No widzisz. Szkoda, że wtedy nie dojechałaś na to spotkanie
Moje niektóre czosnki mają już kwiaty
Coś takiego nasiało mi się od sąsiadki
Znalazłam dziś pierwsze siewki werbeny, oczywiście nie tam gdzie trzeba tylko przy różach, ale będę przesadzać. Na tej rabacie gdzie rosła, pewnie nic nie skiełkuje, bo rewolucje tam zrobiłam i wszystko przekopałam - a już rok temu obiecywałam sobie, że nie będę ciągle przesadzać
Reniu a ja mam pytanie, ziemia nie zbija Ci się w skorupę? Ja jak ostatnio czyściałam grzadki to ledwo motyczkę wbiłam, podejrzewam że przez to część tulipanów mi nie wyrosła
Ziemie mam raczej gliniastą, ale się nie zbija.
Tam gdzie rabaty miałam przekopane na głębokość szpadla i wymieszane z kompostem, czy liśćmi. W sumie ciągle coś kopie, przesadzam, nie plewie na klęczkach, tylko motyczka wzruszam wierzchnią warstwę gleby albo przekopuje między roślinami widłami. Robię to dosyć często.To wystarcza, żeby utrzymać ziemie raczej w luźnym stanie.
Chwasty sieją się u mnie na potęgę. Dziś przy kopaniu się lekko podłamałam, bo przed deszczem całą jedną rabatę miałam wyczyszczoną na glanc, a dziś po kilku dniach już chwaściory
Reniu, przyznaję się bez bicia, że od czasu do czasu buszuję w Twojej kukurydzy i zbożu....podziwiając Twoje poczynania o ogrodzie
Pozrawiam serdecznie
Świetny pomysł na taką samotnię. Moja kępa miskanta wielkotrawa na razie mała ale posadzona na różance. Coś mi się zdaje, że muszę czym prędzej ją stamtąd usunąć aby nie używać potem siekier i pił do tego.