W ten sposób moja róża Pink Cloud dostanie towarzystwo powojnika The President, a nową białą New Dawn połączę z Nelly Moser (niestety atkindia będzie musiała ustąpić im miejsca).
Dodany 22:37, 10 kwi 2016
No dobra Dziewczyny, mam dylemat. Od miesięcy rozmyślam nad rodzajem żywopłotu. Pomysły pozostały dwa i wciąż nie mogę podjąć ostatecznej decyzji. Pomysł nr 1: żywopłot nieformowany, mieszany, na szerokości ok 3 metrów, coś w tym rodzaju:
Pomysł nr 2: Żywopłot częściowo formowany (cis), częściowo nieformowany...
Dodany 21:09, 11 kwi 2016
Po pracy w ramach "relaksu" weszłam w warzywnym na rabatę kwiatową. Pięć wiader chwastów wyniosłam Wolę nie myśleć ile siewek niezapominajek i nagietków wyplewiłam. Odnalazłam za to wychodzące orliki i rudbekię. To już sukces
Ostróżki bardzo ładne już i zaczyna kwitnąć kocimiętka ...
Wendy ile ja mam chwastu, wczoraj Ewie Luteczcie pokazywałam, wysiany jak maczek. Muszę ruszyć w rabaty na pielenie, ale to jeszcze chwilę poczekam jak podrośnie, będzie łatwiej go wyrwać U mnie też ostróżki ruszyły.
W sklepie ze stalą wypatrzyłam sobie pręty, będę sama podpory robić pod peonie i może ostróżki też coś dostaną. Zobaczę jak wyjdzie
Dodany 19:29, 13 kwi 2016
To dąb błotny Green Dwarf. Kiedyś sadzono na wsi, w obejściu, drzewo-opiekun. Dęby nam towarzyszą od kiedy mamy tą ziemię i teraz tak wyszło, że wejścia do domu też będą strzec.