Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

olga80 12:31, 01 kwi 2016

ale fajne gwiazdeczki
Mixtoorka 12:34, 01 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Karola kupiłaś coś w szkółce?

Pisałaś, ze nie mają magnolii w J. Pisałam u mnie, ale tu Ci powtórzę.
Dzwoń do nich ciągle i pytaj. Oni mają dostawy nawet trzy razy w tygodniu. Ogromna szansa, że dowiozą. Albo zamów u nich

Dzwoniłam,Pan powiedział że mają zamówione ale jeszcze nie dojechały, bardzo ciężko im było je zdobyć....i będzie ich mało.

Pani w mojej szkółce pod koniec kwietnia ma być u jakiegoś producenta magnolii, powiedziała, że podpyta a jak będzie to przywiezie.
Mixtoorka 12:35, 01 kwi 2016

Zastanawiam się, czy uda mi się utrzymać w ryzach takie drzewo jak buk Dawyck Gold??

BO jednak potencjał na wielkie drzewo ma, a z drugiej strony z buka robi się żywopłoty...

Buk miałby być za ekranem z cisów. Chcę wyprostować tę rabatę, jak będzie Buk to zlikwiduję też trójkąt z kostki, tzn kostkę.

Dam radę, czy darować sobie na tym skrawku taki system korzeniowy>?
Mixtoorka 12:42, 01 kwi 2016

olga80 napisał(a)
ale fajne gwiazdeczki

Dziękuję
MirellaB 12:48, 01 kwi 2016

Mixtoorka napisał(a)

Dzwoniłam,Pan powiedział że mają zamówione ale jeszcze nie dojechały, bardzo ciężko im było je zdobyć....i będzie ich mało.

Pani w mojej szkółce pod koniec kwietnia ma być u jakiegoś producenta magnolii, powiedziała, że podpyta a jak będzie to przywiezie.

To wybrałaś taki trudny do kupienia gatunek? Tyle różnych magnolii pięknych, może inną wybierz

Karola jak tak bardzo Ci na niej zależy to kupuj tam gdzie dostaniesz

Zdjęcia przyszłam obejrzeć

MirellaB 12:50, 01 kwi 2016

Karola na drzewach się nie znam, ale skoro piszesz, że duży system korzeniowy to sobie daruj - nic już tam nie posadzisz
Mixtoorka 13:23, 01 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

To wybrałaś taki trudny do kupienia gatunek? Tyle różnych magnolii pięknych, może inną wybierz

Karola jak tak bardzo Ci na niej zależy to kupuj tam gdzie dostaniesz

Zdjęcia przyszłam obejrzeć

Mierllko no tylko ta się u mnie zmieści, gdyby inna odmiana rosła tak wąsko to dawno bym ją zamieniła. Owszem Genie jest wyjątkowo piękna....

Pewnie, że kupię tam gdzie ją w końcu dostanę, ale też nie wiedziałam że z nią taki problem...

Zrobię dziś zdjęcia moich bylin specjalnie dla Ciebie a puki co to pokarzę drzewo mojej córki 8 letniej, malowała na konkurs "Drzewo w literaturze i sztuce"

Anda 18:48, 01 kwi 2016

Hej Karo, co tam u Ciebie? Jakie drzewko w końcu sadzisz?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MirellaB 19:16, 01 kwi 2016

Ulala no no bardzo ładny rysunek
Zdolna córcia
Mixtoorka 19:45, 01 kwi 2016

Rozważam buk Dawyck gold, a dziś jeszcze berberys może Maria

Puki co posadziłam stożek bukszpanowy i ciemierniki w kwadraciku koło schodów.