Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:22, 08 sty 2013

Do góry
Gosia Białoboka mam chyba 4-5rok na początku trzeba uważać pilnować przewodnika i pomagać utrzymać stożkową formę chyba że jest inna koncepcja ale wtedy jeszcze bardziej trzeba czuwać

No właśnie, mój taki trochę krzywy, chociaż staram się go prostować, ale bardziej niepokoi mnie rozkład jego gałęzi- z jednej strony jakby mu brakowało a z innej ma dużo, ja wiem że on tak może dziko rosnąć, ale wolałabym bardziej foremnego, czy ty swojego trochę ciachałeś, żeby wyrównać?
Początki w Kruklandii 11:08, 08 sty 2013

Do góry
Ze świerków srebrnych to większość szybko rośnie i są naprawdę duże po paru latach, dla zasłony lepsze serbskie, a srebrnego też możesz mieć ale nie koniecznie tutaj, może w rogu jeśli ma być duży. Albo jakieś mniejsze odmiany typu gauca globosa, białobok, omorica nana, ale te już ci raczej niczego nie zasłonią, dają ładny srebrny kolor. A czy tam już nie rosną jakieś thuje?
"Baśniowy" Ogród 10:55, 08 sty 2013

Do góry
Oj ta pajęczyna, bosko to uchwyciłaś, a psiaczek jak marzenie, słodka mordka i pewnie niewiniątko z niego
A nad literkami to i ja siedzę, niektóre to sama muszę sobie przypomnieć..haha
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:51, 08 sty 2013

Do góry
Do mnie też sarenki przychodzą, ale pojedynczo, czasem dwie, bardzo blisko pod samą siatkę, bo tam jakieś samosiejki rosną i owocują, to je chyba kusi. Przez jakiś czas nie było siatki z boku bo robiliśmy podmurówkę to na ogrodzie wszystkie nowe pędy z roślinek mi wyjadała, M przyłapał na gorącym uczynku, a ta ze strachu nie wiedziała dokąd uciec. A jeszcze innym razem to w szoku byłam bo wstaję sobie rano patrzę przez okno z drugiej strony, nie od lasu tylko od zabudowań, a tam sobie chodzi taka jedna i niczym się nie przejmuje, jak ona tam dotarła to do dziś się dziwię.
Karola- rabatka fajna
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:30, 08 sty 2013

Do góry
O czy wy mówicie Kochane, ja żadnego Domo ani Kuchni+ nie znaju
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 23:01, 07 sty 2013

Do góry
Tak trzymać, będzie miodzi, tylko nad M popracuj
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:42, 07 sty 2013

Do góry
Przerabiaj, zastanów się tylko ile i gdzie dokładnie, ja rysowałam u siebie kredą patrzyłam z różnych miejsc czy to ma ręce i nogi. Moim zdaniem podjazd bardzo zyska. Trójkącik mi się podoba, a jaka radocha później z obsadzaniem, M przekonasz ja dałam radę, to i tobie się uda, trzymam kciuki
Ogród Eli 22:32, 07 sty 2013

Do góry
Pięknie, nic dodać nic ująć, wpadaj częściej z takimi zdjęciami
Postawić trawkę nad i... 22:22, 07 sty 2013

Do góry
Fajnie by było dwa spojrzenia na ten sam ogród
Witajcie w Wyżełkowie 22:17, 07 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Śliczny przedogródek, mi się wydaje że jakiś kolorek tam by się przydał, jako wypełniacz może żuraweczki albo hosty ale takie z brzegiem jasnym, żeby troszkę ożywić tą rabatkę- więcej takich jak masz przy kamieniu

Racja, też myślę o czymś kolorowym, ale tylko białe lub niebieskie, może obwódka z białych begonii?
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:14, 07 sty 2013

Do góry
Też mam u siebie Białoboka i jodłę balsamiczną, ale u Ciebie już znacznie większe okazy, oj napatrzeć się nie mogę, kiedy moje tak urosną
Ogródek Janiny 22:11, 07 sty 2013

Do góry
Janino myśl teraz o ogrodzie i innych przyjemnościach, pokaż co tam planujesz, będzie dobrze, pozdrowionka dla Ciebie
Witajcie w Wyżełkowie 22:06, 07 sty 2013

Do góry
Śliczny przedogródek, mi się wydaje że jakiś kolorek tam by się przydał, jako wypełniacz może żuraweczki albo hosty ale takie z brzegiem jasnym, żeby troszkę ożywić tą rabatkę- więcej takich jak masz przy kamieniu
Ogród w skali mikro :) 20:54, 07 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Nie ma co się załamywać, może uda się kupić kawałek tej działki, a jak nie to na wesela będziesz częściej chodzić...hehe, jesteśmy z tobą, jak trzeba to i protest urządzimy

Gośka to kiedy przyjeżdżasz na manifestacje ??? może się do jakiegoś drzewa przykujemy
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:49, 07 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ależ ogród piękny się zapowiada, przeczytałam od deski do deski i będę zaglądać co tam wiosną sadzisz

Witaj Gosiu

Zapraszam serdecznie i obiecuję że wiosną będzie się działo
Musze nadrobić to czego nie zdążyłam zrobić jesienią.
Plus czeka nas rozkopanie ogrodu i założenie odwodnienia, które panowie uznali za niepotrzebne

Pozdrawiam
Ogród w skali mikro :) 20:42, 07 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Nie ma co się załamywać, może uda się kupić kawałek tej działki, a jak nie to na wesela będziesz częściej chodzić...hehe, jesteśmy z tobą, jak trzeba to i protest urządzimy

Przede wszystkim gdy złożą wniosek o pzowolenie na budowę to koniecznie odowłajcie sie i żądajcie jak największego oddalenia od Was.

Tak prawdę powiedziawszy nie kontaktowałam się z prawnikiem a powinnam ?? Jest sens ?? Bo jak już chłop kupił działkę o określonym przeznaczeniu to czy to można zmienić ??? Jak mam sprawdzać kwestie pozwolenia na budowę ??? W UM ?? Bo oni nie muszą nas poinformować jako sąsiadów .. Prawda ?
Ogród w skali mikro :) 20:13, 07 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Przede wszystkim gdy złożą wniosek o pzowolenie na budowę to koniecznie odowłajcie sie i żądajcie jak największego oddalenia od Was.
Witajcie w Wyżełkowie 20:13, 07 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ja też wszystkie najważniejsze informacje notuję sobie w kajecie, ale mam troszkę tam namieszane, jeszcze wiem co i gdzie, ale już niedługo to połapać się będzie ciężko.
A co do psiaków, to też nie zapomnę jak psiaka miałam i kiełbaska z talerza potrafiła zniknąć a winowajcy nie było, tylko to spojrzenie mówiące:"ja nic nie zrobiłem, nie wiem o co chodzi". To jest tym zabawniejsze że psy wyjątkowo domyśle są a tu jakby nie kapował o co pytam?

Właśnie dokładnie tak jak mówisz Gosiu psiaki łobuziaki
A co do planowania, to chyba jednak muszę założyć wątek o planowaniu w Wyżełkowie, bo sama nie dam rady. Powiem nieskromnie, że mam dużo innych talentów, ale akurat ego mi Pan Bóg nie dał. No to chyba dlatego, żebym mogła uczyć się pokory
Ogród w skali mikro :) 20:06, 07 sty 2013

Do góry
Witajcie w Wyżełkowie 19:50, 07 sty 2013

Do góry
Ja też wszystkie najważniejsze informacje notuję sobie w kajecie, ale mam troszkę tam namieszane, jeszcze wiem co i gdzie, ale już niedługo to połapać się będzie ciężko.
A co do psiaków, to też nie zapomnę jak psiaka miałam i kiełbaska z talerza potrafiła zniknąć a winowajcy nie było, tylko to spojrzenie mówiące:"ja nic nie zrobiłem, nie wiem o co chodzi". To jest tym zabawniejsze że psy wyjątkowo domyśle są a tu jakby nie kapował o co pytam?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies