Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

anbu 15:19, 11 kwi 2016

Aniu Żon kocha kosić
Ale se zrobi trawnik na drugiej działce i niech szaleje chłopina hłe hłe
anna_t 15:48, 11 kwi 2016

anbu napisał(a)
Domi, Aniu

Ewuś rabaty nie są ani eleganckie ani z klasą :/ Toszka mi gwoździa wbiła i taki jest tego efekt, że w pracy dziś nic nie zrobiłam Siedzę i myślę nad tym jak cycki wypuścić i gdzie je wypuścić na tych moich rabatach
Przetasowania też mam w głowie na temat moich najulubieńszych drzew
Kurcze wszystko mi się pozmienia

ja z falami to nie teges, wiesz że u mnie na prosto wszystko bedzie ale jedno co mogę zasugerowac żeby w miarę łagodne te fale robić. ta rabata z bukiem jak patrze na plan całościowy to już sie prosi o wyłagodzenie na tyłach.
ale masz mega farta bo pomaga Ci Toszka więć napewno będzie idealnie
a wybieraniu drzew będę sie bacznie przyglądać bo ja tez właśnie dumam co tam jeszcze do siebie wrzucić
anna_t 15:53, 11 kwi 2016

takie coś mi wyszło. tam na gorze dwie wersje
anbu 16:44, 11 kwi 2016

Aniu dziękuję Kochana planowaczka z Ciebie. Te koła to co placyki?
MirellaB 17:16, 11 kwi 2016

Aniu jestem czytam i podglądam
Duchowo zawsze jestem z Tobą
anbu 17:39, 11 kwi 2016

Mój taras. Obnażam się do końca

Mój taras jest o tyle problemowy, że spada na niego śnieg :/ Chciałabym posadzić na nim miłorzęby na pniu. Na wizualizacjach są umieszczone tam gdzie nie dosięga spadający śnieg.
Taras częściowo obrośnięty jest irgą. Ja ją lubię, jest bezproblemowa. Resztę roślin się pozbyłam, zostały tylko niedobitki.
Został drugi Buk - do przesadzenia, Świerk Inversa też do przesadzenia. Oczara także gdzieś upcham

Na drugiej stronie w sumie to samo. Irga i jakieś jałowce. Ta wiochmeńska kratka miała zapobiegać samowolnemu skracaniu sobie drogi przez mojego psa. Posadziłam pod nią na jesień dwa bluszcze. Przyjęły się więc mam nadzieję, że ją zarosną.

A to moje wizje. Tam gdzie jest wazon chciałabym fontannę w kształcie kuli To żółte drzewko, to wspomniany wcześniej miłorząb na pniu.

i druga strona, zaraz obok schodów rośnie 5 berberysów borowych w sumie też je lubię tylko za bardzo się z korą zlewają. Dopiero puszczają listki. Mają już kształt kulek
Najbardziej takie miłorzęby pasowałby po obu stronach schodów. Ale się nie da ze względu na śnieg :/
anna_t 17:48, 11 kwi 2016

anbu napisał(a)
Aniu dziękuję Kochana planowaczka z Ciebie. Te koła to co placyki?

placyki na ławkę czy na ciurkadełko jakieś
ale chodzi mi głównie o linie
zresztą Tosia Ci napewno ładnie zaprojektuje
anbu 17:54, 11 kwi 2016

Nie wiem czy brzoza na tarasie to dobry pomysł? To miejsce jest bardzo suche a one chyba lubią wodę :/
Na dodatek spada tam ten nieszczęsny śnieg :/
Z drugiej strony chcę mieć fontannę

W sumie to mogę zrezygnować z brzozy na rzecz wiąza

anbu 17:57, 11 kwi 2016

anna_t napisał(a)

placyki na ławkę czy na ciurkadełko jakieś
ale chodzi mi głównie o linie
zresztą Tosia Ci napewno ładnie zaprojektuje

Aniu looknij na stronę 74, tam Toszka podała link do ogrodu Dominiki. Muszę takie cycki wmontować w swoje rabaty
kasja83 18:16, 11 kwi 2016

No to już nic nie masz do ukryciato Cię pocieszę, że na moim tarasie ten sam kłopot-spada tam śnieg-ale jego obsadzenie to melodia przyszłości,więc narazie się nie martwię