Izuś staraj się z Kapiasami. Moja droga u mnie zwyczaj organizacji pożegnania lata jest w pierwszy weekend września, maraton w II (nie biegam, dementuję zawczasu) i myślę co tu zrobić aby się jakoś ładnie wkomponować w 8 września. Więc kombinuj proszę bo KZ20 musi odbyć pierwsze inauguracyjne posiedzenie Zarządu.
Ale Prezesowa Boćkowa coś zawodzi!!!
Pięknie wejście sie prezentuje, nie pomyślalam, że hosty mogą tak rozjaśnić te miejsce. O leżaczku z horti nie wspomnę bo boski!!! A pomysł na klon w bukszpanach przedni, sadź koniecznie
Ślimaki grasują u mnie w żurawkach. Podejrzałam je wieczorkiem jak sobie żarły w ich mniemaniu sałatę!!!
A do kolorow trzeba rzeczywiście dojrzeć i chyba w ogrodzie nie ma brzydkich kolorów ja uwielbiam kwiaty w połączeniu z bukszpanami, zachorowalam kilka lat temu na kwiaty i to już jest miłość do grobowej deski!!!
To i ja skorzystam z tych mat. Niezwyklej urody maskownica
A korzystaj z maskownicy, bo naprawdę fajnie zimą w ogrodzie wygląda !
Ja sobie chyba te worki z agrowłókniny (renifer, mikołaj, misiu) do okrywania roślin na zimę kupię A co reniferka nie mogę mieć w ogrodzie ? ? ? skoro krasnoludka nie wypada na ogrodowisku
Przyszłam zobaczyć Twój ogród i pełne zaskoczenie. Znam ten ogród! Jakieś dwa miesiące temu przeczytałam Cię od deski do deski
Miło mi, że do mnie zajrzałaś
Kindzia czuję się zaszczycona, przeczytać od deski do deski nasze dyskusje wielopoziomowe to nie lada wyczyn
Dla niewtajemniczonych polecam wielopoziomową dyskusję Bośka z Agatka na wątku Kostancji30
Czasami ja sie na swoim wątku gubię o czym dykutujemy, a Ty przeczytałaś od deski do deski przecież to było trudniejsze niż "Dziady" w szkole podstawowej
Marzenko, Madziu i Agnieszko, dziękuję za odwiedzinki i piękne rozwary, jak je posadzę,to pstrykne foto rabaty teraz nabierze uroku; a ty Madżenko poradź, co posadzić w tym pięknym iście ogrodowiskowym koszu?
Wieloszko, tobie szczególne podziękowania, że mimo niedogodności, dojechałaś, buziaki dla was
Irenko musze to napisać na forum. Jesteś dla nas niedoścignionym wzorem temperamentu, kobiecości i gustu !!! Wyglądałaś w ogrodzie , w baletkach , tunice i leginsach bosko!
dziewczyny my kurs u Irenki kobiecości przechodziłyśmy dlatego fotek nie robiłyśmy tylko gadałayśmy, gadałyśmy. Aga zgięta z powodu choroby kregosłupa dojechałą, chociaż powinna w domu leżeć przykryta kocykiem przez M
A rabata hortensjowa u Irenki śliczna, ogród olbrzymi, różnorodny, wiele roślin takich, których nigdy w życiu nie widzialam !!! I ani jednego chwasta!!!!!
Irenko do doniczki dałabym już wrzosy z jakimś bluszczem a jesli na wrzosy dla ciebie jeszcze za wcześnie to niecierpka do kolekcji
Na rozwary na rabacie czekamy!!
A ja chałwy nie lubię
Wczoraj kumpla już nagabywałam, że jak będzie gdzieś we wrześniu jechał do Wrocka.. to ja jadę z nim..... i potem z nim wrócę..... ale rozejrzę się po Twoich hortensjowych rabatach O ile mi Dżaga tyłka nie wygryzie
Przyjeżdżaj, przyjeżdżaj!! obiecałaś!!!
A ty możesz chałwę tonami jeść, a nóżki w krótkich spodenkach miodzio, umięsnione pięknie, zazdraszczam
Eeeeee, no kulki supcio. Nastepne ciecie bedzie zyleta. Na moje oko te pozolkle listki to niekoniecznie tepe nozyce, a mozliwe, ze lekki grzybek. Na razie proponuje zasilic Florovitem, ewentualnie za tydzien psiuknac Topsinem Bedzie gitarrra mia
Miodunka stale się u mnie odnawia, co pewien czas trzeba ją pryskać. Wg mnie te brązowe listki to grzyb.. Na początku Topsin, jeśli będą nagminneie gubić listki to nieuleczalny grzyb i wtedy program ochrony bukszpanów. Na razie mamy na takim samym etapie grzybka, pojedyncze listki brązowe i pojedyncze brązowe kropki. W tym tygodniu pryskalam topsinem i powtórzę 3x co 7 dni....
Ogród śliczny, nie wiem dlaczego go wcześniejnie pokazałaś!!! A co do kulek to mistrzowskie kulkowanie i niech młodzieź taka mądra nie będzie bo w przyszlym sezonie wszystkie wlasnoręcznie bedzie musiała kulkować
Na nawożenie ostatni gwizdek, max w tym tygodniu. Po 15.08 już tylko jesiennymi czyli bez azotu (koniecznie trzeba sprawdzać na opakowaniu), bo wymarzną bukszpany jeśli zima szybko nadejdzie. A podobno w tym roku zima będzie już w listopadzie...