Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:15, 12 lip 2017

Do góry

to może jeszcze dodam aby ML nie sadzić w ścisku. Moich kilka rośnie 30 cm od smaragdów i w tamtym roku jak osiągnęły dość dużą masę w kępie i w wysokości to zaczęły się wykładać, w sensie przewieszać na jedną stronę. Musiałam je drastycznie podzielić i w tym roku rabata straciła na uroku.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:24, 12 lip 2017

Do góry
Dla wszystkich zachwycających się tegorocznymi trawkami...

Tak jest w tym roku, czyli lipiec 2017

A to dokładnie rok temu, czyli lipiec 2016

Już teraz widzicie różnicę...
To nie jest tak, że narzekam. Dzieląc trawy na początku sezonu byłam świadoma, że nie będzie szału w tym roku ale po prostu brak mi tych wielkich miskantów.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:20, 12 lip 2017

Do góry
Moniq napisał(a)

Paulinko zachwycajace rabaty pokazujesz. co to za trawa w pierwszym rzedzie?

Carex Ice Dance.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:19, 12 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Pięknie! Masz wszystko takie soczyste!

Dobrze pamiętam to silvery? Ilu letnie? Mam nadzieję, że te od Ciebie też mi tak pięknie porosną

Angel, porosną na 100%

Zobacz jakie mikruski sadziłam.

Sierpien 2015

I po roku-sierpień 2016

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:17, 12 lip 2017

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Poli, skromnisia jedna
Trawki zachwycają i nie mów że nie.

Janeczko, to nie skromność...to tylko ocena rzeczywistości
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:16, 12 lip 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
O mamo, jak pięknie! Każde zdjęcie jak z kataloga! Bosko!

Martuś, Ty to zawsze mi napiszesz, że buzia się śmieje Dziękuję kochana!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:15, 12 lip 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Poli, nie będę oryginalna i powiem ślicznie masz

Dziękuję bardzo. Buziaki Aniu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:15, 12 lip 2017

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Poli, ale zmiany u Ciebie! gratuluję, super wyszło .

Eee tam takie zmiany, Jagoo Ty masz cuuudny ten rok!!!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:13, 12 lip 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale masz pięknie Poli! Powiem Ci, że w tym roku ledwie co nawiozłe trawy, a i tak szaleją Może może oprócz miskantów - ale te ledwie po zimie dychały...

Sebek byłam u Ciebie przelotrem i zachwycające masz carexy! To znaczy nie tylko carexy to zmiana linii z przodu to strzał w 10!
U mnie znów w tym roku różne spostrzeżenia w dwóch ogrodach. Póki co spisuję uwagi aby na koniec sezonu rozpoczac dyskusję
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:10, 12 lip 2017

Do góry
Asiu, Iwonko, Małgosiu, Kami, Sylwio, dziękuję, że zaglądacie mimo mojej nieobecności.

Mirelka, cisy kocham i cieszę się, że miłością odwzajemnioną

Aniu, bardzo dobra nowina Martwiłam się, że obdarowałam Cię nic nie wartymi berberyskami...

Daria, najwyższe piętro na rabacie to miskant Morning Light (biało-zielona trawa z tyłu za Red Baronem) a najniższe trawe to carex Ice Dance.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:02, 12 lip 2017

Do góry
malgol napisał(a)
Twoje trawy zachwycają mimo, że chcesz nas przekonać do czegoś innego Są prze-pie-kne!
Nie wiem jak ty to robisz, że Twój Red Baron wygląda jak pomalowany w fotoshopie
A ten cis to Wojtek? Dobrze pamiętam? Jak gęsto go sadzilas?

Ten Cis to Robusta. Sadziłam co 20 cm bo on jest kolumnowy i zależy mi na bardzo wąskim żywopłocie ale aby w miarę szybko się zrósł od dołu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:00, 12 lip 2017

Do góry
Mazan napisał(a)
Polinka

Czego jeszcze chcesz od tych roślin? Wszystkie proporcje zachowane, przejrzystość wspaniała, piętra jak naturalne, kontrast pastelowy. Co jeszcze wyliczyć?
Po prostu oko odpoczywa.

Pozdrawiam

Walerek, jest mi ogromnie miło słyszeć takie słowa od Ciebie! Bardzo dziękuję!!!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:59, 12 lip 2017

Do góry
Martuś, Beatko,Paulinko, Natko,Navi, Madziu,Minik, Olik, cieszę się, że trawy Was zachwycają ale zaraz coś pokażę na swoje usprawiedliwienie

Iwka, werbena pięknie przyrasta i już nie mogę się doczekać kwitnienia! Jeszcze raz dzięki!

Coś jeszcze, coś więcej... 10:59, 12 lip 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Wklejam skrót napisany na prośbę Madzenki

Madżenka…. No nie wiem od czego zacząć, więc zacznę od podziękowań Chciałem podziękować sobie, że obroniłem pracę na 5 I na drugim miejscu też sobie - za to, że ją wymyśliłem Ale również Wam za trzymanie kciuków - chyba tylko dzięki wsparciu innych nie dostałem depresji albo innej choroby psychicznej… Jeśli chodzi o ogrodowe sprawy to obsadziłem sobie doniczki na balkonie - teraz powiewają mi trawy za szybą

W Miłkowie prace trwają dzień i noc - dosłownie. Wstać o 4 w nocy i iść plewić? No dasz wiarę?

W różanych rozmaitościach Renaty wiadomo - róż Ci dostatek. Ale jakie Renia ma lilie w trawach!!! Nie wiem na czym one rosną, ale Mickiewicz już raz ten temat poruszył - na brzegu przy ruczaju

Polinka wreszcie chyba wpisuje w społeczno-kulturowe uwarunkowania dobrych relacji sąsiedzkich, bo się nagle na przysiółku trawy ludziom spodobały. No nie dziwota - kto jak kto, ale Poli je potrafi wyeksponować

U Oli leon było cięcie… Niby od niechcenia, niby od igraszki - na szczęście wiem, że Ty też
umiesz ciąć na cyk bum bum to możesz tam wejść - nie załamiesz się przynajmniej

U Kasi Kindzi szaleństwo liliowo-jeżowkowe Na wczorajszy dzień były wielkie plany wejścia w rabaty celem zapełnienia kompostownika - nie wiem czy siem udało wszystko oblecieć, ale sądząc po zdjęciach śmiem domniemywać, że chyba nawet 2 razy

W kolorowej piaskownicy u Justyny za mało deszcz pada i siem skorupa na rabatach robi… Na dodatek splotów nieszczęśliwości jeszcze Anda poleciła jej niemiecką książkę - i to taką co nie jest przetłumaczona!!! Też bym nie czytał

U Kasi Kasji zakwitły jeżówki w trawach - ja się chyba nigdy takich okazów nie doczekam…

U Juzinki rabaty jak zwykle uczesane jak głowa Krychowiaka

Jagoda zalożyła warzywnik Dla dzidzi Efekt jest wooow

Bogdzię kusi ogród zaorać i od nowa założyć, bo niby różaneczniki za duże? Ja nie wiem czy ona myśli, że to 1 kwietnia - Śmigus Dyngus?

U Kasi Bawarki też piękne róże… Ponoc po burzy tak jakby mniej, ale zawsze trzeba widzieć światełko w tunelu - będą nowe

A Ty w ogóle wiesz, że Poznań przywiózł trochę doznań w miniony weekend na Śląsk? U Kapiasa byli, u Gierczusi na kawie No dobra - ja też byłem Tak w ogóle widziałaś nowe oczko w miniogrodzie?

U Małej Mi w ogrodzie tańce, fitnessy swawole - no taka impreza, że ja pie…. pitolę

U Agi Abiko na froncie miało być minimalistycznie, ale wiesz, że my wszyscy na forum mamy tendencje do kokoszenia - będą jeszcze trawki

A skoro mowa o kokoszeniu Kokosia tydzień temu 18 miała. Garden party było - ale wcześniej spacer u Kapiasa z resztą forumowiczów mieli.

U Kasi pod górkę powstał ostatnio warzywnik - jak zwykle wypasiony Coś ostatnio mało ją na forum widać, pewnie się relaksuje w basenie

Kasia_W na Sri Lance - no jaka ona oblegana w tym roku, toż to szok

Ale ogólnie mus się zgodzić z Justyną - forum zwolniło… W bukszpanowym ciszej - to i chyba ciszej u reszty Ale ważne, że podtrzymujemy płomień

Aaaa! Trzymam kciuki! Wiesz za co

Dzięki za skrót ...skorzystałam
Ogród w skali mikro cz.II 10:12, 12 lip 2017

Do góry
Moniq napisał(a)
ławeczka cud miód. Też o takiej marzę. Może kiedyś...
Pamietasz może jaka to domiana bluszcza? Zimuje dobrze?
Marzy mi sie ściana bluszczowa, cos takiego Polinka pokazywał, tylko żeby trafic z bluszczem

Hmmm dzięki Moniu Ty masz niedaleko , więc możesz ją zobaczyć " na Żywca ".. ha....ale fajnie mi się trafiło
Niestety nie pamiętam jaki to bluszcz..taki nazwyklejszy , żadne fiku miku...i tyle lat rósł..aż do wiosennego przemrozku w tym roku.echhh..regeneruje się powoli..do šciany bluszczowej znów dużo mi brakuje
Ogród w skali mikro cz.II 09:51, 12 lip 2017

Do góry
ławeczka cud miód. Też o takiej marzę. Może kiedyś...
Pamietasz może jaka to domiana bluszcza? Zimuje dobrze?
Marzy mi sie ściana bluszczowa, cos takiego Polinka pokazywał, tylko żeby trafic z bluszczem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:48, 11 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ogrod w przerwie między deszczem.

Pięknie! Masz wszystko takie soczyste!

Dobrze pamiętam to silvery? Ilu letnie? Mam nadzieję, że te od Ciebie też mi tak pięknie porosną
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:06, 10 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ogrod w przerwie między deszczem.

O mamo, jak pięknie! Każde zdjęcie jak z kataloga! Bosko!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:44, 10 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Mnie zachwycają Twoje trawy!
Dopiero zaczynam z trawami, bo prędzej nie miałam i nie uważałam za roślinę pożądaną w ogrodzie jako nie kwiat czyli po co kupować. Tutaj na O. dopiero zobaczyłam jak ładnie wypełniają ( a u mnie miejsca dużo) i jak się prezentują.
Trawy wnoszą elegancję, chyba najlepiej prezentują się po kilka i pod linijkę.
U Ciebie na foto rozpoznaję red baron i chyba gracillimus przy beleczkach, a reszta to nie wiem. Może mi podpowiesz chętnie się nauczę
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:17, 10 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Wielki buziak za przesyłkę! Już się suszy pod zadaszeniem.
Jak byś potrzebowała babkę to mam pole.

Do usług - u sąsiada mam piękne poletko O jaką babkę Ci chodzi - zgubiłam wątek????
Poli, pisałam u Ciebie - berberyski puszczają nowe listki - ŻYJĄ
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies