Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

sylwai 14:41, 28 lip 2017

leon60 napisał(a)

nie ma sprawy
deski malowane lakierobejcą Tikkurila

Bardzo dziękuję za cierpliwość
leon60 16:40, 28 lip 2017

sylwai napisał(a)

Bardzo dziękuję za cierpliwość

zdradzisz co kombinujesz ?
sylwai 22:58, 28 lip 2017

leon60 napisał(a)

zdradzisz co kombinujesz ?

Nic spektakularnego,wymieniamy dach na garażu,robimy nową białą elewacje i chcemy dostawić caport (cos takiego jak w inspirce) https://pl.pinterest.com/pin/378443174913362596/.
no i właśnie nie wiedziałam,czy blacha trapezowa mogłaby być,tzn.mówiono mi że jak najbardziej może być ale ja wolałam zapytać kogoś,kto ma i testuje u siebie.Ja planuje caport cały grafitowy na drewnianych słupach i drewnianych żaluzjowych płotkach,bo to nawiązywałoby do ogrodzenia.dzięki za pomoc,jesteś dla mnie wielką inspiracją tak jak Asia Nawigatorka i jeszcze inne dziewczyny z forum
polinka 23:00, 28 lip 2017

Cześć

leon60 08:18, 29 lip 2017

sylwai napisał(a)

Nic spektakularnego,wymieniamy dach na garażu,robimy nową białą elewacje i chcemy dostawić caport (cos takiego jak w inspirce) https://pl.pinterest.com/pin/378443174913362596/.
no i właśnie nie wiedziałam,czy blacha trapezowa mogłaby być,tzn.mówiono mi że jak najbardziej może być ale ja wolałam zapytać kogoś,kto ma i testuje u siebie.Ja planuje caport cały grafitowy na drewnianych słupach i drewnianych żaluzjowych płotkach,bo to nawiązywałoby do ogrodzenia.dzięki za pomoc,jesteś dla mnie wielką inspiracją tak jak Asia Nawigatorka i jeszcze inne dziewczyny z forum

Teraz wszystko rozumiem fajnie to wygląda jak skończycie koniecznie wstaw foto
leon60 08:18, 29 lip 2017

polinka napisał(a)
Cześć

cześć kochana co słychać ?
sylwai 19:27, 29 lip 2017

leon60 napisał(a)

Teraz wszystko rozumiem fajnie to wygląda jak skończycie koniecznie wstaw foto

ok,jak bedzie skończone to wstawie fotke.Olu,a mogłabys mi doradzić?Mam do zagospodarowania wąski pasek,przy ścianie garażu.długość 6m,szerokość 50cm,strona zachodnia,słońce tylko od godz.15.Niestety drzewa raczej tam nie wejdą,może trawy,mam w ogrodzie miskanty ML,rozplenice Hameln,seslerie jesienną,molinie KF,może dać coś takiego,a może pójść w coś innego.Może coś doradzisz?
polinka 00:10, 30 lip 2017

leon60 napisał(a)

cześć kochana co słychać ?

Jest ok. Działamy powoli z altaną

Czytam często i tęsknię...

Buziaki kochana

edit:molinie zgodnie z Twoją zapowiedzią szaleją!!! Dzięki za namówienie!
sylwai 09:57, 30 lip 2017

Olu,a mogłabyś wysłać mi na priv zdjęcie przęsła od waszego płotu,bo właśnie planujemy z mężem jedną ścianę od tego carportu zrobić z takich drewnianych paneli.Chciałabym zobaczyć z bliska jak Wy to zrobiliście pozdrawiam
leon60 21:23, 30 lip 2017

sylwai napisał(a)

ok,jak bedzie skończone to wstawie fotke.Olu,a mogłabys mi doradzić?Mam do zagospodarowania wąski pasek,przy ścianie garażu.długość 6m,szerokość 50cm,strona zachodnia,słońce tylko od godz.15.Niestety drzewa raczej tam nie wejdą,może trawy,mam w ogrodzie miskanty ML,rozplenice Hameln,seslerie jesienną,molinie KF,może dać coś takiego,a może pójść w coś innego.Może coś doradzisz?

Miskanty, rozplenice, molinie potrzebują dużo światła i słońca do prawidłowego wzrostu obawiam się, że nie poradzą sobie na północnej rabacie. Z seslerią jesienną możesz spróbować najwyżej będzie zielona a nie limonkowa a najlepiej to wybrać coś na cieniste rabaty