Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Małymi kroczkami do celu... 10:27, 03 maj 2015

Do góry
azalia kwitnie

wierzba Hakuro

Miskant zebrinus

Małymi kroczkami do celu... 21:48, 02 maj 2015

Do góry
Luckaa napisał(a)
Fajne zakupy, też poluje na pdoobne roślinki

Lucka ja je na rynku kupowałam, grosze za nie dałam Mąż jak zobaczył, że niosę całe pudło, to się za głowę chwycił i powiedział "miałaś tylko zobaczyć na kwiaty", ale jak ceny były po 1,50 góra do 3, to jak tu nie wziąść jedynie miskant i tawułę w ogrodniczym
Ogród wśród pól i wiatrów 19:12, 02 maj 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Jolu bylam,ale zanim zagladnelam tutaj do Ciebie i sie nie zapytalam...sama widzialam te tabliczki i sie zastanawialam o jaka gazetke chodzi. Ja bylam po 9 ludzi,a ludzi,a malo tego pytam sie goscia o miskant morning light,on mowi,ze raczej juz nie ma,ale zobaczy,poszlam z nim on mi daje innego,ja mowie,ze to nie ten,on,ze ten tylko inna nazwa,w koncu sama zaczelam grzebac i znalazlam o nic wiecej go nie pytalam,bo nie mial zielonego pojecia gdzie co jest

No, to jak widzę "kompetentna" kadra się wszędzie zdarza. Pamiętasz może, jak się mnie gość pytał czy ekobordy się sieje? Ale widziałam, że pomimo gościa-ciamajdy i pomimo tłumów niezłe zakupki zrobiłas

Ogród wśród pól i wiatrów 17:00, 02 maj 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Zakupy już zrobiłam, kupiłam miskanty ale internetowo Jak byłam ostatnio w SS, to widziałam przy niektórych roślinach tabliczki "produkt z gazetki". Jak byś była Paula, to weź się zapytaj (jeśli możesz), czy mają gdzieś elektroniczną wersję tej gazetki. Szukałam na ich stronie, ale nie widzę ,,

Jolu bylam,ale zanim zagladnelam tutaj do Ciebie i sie nie zapytalam...sama widzialam te tabliczki i sie zastanawialam o jaka gazetke chodzi. Ja bylam po 9 ludzi,a ludzi,a malo tego pytam sie goscia o miskant morning light,on mowi,ze raczej juz nie ma,ale zobaczy,poszlam z nim on mi daje innego,ja mowie,ze to nie ten,on,ze ten tylko inna nazwa,w koncu sama zaczelam grzebac i znalazlam o nic wiecej go nie pytalam,bo nie mial zielonego pojecia gdzie co jest
Małymi kroczkami do celu... 13:42, 02 maj 2015

Do góry
U nas dzisiaj pada i pada, prace w ogrodzie stoją, więc pojechałam na zakupy miałam dokupić tawułę na skończenie rabatki, a kupiłam

- tawuły spirea golden princess,
- miskant morning light,
- stokrotki,
- niezapominajki,
- floks szydlasty,
- lubczyk,
- pelargonie,
- i inne których już nazw nie pamiętam, będę później prosiła Was o pomoc
Ogród na glinie 09:51, 02 maj 2015

Do góry
poduszeczki lawendy i miskant ML

po prawej kwiaty berberysa

Ogród na glinie 09:16, 02 maj 2015

Do góry
turzyca elata aurea ładnie odrasta, a między tulipanami ogromny już miskant Graziella, Queeny dochodzą do 70 cm, a miskant do 50 cm

Szmaragdowy Zakątek 18:05, 29 kwi 2015

Do góry
A teraz rośliny które śmiało mogę polecić:
berberys ATROPURPUREA NANA

berberys HARLEQUIN

berberys ORANGE ROCKET

RODODENDRONY do wyboru do koloru…

trawki (wiem, że się zraziliście, ale może warto spróbować jeszcze raz)
miskant MORNING LIGHT (dość wysoka, ale jest śliczna i nie rozrasta się tak bardzo na boki)

BUCHANANA (trawka koloru brązowego, ładnie wygląda posadzona w białych kamyszkach)

ICE DANCE (niziutka trawka, najładniejszy efekt daje posadzenie kilku sztuk obok siebie)

i rozplenica (niestety nie znam nazwy)

Ogródek Iwony 12:41, 29 kwi 2015

Do góry
Przeszłam się właśnie po ogrodzie, dotlenić się
Na prace w ogrodzie za zimno, wiec cyknęłam kilka fotek i wróciłam. A ogród woła do pracy Może po południu przestanie wiać, to tam wrócę.
W czasie ostatnich kilku dni zdołałam posadzić wszystkie zaplanowane roślinki na ognistą rabatę. Ja sadziłam, a deszczyk po moim sadzeniu wszystko ładnie podlał
Tam, gdzie z tyłu są puste miejsca, startuje miskant Grosse Fontanne, rozplenica japońska Piórkówka i wsadzone są kłącza paciorecznika.
W przyszłym roku o tej porze muszą się koniecznie tam znaleźć tulipany
Tylko kolor muszę rozpracować
Ps. na lewą stronę nie patrzymy, teren budowy jeszcze

Na ognistej posadziłam też małego klona czerwonego, buk Dawyck Purple jeszcze nie wystartował:

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:58, 29 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Szkółking wybitnie udany
Dzisiaj bawiłem się w szamana, gdzie się nie pojawiłem to zaczynało lać i to konkretnie. Podjeżdzam pod pierwszą szkółke... burza, pod drugą deszcz, pod trzecią ulewa, ale na szczęście miałęm ze sobą 3 parasole więc mam co chciałem

Pysznogłówka różowa, bodziszek o pięknych liściach(zapomniałem odmiany), szałwia Blue Queen i ROsenwein, Rozchodnik Brilliant, kocimiętka, Turzyce Ice Dance i Everest, Floks Red Carrabien, Funkia do donicy, miskant Variegatus i Gracillimus.
Kupiłem też hortensje Vanille freise ale brzydkie są no ale dostałem je prawie za darmo więc najwyżej wymienię jak znajdę ładniejsze i na zdjęcie załapały się róże Ascot, które dzisiaj przyszły, a Maria Thereska moczy się w wiadrze

Jak ja się cieszę, że nic nie zamawiałem przez internet przepłaciłbym dwukrotnie, a nie wiadomo co bym dostał. Fakt do jednej szkółki musiałem śmigać 60km, ale co tam przynajmniej mam złote źródło hortensji bukietowych w wielu odmianach i jak na złość ta którą chciałem była resztką z zeszłego roku

wspaniałości! dobrze ze ze szkółek, a nie przez net
na szybko pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:47, 28 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kasiu zajrzę wieczorkiem... bo muszę popracować jeszcze trochę.. zajrzałam do Ciebie i powiem że nie da się tam na szybko wypowiedzieć..
Zamelduję, że kwitną pierwsze powojniki..

A dąbrówka mi zarosła nie dość że rabatę zasypaną korą to i matą Nic jej nie przeszkadzało Ale jak chesz mieć szybko efekt to nie dawaj niczego.. co kawałek posadź tylko kawałki kłączy i da radę. po roku będzie dywan.
Jedynie ta zielono-białą rozmnaża sie powolutku.. ale z kilku rozdzielonych sadzonek po 2 latach mam już trochę dywaniku Z ciemnej miałabym 5 razy tyle lub lepiej..

Jak szybko rosną trawy pokazywałam kiedyś.. i miskant miskantowi nierówny

też na swoje czekam może za 2 dni rozkwitną bo pękają paki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:55, 28 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Szkółking wybitnie udany
Dzisiaj bawiłem się w szamana, gdzie się nie pojawiłem to zaczynało lać i to konkretnie. Podjeżdzam pod pierwszą szkółke... burza, pod drugą deszcz, pod trzecią ulewa, ale na szczęście miałęm ze sobą 3 parasole więc mam co chciałem

Pysznogłówka różowa, bodziszek o pięknych liściach(zapomniałem odmiany), szałwia Blue Queen i ROsenwein, Rozchodnik Brilliant, kocimiętka, Turzyce Ice Dance i Everest, Floks Red Carrabien, Funkia do donicy, miskant Variegatus i Gracillimus.
Kupiłem też hortensje Vanille freise ale brzydkie są no ale dostałem je prawie za darmo więc najwyżej wymienię jak znajdę ładniejsze i na zdjęcie załapały się róże Ascot, które dzisiaj przyszły, a Maria Thereska moczy się w wiadrze

Jak ja się cieszę, że nic nie zamawiałem przez internet przepłaciłbym dwukrotnie, a nie wiadomo co bym dostał. Fakt do jednej szkółki musiałem śmigać 60km, ale co tam przynajmniej mam złote źródło hortensji bukietowych w wielu odmianach i jak na złość ta którą chciałem była resztką z zeszłego roku

Co to jest to z tyłu takie rozrosnięte?I to z boku po lewej na dole?Piękne zakupy.
Moje początki- i brak doświadczenia :) 20:33, 28 kwi 2015

Do góry
I jeszcze jeden mam dylemat jaki miskant posadzić za Limkami. Wiem, że Gosia mi pisała, że nadaje się Garcillimus i Szefowa też. Ale czy również nadaje się M. Variegatus? Wydaje mi się, że gdzieś czytałam na forum, że mógłby być. Ale który będzie lepiej pasował za Limkami i lepiej się prezentował?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:50, 28 kwi 2015

Do góry
Szkółking wybitnie udany

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:56, 28 kwi 2015

Do góry
Kasiu zajrzę wieczorkiem... bo muszę popracować jeszcze trochę.. zajrzałam do Ciebie i powiem że nie da się tam na szybko wypowiedzieć..
Zamelduję, że kwitną pierwsze powojniki..

A dąbrówka mi zarosła nie dość że rabatę zasypaną korą to i matą Nic jej nie przeszkadzało Ale jak chesz mieć szybko efekt to nie dawaj niczego.. co kawałek posadź tylko kawałki kłączy i da radę. po roku będzie dywan.
Jedynie ta zielono-białą rozmnaża sie powolutku.. ale z kilku rozdzielonych sadzonek po 2 latach mam już trochę dywaniku Z ciemnej miałabym 5 razy tyle lub lepiej..

Jak szybko rosną trawy pokazywałam kiedyś.. i miskant miskantowi nierówny

Małymi kroczkami do celu... 08:30, 28 kwi 2015

Do góry
kolejna turzyca

miskant zebrinus też już rusza

lawenda
Marzenia Ewy o rajskim ogrodzie ;) 21:18, 26 kwi 2015

Do góry
Witam i zapraszam kiedy tylko masz ochotę

A ja szukam właśnie odpowiedzi w jakiej odległości od siebie powinnam sadzić limelight - miskant morning light - limelight? Moze ktoś podpowie
Moj skrawek ziemi pod norweskim niebem. 21:18, 26 kwi 2015

Do góry
Potencjał to on ma ale przeraza mnie swoja wielkością, wolałabym coś mniejszego na początek
Jazzy to prawda żyje tu się spokojniej, niektórzy jednak tego nie lubią.

Lecimy z rabata:
- tuja szmaragd
- miskant gracillimus
- hortensja bukietowa
- berberys jak go tu dostane
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 12:11, 25 kwi 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Krzewy super i trawki też fajne, a że może nie to co miało być, no to będzie coś innego, a następnym razem miskant .

coś tam zawsze urośnie i luki wypełni
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 12:05, 25 kwi 2015

Do góry
Krzewy super i trawki też fajne, a że może nie to co miało być, no to będzie coś innego, a następnym razem miskant .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies