zarosniete nie byly.i jakos szybko mi poszlo

No po prostu przepiekne.
Wlasnie pod wplywem m.i. Twoich i Marzenki kostek, dalam skarpetki bukszpanowe pod swoje lipy i pissardii. Za 2-3 lata, mam nadzieje, beda tak piekne jak wasze.
W Dolinie Muminków 08:38, 08 kwi 2016

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Cięcie, cięcie.....wyrywanie

niezły patent - auto z hakiem - to jet to !
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:36, 08 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Nawet kot zna zasady poruszania po ogrodzie
Kiedyś będzie tu ogród 08:32, 08 kwi 2016

Do góry
Bożenko to strażnik tarasu. Pod zadaszeniem wije sobie gniazdko i tylko pilnuje czy w psiej czy kociej misce zostało coś dla niego.

"Chodź pomaluj mój świat.....Na żółto i na niebiesko..."
U mnie pomalowany na żółto i na różowo......

Co z tym ogródeczkiem począć 08:31, 08 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
I moja najstarsza kulka usycha
Podlałam wczoraj florowitem i czekam

ja mam tez takie dwie kulki ale ja znam przyczynę: u mnei one są ciągle uderzane drzwiami od auta trzymam kciuki za Twojego
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:16, 08 kwi 2016

Do góry

rozłogi the beatles

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:14, 08 kwi 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:14, 08 kwi 2016

Do góry

Ogród z widokiem na jezioro 08:02, 08 kwi 2016

Do góry
Ogród z uśmiechem 08:00, 08 kwi 2016

Do góry
Mozesz wyspę zrobić, żeby zasłonić budynek , altanę wtopić żwirowymi rabatkami

Ogród z widokiem na jezioro 07:58, 08 kwi 2016

Do góry
Wiosna z moim ogrodzie w dniu 8 kwietnia

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:45, 08 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Ale...fotka się wgrała-graby posadzone, kwadraty wytyczone i w tle tworzy się chodniczek z obrzeży.

Musze rozejrzeć się za tanimi mini-sadzonkami bukszpanu do kwadratów.
a cudnie!!!!! projekt pierwsza klada ale zdjęcia realizacji są dopiero bbombą pozdrawiam i witam się bo ostatnio zapomniałm
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies