Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

mar_za 15:14, 27 lip 2017

Dziękuje za wizytę u mnie Kilka stronek prześledziłam, ale będę podgldać w wolnej chwili dalej!
sylwik69 15:36, 27 lip 2017

malgol napisał(a)
Sylwia, a jak wygladaja Twoje trzcinniki po opryskach? bo miałas pryskać czyms na ta rdzę chyba? Moje tez złapały tą rdzę ! Pierwszy raz w zyciu, po tych deszczach okropnych złapały rdze buuu, leczy się to jakoś?

Gosiu ponoć Trzcinniki są bardzo podatne na rdzę otrzymałam poradę od Asi Nawigatorki,aby pryskać w sezonie 3 razy Topsinem wówczas rdza jest znikoma.Ja pryskałam miedzianem wczesną wiosną a teraz 2 razy Topsinem,dużo zeszło,ale pogoda nie sprzyja opryskom i zdrowym roślinom...nawet na moich piaskach wszystko wygląda tragicznie.Jeśli zaczną się upały to zaczną się też choroby grzybowe
Elka 19:19, 27 lip 2017

No własnie ja na moim zebrinusie chyba też rdzę wypatrzyłam. Przelciałam topsinem, ale jakie robić odstępy pomiędzy pierwszyma następnym pryskaniem?

Dziś odeszłam od pólki z kremem na rzecz carexów. To już jednak chyba choroba.
malgol 19:32, 27 lip 2017

Nie wiem o co chodzi z tą podatnoscia trzcinnikow na rdzę bo moje mam 4 lata I ani razu rdzy nie miały. Tej wiosny przesadzilam je w inne mie jsce, doszły te deszcze I klops! Jest rdza idę pryskac Topsinem bo przerwa w padaniu
sylwik69 18:36, 28 lip 2017

Elka napisał(a)
No własnie ja na moim zebrinusie chyba też rdzę wypatrzyłam. Przelciałam topsinem, ale jakie robić odstępy pomiędzy pierwszyma następnym pryskaniem?

Dziś odeszłam od pólki z kremem na rzecz carexów. To już jednak chyba choroba.

Niestety nie wiem dokładnie,ale ja pryskam co tydzień
Elu to już przepadłaś i jesteś prawdziwą ogrodniczką ja także potrafię odmówić sobie wiele na rzecz roślin... a teraz nawet na rzecz kotki.Straciłam na nią pół wypłaty i jeszcze wciąż nie jest 100% zdrowa.Życie!
lindsay80 21:59, 28 lip 2017

ja mam tylko trzcinnik Overdam i na razie, odpukać, rdzy nie miał, za to na molinii KF się pojawiła, więc okazuje się, że to nie tylko trzcinników przypadłość.
malgol 22:20, 28 lip 2017

sylwik69 napisał(a)

Niestety nie wiem dokładnie,ale ja pryskam co tydzień
Elu to już przepadłaś i jesteś prawdziwą ogrodniczką ja także potrafię odmówić sobie wiele na rzecz roślin... a teraz nawet na rzecz kotki.Straciłam na nią pół wypłaty i jeszcze wciąż nie jest 100% zdrowa.Życie!

Sylwia, dla mnie to jest piękne jak człowiek tak dba o zwierzaka, którym się podjął opiekowac dla Nas też pieniądze się nie liczyly( mimi że trzeba było zacisnąć potem pasa) jak leczylismy naszego Rudego.
Moje trzcinniki już opryskane, czekam na rezultaty
polinka 23:22, 28 lip 2017

lindsay80 napisał(a)
ja mam tylko trzcinnik Overdam i na razie, odpukać, rdzy nie miał, za to na molinii KF się pojawiła, więc okazuje się, że to nie tylko trzcinników przypadłość.

Dokładnie tak jak Edytka mówi Rdza na trawach to nie tylko trzcinniki.Nawet "małą" hacone atakuje.

Pozdrawiam Sylwia
sylwik69 09:00, 30 lip 2017

lindsay80 napisał(a)

Cieszę się,że mnie odwiedziłaś w Twoim ogrodzie bywam często,to kopalnia inspiracji i pomysłów,a przedpłocie wymiata
sylwik69 09:01, 30 lip 2017

polinka napisał(a)

Dokładnie tak jak Edytka mówi Rdza na trawach to nie tylko trzcinniki.Nawet "małą" hacone atakuje.

Pozdrawiam Sylwia

Także macham do Ciebie Polinko