Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Gosiniak 23:01, 07 sty 2013

Tak trzymać, będzie miodzi, tylko nad M popracuj
Juzia 09:48, 08 sty 2013

nieszka napisał(a)
Myślisz Justyna? Nie brakowałoby ci możliwosci podjazdu pod same schody autem?

Gosia, no właśnie myślałam o ewentualnej wiśni bądź cisie na pniu. Nie wiem czy wisienka ciut przy wysoka nie będzie.
Muszę znaleźć tą inspirację kulkową z Gap-u

Ale tam i tak są trzy kroki do domu No może pięć
ZbigniewG 11:37, 08 sty 2013

a może w trójkąt (lub raczej jajco) jeden wysoki wąski iglak np.świerk serbski Pendula lub 'Pendula Bruns'(węższy) albo cyprysik nutkajski Jubille o Gloria Polonika już nie wspomnę, dołem drobne kamyki i kompozycja z niskich iglaków -spokój i efekt non stop
kaisog1 16:18, 08 sty 2013

Kamyków to juz bym się wystrzegała
ZbigniewG 17:10, 08 sty 2013

kaisog1 napisał(a)

u mnie z wywrotki kory po dwóch latach nic nie zostało(wywiało) a karłowe iglaki z trawami nieźle się na kamykach prezentują

znalazłem tą o którą się pytałaś to żuraweczka Solar Power -myślałem że pytasz o inną -tutaj nazwa sama rzuca się w oczy

skaszaniłem - przeskoczyły zdjęcia trzecia to tiarella Mystic Mist podobno dość kapryśna u mnie już dwie zimy
nieszka 19:31, 08 sty 2013

Gosia, powiedziałam M. wczoraj że w głosowaniu na ogrodowisku wygrywa pozbycie się podjazdu Zaczął się śmiać - że to bardzo miłe z mojej strony że ja i ogrodowisko decydują o jego podjeździe
Justyna, no właśnie - rzut beretem
nieszka 19:41, 08 sty 2013

ZbigniewG napisał(a)
a może w trójkąt (lub raczej jajco) jeden wysoki wąski iglak np.świerk serbski Pendula lub 'Pendula Bruns'(węższy) albo cyprysik nutkajski Jubille o Gloria Polonika już nie wspomnę, dołem drobne kamyki i kompozycja z niskich iglaków -spokój i efekt non stop

Przeszedł mi przez myśl właśnie cyprysik nutkajski. Albo jakiś buk czerwony kolumnowy...
O kamykach też myślałam, ale chyba rzeczywiście za dużo tych kamyków i kostki
nieszka 19:49, 08 sty 2013

ZbigniewG napisał(a)

u mnie z wywrotki kory po dwóch latach nic nie zostało(wywiało) a karłowe iglaki z trawami nieźle się na kamykach prezentują

znalazłem tą o którą się pytałaś to żuraweczka Solar Power -myślałem że pytasz o inną -tutaj nazwa sama rzuca się w oczy

skaszaniłem - przeskoczyły zdjęcia trzecia to tiarella Mistic Mist podobno dość kapryśna u mnie już dwie zimy

O tak, właśnie o tiaelle mi chodziło.
Super jest. Miałam kiedyś, tylko inna odmianę i rzeczywiście mi wymarzła. Muszę chyba jeszcze raz zaryzykować
ZbigniewG 19:59, 08 sty 2013

O buku też myślałem ale już nie chciałem mieszać w tym roku posadziłem Rohan Obelisk i Dawyck Gold

Mystic często wypada bez przykrycia raczej bez szans u mnie się trzyma -może to ten piasek?
nieszka 20:10, 08 sty 2013

No właśnie Zbyszku tego buka miałam na myśli bo zakochałam się swego czasu w tej realizacji Danusi

Gardenarium napisał(a)
Jolu - tak to buk - "Rohan Obelisk"