Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Mazan 13:18, 19 lip 2017

Malgol

Odpowiem zamiast Polinki.

Teraz widzisz, że są to rośliny biobójcze. Składniki tych roślin długo hamowały rozwój mikroorganizmów dlatego nie było piany, ale znak jest po zapachu amoniaku. Będziesz mogła użyć specyfiku, gdy 'zapach' osłabnie. Teraz może być zbyt dużo amoniaku i możliwość poparzenia roślin oprócz 'komfortu' przebywania w tej atmosferze.

Pozdrawiam
malgol 15:05, 19 lip 2017

Kurcze, nie mogąc doczekać się na odpowiedź Polinki wczoraj rozlałam gnojówke mam nadzieję ,że nie za szybko bo jeszcze woniała choć nie tak jak ta z pokrzyw podczas polewania Obym nie popaliła rodków.W gnojówce był skrzyp i wrotycz na opuchlaki.Martwię się
Mazan 15:21, 19 lip 2017

Malgol

Nic się 'ciekawego' nie stanie, ale lepiej byłoby podlać na raty, jako że nie jest to środek interwencyjny lecz bardziej zapobiegawczy. Polinka nawet pisała w tym wątku, że podlewała kilkakrotnie i taka procedura 'pozbawiła' ją nieproszonych gości, które po zapachu rozpoznają niegościnne miejsce, a to musi potrwać.

Pozdrawiam
malgol 15:25, 19 lip 2017

mam w zanadrzu jeszcze kilka podlewań także mam nadzieję,że efekt będzie. wrotycz w mojej okolicy się panoszy wiec idzie wszystko na gnojówkę
malgol 12:34, 20 lip 2017

Polinko gdybyś jeszcze raz do mnie zajrzała z radą byłabym wdzięczna
kasja83 19:48, 24 lip 2017

Polinko jak wrzuciłaś fotki porównawcze-to widać jaką super robotę zrobiła ta pergola.
Makao_J 15:36, 25 lip 2017

Jak to się stało że mam Ci na fb a nie miałam tu. Byłam święcie przekonana że mam Cię w obserwowanych
Nadrobię. Obiecuję.
Toszka 17:03, 25 lip 2017

iwonkap napisał(a)

jaki sposób będzie lepszy na większa ilość dancerów i czy ma to znaczenie ? obrywać co wyrośnie i wyrośnie więcej, czy nie ma to znaczenia i hodować przy matecznej roślinie żeby większe urosły ?

Iwonko, przepraszam cię, ale dopiero teraz przeczytałam twojego posta.

Kluczowym elementem jest przygotowanie gleby - koniecznie musi być przekopana z korą. Nowe przyrosty można zostawić śmiało przy "matce", zwłaszcza, że rozłogi potrafią wywędrować nawet 50cm dalej.
Wiosną mateczna rozetka potrafi zamierać, ale nowe przyrosty zaraz nabierają masy. Najlepiej odcinać i rozsadzać kwiecień do połowy czerwca.
polinka 17:05, 30 lip 2017

iwonkap napisał(a)
Poli ja się zachwycam nawet tymi małymi w stosunku do możliwości bo chociaż takie chciała bym mieć

Zrobiłam sobie mocną inspiracje u siebie Twojej rabaty i może jedynie ID jako tako , Red baron tyle co ruszył, miskanty ML 6 na 8 wymarzło, dosadziłam nowe i wyglada bidnie wiec jak uzyskam ten gorszy efekt to będę skakać z radości

edit miskanty chyba "specjalnie" nie chciały zasłonić nowej konstrukcji

Iwonko,trzymam kciuki za trawki U mnie ML na jednej rabacie w tym roku też jakoś mizernie...no cóż trzeba poczekać
polinka 17:09, 30 lip 2017

Navi, Kami, Martuś,Ewka, Paweł,Olu już jest ok. Wszystko ruszyło i wygląda tak jak powinno wyglądać
Buziaki kochani i dziękuję, że zaglądacie!