Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Życie w wiejskim ogrodzie 16:50, 20 lut 2016

Do góry

ewa_k napisał(a)
Niedawno trafiłam na Twój wątek i rozpoczęłam po nim wędrówkę. A że takie klimaty są mi bliskie to daleka droga jeszcze przede mną.

Witaj Ewo Mój ogród obecnie jest zupełnie inny niż ten sprzed dwóch lat
Wprowadziłem wiele zmian by osiągnąć to o czym marzyłem
Przeglądając od początku wątek zrozumiesz o czy mówię

Zbliża się czas siewów wiosennych, na początku wątku pokazywałaeś pomidory w agro-perlicie. Czy były siane w sam perlit, czy był on domieszką do ziemi?
Ze zdjęć wygląda że to sam perlit, a na opakowaniach które znalazłam w necie, piszą że stosowanie jako dodatek do podłoży?
Powilę inne opinie ale ogród sliczny, a warzywnik to same ochy... i achy....

Jeśli mnie pamięć nie myli chodzi o te zdjęcia sprzed dwóch lat

Agroperlit jest jako domieszka do ziemi na której wysiane są nasiona pomidorów Nasiona są przykryte tylko samym agroperlitem

Dziękuję za miłe słowa i odwiedziny
Hirutkowy raj:)) 16:40, 20 lut 2016

Do góry
Bylam zobacz moje obciete 23 stycznia ,Renhy Vanilii

Anna i Ogród 16:39, 20 lut 2016

Do góry
Obiecane tulipany dla Mirelli

Cudnie w grupie

Albo w parze

Pokazują co w "duszy gra"

W moim domu
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:38, 20 lut 2016

Do góry
Pogody bez deszczu starczyło na pół dnia. Teraz zaniosło się na dłużej z deszczem, wichrem i zimnem. Ponoć do czwartku będzie wiało ze wschodu, potem zmiana i wiatr od zachodu. Ani jeden kierunek dla mnie ciekawy nie jest. Najbardziej lubię o tej porze ciepłe powiewy z południa!

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:36, 20 lut 2016

Do góry
Justyna napisał(a)
Piękna kartka! Ech, z tulejnikami. Uwielbiam Bagienko by się przydało. Ze zrzucaniem śniegu jest robota, ale zdecydowanie wolę biały świat niż szary. Twój oczar pachnie? To Pallida? Jeszcze nie mam oczaru. W sezonie wsród aktualnych kwitnień zapominam o nim. Robiłam rekonesans i skłaniam się właśnie ku odmianie Pallida. Ciekawa jest też odmiana Yamina.
Super spacer, chart się wyhasał. Moja mała miała wczoraj sterylizacje, teraz śpi biduleczka.

Mój oczar to najprawdopodniej Aphfrodite, nie pachnie
Cieszą te kwiaty zimą

Jak mam śnieg to przynajmniej nie widzę kretowisk na trawniku...to są te dobre strony zimy
Tulejniki mnie kręcą jeszcze ich nie mam w ogrodzie....ale będą
Mój Lowa, po ostatnich przejściach miał pierwszy spacer spuszczony ze smyczy, zaczął w końcu jeść, to odważyliśmy się go puścić luzem
Ucałuj swoją biduleczkę jamniczkę...rany się szybko zagoją i będzie znowu radosna
Żywopłotki cisowe. 16:34, 20 lut 2016

Do góry
Też potrzebuje porady czy dadzą radę tu róże New Dawn +Indigoletta niebieska kolor bzowy.
Chce zakryć badyle bzu. Czy ten bez aut mu zrobić.

To samo miejsce zdjęcie wcześniejsze, rośliny przesadzane ze starego ogrodu.
Róże pnące chce pod bzem, widoczne badyle bzu, jest o wschodnia część, słońce do południa. jeszcze może wcisnąć jedną rabatową do cienia tylko jaką?
jest tam troszkę lilii. tylko nie wiem czy ich ślimaki nie pożarły.
Ślimaków w tym miejscu najwięcej,
Brzegiem posadzone były aksamitki, co dzień zbierałam pomarańczowe ślimole.

Po lewej stronie bez, od strony północnej wieka tuja Holstrup i duża jabłoń ozdobna.
Czyli światło tylko od wschodu będzie dochodziło.

Na brzegu rabaty słońce jest cały czas.

Coś jeszcze, coś więcej... 16:30, 20 lut 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Szu szu to ja dziś miałem z kijem jak iglaki otrząsalem ze śniegu - spadło go od wczoraj prawie 30 cm... I choć kiedyś to była norma, to dziś z niedowierzaniem patrzyłem na ten widok za oknem Oby się tylko te jałowce podniosły, jak nie to sonda pod tytułem "wyrównywanie żywopłotu" dojdzie do skutku Wbrew mojej woli

Pozdrawiam Was mega zimowo i lecę konserwować powierzchnie płaskie w domu

Ja też walczę z zimą...u mnie taniec z miotłą
Coś jeszcze, coś więcej... 16:29, 20 lut 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
O siejących się badylach i przygodach z kompostownikami poczytałem Melduję, że na trawniku nadal leży śnieg, jednak deszcz skutecznie z nim walczy A ja z zimą walczę tak

Przyleciałam na bratki się nie zawiodłam...dołożyłeś jeszcze ciemierniki super
Od nowa ... na przekór wszystkim 16:22, 20 lut 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Buziaki

Amelko zobacz co znalazłam
Hirutkowy raj:)) 16:20, 20 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Myślałam, że śnieg Cię wystraszył?
A jednak się zawzięłaś? A mnie coś bierze ... mimo, że piję vit C ... średnio się czuję ... może do soboty będzie lepiej

Pij 3x dziennie po lyzeczce na szklanke
Bylismy po kompost,jak wstalam i zobaczylam cala okolice biala to zalamka i stwierdzilam,ze i tak z ogrodkowania nici to podskoczymy,bylismy tez na wystawie Farma ale tam kicha dla rolikow sprzet
Na nasz samochod naladowalismy prawie tone na ok 63zl,przykrylismy lekko napelnionymi workami.Nastepnym razem mozemy jechac razem z Twoja przyczepka to bedziesz miala dla siebie,oplaca sie samemu workowac czy luzem brac bo o 1/3 taniej.bralismy spod wiaty to byl suchy i lzejszy

Mała Eleczka 16:20, 20 lut 2016

Do góry
Ucieszylam sie gdy zobaczylam dzisiaj slonce. Od razu pomyslalam ze krokusy sie otworza. Mimo slonca bylo jednak za zimno.
Ogród Loczka 16:18, 20 lut 2016

Do góry
Też tak macie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:18, 20 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Renatko, w zeszłym roku mama kopała mi bergenię u siebie i przywiozła mi tego za dużo niż ja chciałam i szkoda mi było wyrzucić, wsadziłam do doniczek. Stwierdziłam, że może się komuś przyda. Zapomniałam o niej zupełnie, a przed chwilą na obchodzie ogródka z Jasiowym właśnie ją zobaczyłam

W każdej doniczce są po 3 sztuki, więc 6 sadzonek masz już gwarantowane Zimą zawsze jest taka czerwonawa, latem zielona, kwitnie na różowo.

O to moja wygląda podobnie tylko troszkę większa jest. Latem jest zielona na zimę wygląda tak jak na fotkach
Rododendronowy ogród II. 16:16, 20 lut 2016

Do góry
Chi, chi, ta bogatka wygląda jak wiking

Mam podobny sposób na kojenie tęsknot Zakupy internetowe są takie łatwe. Niech ta wiosna już przyjdzie, bo zbankrutuje
Tysiąc radości i utrapień 16:10, 20 lut 2016

Do góry
A oto on: pierwszy krokusik tej wiosny

Malutki pod lasem 15:59, 20 lut 2016

Do góry
Mirelka, no tulipany ze śniegiem, to dość ciekawe połączenie
Kompost do trawnika i do dołków do roślinek.
Byłam dziś w CO z Jasiowym i wybraliśmy donice Chyba?

Krysiu, no to sporo taniej, tylko obawiam się, że mój M nie będzie chciał sam poworkować, bo jak jedzie, to zwykle w marynarce itd... No może weźmie sobie buty i jakąś koszulę na przebranie... Muszę go dalej molestować
Pisałaś u Reni, że listki na hortkach Ci się pojawiają. A czy to znaczy, że są na dobrej drodze do ukorzenienia? Bo moja Vanilla Fraise ucięta tydzień temu zaczyna startować, mam wrażenie, że jedna z limek też. Tylko gdzieś czytałam, że same listki, to jeszcze nie sukces. Tak to wygląda:
Mój zielony świat 15:56, 20 lut 2016

Do góry
Mamy dzień pilnowania, rozczulania i lamentowania (te dwie ostatnie, to w większości moje aktywności)
Gajcysia po sterylizacji:/ Perspektywicznie wyjdzie jej to na dobre, ale teraz jest biduleczka
Mój zielony świat 15:53, 20 lut 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies