Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:22, 11 kwi 2016

Do góry
Najnowszy podopieczny

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:22, 11 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Prawda

beata_m napisał(a)
ale wizualizacja czyli dumania nad kolorem ciąg dalszy

Noo, hehe

07_Rene napisał(a)
Po pomoc jeszcze raz przychodzę...
Pamiętasz moją hortensje ogrodową, jedną mam białą, w sierpniu kupiłam. Zimowałam ją w donicy... Ledwo przeżyła, bo przesuszyłam Mam ją w domu od kilku tygodni i nawet ładnie ruszyła po tym incydencie. Przesadziłam do większej donicy, lepszej ziemi, ale znowu spaściłam Sypłam jej nawozu do hortensji i przedobrzyłam, bo kilka młodych przyrostów po prostu zwiędło, a pojedyncze listki uschły. To było ok 2 tyg temu. Na razie się zatrzymało, ani nie usycha, ani nie rośnie. I co mam teraz robić? Zostawić i czekać, czy może ziemie znowu jej wymienić? Ściąć, żeby się wzmocniła? Poratuj

Ekspertem nie jestem ale najlepiej będzie jak ja zostawisz tak jak jest. Te uschnięte listki na końcach mogą skrywać pod sobą pąki z których ruszą liście. Ona teraz prawdopodobnie pozornie śpi. Pomału możesz już ją hartować.
W tym artykule jest cały zbiór wiadomości na temat cięcia hortek w tym ogrodowych H. macrophylla
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja

A wiesz, że ja moje dwie zimowałam na zewnątrz w donicach i przeżyły ? Ale nic pewnie z nich nie będzie bo nie wypuszczają pąków. Nie chciało mi się ich okrywać i teraz mam

07_Rene napisał(a)
Ale Cię ciągnie do tego szaro-buro-niebieskiego
Taki niebieski-grecki moim zdaniem nie pasuje. Odcienie szarości są tak uniwersalne, że można rozważyć...
Rozumiem Twoją chęć zmiany, ale z drugiej strony te brązy wcale nie są złe tym bardziej jak przełamiesz je drewnem z pergoli czy huśtawki.

Chciałabym zmiany ale radykalna narazie nie wchodzi w gre więc póki co jestem skazane na brązy

mateuszmichn napisał(a)
Jeśli nie chcesz takiego brązu, to możesz oczyścić okiennice i drzwi i pomalować je lakierobejca, na jakiś mniej intensywny brąz

Albo niebieski (ale taki jak Juzia ma skrzynie ) albo niech już zostanie ten brąż

malkul napisał(a)

heheheh Greece

No co się hahasz
Zakochana jestem w Grecji, chciałam jej maleńką namiastkę mieć u siebie No ale nie pasi

inag napisał(a)
Ja tez dla niebieskiego jestem na NIE!
Te brązy u Ciebie bardzo pasują ale jak nie chcesz już takich ciemnych to spróbuj tak jak mówisz pomalować na jakiś bardziej naturalny brązik. Zawsze na ciemniejszy możesz machnąć drugi raz - i tak zazwyczaj trzeba malować dwa razy Tylko ja tez nie robiłabym takiego super jasnego. To byłby za duży kontrast chyba. Spróbuj tak o kilka, kilkanaście tonów jaśniejszy

Super jasny nie ale któryś z dóch od lewej w drugim rzędzie od góry ?

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:19, 11 kwi 2016

Do góry
I to co nadchodzi

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:15, 11 kwi 2016

Do góry
I po krokusach... W runiance jeszcze jakies ostatnie, teraz rządzą ich liście

W cieniu - zacieniona 21:13, 11 kwi 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Cytryniec chiński...zrobiłam mu w ub.roku podpórki...czy w tym roku zaowocuje?Kwitł już w ub.roku,ale zrzucił zalążki....

Dziękuję Bogusiu za pokazanie "cytryńca?". Trochę dziwnie brzmi odmiana w j.polskim , prawda?
Pozdrawiam i ściskam
Ogrodowe przygody 21:09, 11 kwi 2016

Do góry
Księżycowy... 21:09, 11 kwi 2016

Do góry
Po pracy w ramach "relaksu" weszłam w warzywnym na rabatę kwiatową. Pięć wiader chwastów wyniosłam Wolę nie myśleć ile siewek niezapominajek i nagietków wyplewiłam. Odnalazłam za to wychodzące orliki i rudbekię. To już sukces

Ostróżki bardzo ładne już i zaczyna kwitnąć kocimiętka ...

Ogrodowe przygody 21:07, 11 kwi 2016

Do góry
genie

betty
Ogrodowe przygody 21:05, 11 kwi 2016

Do góry
tulipanowo się zaczyna
W Kruklandii 21:05, 11 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)

No wyglądają tak: (sadzone na taka sama głębokość jak rosły w doniczce)

Ładne
Ogrodowe przygody 21:03, 11 kwi 2016

Do góry
Zakupy różane
jeszcze louis oldier
nostalgia na prezent
Moja działka na Dębowym Lesie 21:01, 11 kwi 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Aniu, kiedy najlepiej dzielić gesiowke? Po kwitnieniu?
Strasznie mi przypadła do gustu i chce mieć jej więcej
Piękna wiosna u Ciebie. Czekam na Twoje hosty
Reniu, ja jestem chyba niepoprawna ogrodniczka.
Swoją gęsiówkę dzieliłam z pączkami kwiatowymi.Żyje rozwinęły się bardziej kwiaty.Aura dobra, deszczyk podlewa.
Także widzisz.Uważam,że to nie jest skomplikowana roślina .
Jak chcesz to czekaj jak przekwitnie
Coś jeszcze, coś więcej... 20:59, 11 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Tak mi się porobiło...może to już na karb wieku mogę zrzucić???
Nawet nie pamiętam...masz magnolię?

Kasia - nawet dwie!

Gwiaździsta

I Susan

Miałem jeszcze Alexandrinę, ale... zabiłem ją Drugiej nie kupiłem
Ogródkowe perypetie:) 20:58, 11 kwi 2016

Do góry
abiko napisał(a)
2 tygodnie różnicy między zdjęciami.. to teraz..
co posadzić za żonkilem plan był rh ale tam jest słońce do 17:00.. i odpadł.

A wrzosców nie chcesz? Sa wytrzymalsze od wrzosów. a gdybys kupowała jeszcze wrzosy to kupuj tzw pączkowe , nie dosc ze równiez wiosna wyglądaja jakby kwitły to są wytrzymalsze od tych nie pączkowych.Ja bym tam posadziła ładna piwonię a z tyłu berberysa np erekta ale widzę ze masz tam kosodrzewinę to ona szybko zajmie całe to miejsce.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:58, 11 kwi 2016

Do góry
perukowiec który rośnie u mnie od 2012 w donicy to był taki patyczek jak ten kupiony teraz, ba nawet korone miał o połowę mniejszą niż ten nowy. Cięłam go tylko raz i wtedy kwitł byle jak

Ogród - reaktywacja 20:56, 11 kwi 2016

Do góry
Witaj Agnieszko, dzięki za odwiedziny.
Marzenki się słuchać będę zawsze, jak tylko coś będzie chciała podpowiedzieć i innych doświadczonych ogrodniczek oczywiście też
Mam nadzieję, że ja już nie stoję w miejscu, dzisiaj odbyły się konsultacje w sprawie wyrównania terenu, szukam "na gwałt" porządnego wykonawcy nawodnienia, a dla lepszego samopoczucia coś próbuję podziałać w donicach. Takie na przykład mam do zagospodarowania. To południowa strona pod samym murem, gorąco, że uff. Rosły tam hortensje i nawet kwitły, ale podlewanie trzy razy dziennie. Jutro wybieram się do szkółki po byliny. Jakiś pomysł co tu wsadzić?
Gunnera - parzeplin 20:55, 11 kwi 2016

Do góry
moja taka
sięga mi do pasa
najpierw

potem

a jutro jak zdążę to cyknę jak teraz
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:53, 11 kwi 2016

Do góry
JoannA napisał(a)

Bratki sadzę gęsto, ale trochę się też rozrosły. Najładniej rosną te miniaturki

Jeśli chodzi o wybór Pissardi czy klon to wybrałabym to pierwsze. Klony czasami łapią mącznika, a ze śliwą nie mam żadnych problemów. Trzeci sezon rosnie zdrowo i bez problemów ze szkodnikami.

No i pozamiatane. Będzie Pissardi
Ogródek Iwony II 20:50, 11 kwi 2016

Do góry
Brzozy - 4 sztuki. Będą robić za krajobraz zapożyczony za płotem
Oddzielać będą ogród od pola

Ogródek Iwony II 20:48, 11 kwi 2016

Do góry
Stipa do wymiany będzie

z dywanu wypadły czerwone żurawki od Ewy. Nie wiem, czym je zastąpić. W tle jest Red Baron, więc bordowy byłby aktualny. Może kupię berberysy admiration? 6 sztuk bym musiała mieć. Tylko wtedy zimą nie będzie listków.

O tej porze już jest widoczny. Mam go na innej rabacie:

Moje nowe bukszpany. dziś już posadziłam i troszkę przycięłam. Będą rosnąć na kulki
W czerwcu przytnę je już jak trzeba. Teraz tylko to, co wystawało nadto
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies