Hej i ja byłam u Ciebie masz pięknie, a pracy i miłości włożonej w ogród jest mnóstwo że hoho,to widać, resztę uciechy spaceru zostawiam na jutro.U Ciebie jest tak bardzo mojo hortensjowo trawkowo,doczytałam że tniesz hortki nisko żeby nie zasłoniły miskantów ja wręcz przeciwie zaczełam limki ciąć coraz wyżej a przed nimi mam zamiar posadzić variegatusy.
Limki po tegorocznych upałach nie dawały sobie rady na pełnym słońcu to trza im pomóc.
Pozdrawiam
sa bardzo nisko szczepione, najpierw szukalam wysoko szczepionych poniewaz dziewczyny pisaly ze sie rozlaza i trzeba je wizac. okazalo sie jednak ze w tym waskim miejscu lepiej sie prezentuja tak nizej szczepione. galezie staram sie obwiazywac wokol siebie i ladnie sie trzymaja. bede sie starala utrzymac gora trzy cztery wysokie galezie. tak jak jest teraz mi sie podoba , nowe pedy wycinam.
przednimi jest trzmielina w formie obwodki , za nimi gracki a miedzy grackami jezowki ))
Wiesz ja zakupy robie w 10 min.nie mam wiecej czasu zazwyczaj.kupiłam bratki,slomiane wience,hiacynty i puekny szary eukaliptus,,ktory spotykam ostatnio tak czesto w dekoracjach ze nie moglam sie powstrzymac ogolnie wybor prymul u nas duzy takze takich pelnych.ale z braktami na razie bieda raczej.
Ja również macham
aby rozwiać Twoje dylematy żywopłotkowe cis nie rośnie powoli jak się już dobrze ukorzeni.Nie doczytałam gdzie ma być u Ciebie, jak masz patrzeć codziennie wychodząc z domu no chyba wybór jest prosty.Cis rośnie prawie równie szybko co tuja tylko cis się częściej tnie i tego nie widać
05.07.2014 za stożkami Cis Hicksii
30.07.2015 i tu za stożkami,porównaj sobie wysokość lini na płocie
Takie mam kiepskie zdjęcie to jest wejście, kostka prowadzi do drzwi i biegnie dalej wokół domu. A pod oknami przy wejściu symetrycznie są po 3 szt trzmieliny na pniu w lawendzie i obwódka bukszpanowa.