Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:47, 06 lut 2016

Do góry

odkryłam , że wielosił się rozmnożył

Moja bajka 19:43, 06 lut 2016

Do góry
Renata (od Kasi) się powoli budzi z zimowego snu

lubię te wachlarzyki przywrotników

cudowny kiścień Makijaż

znany i lubiany

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 19:37, 06 lut 2016

Do góry
Stipa własnej hodowli,

kalina na pierwszym planie, zdjęcie sprzed 3 lat, niezbyt dobre jakościowe.

jesienna
Rododendronowy ogród II. 19:37, 06 lut 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
I jeszcze dwie podpisane znalazłam

Lovely Fairy

Takie piękne róże pokazujesz,że aż dziw,że twierdzisz iż nie darzycie się uczuciem
Co to za roślina,ta niebieska na zdjęciu,powojnik bylinowy?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:35, 06 lut 2016

Do góry
mech panoszy się u nas wszędzie, trudno sie dziwić jesli stok północny , a glina wilgoć trzyma

clemki też się budzą trzeba będzie cięcie przeprowadzić
Mój ogród - trudne początki - Paula 19:30, 06 lut 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Czyli zakupy udane.Narzędzia sa.Tylko jeszcze aby wiosna była i pójdą w ruch
O i szczepienia drzewek zrobione.Ja nie umiem szczepić

Oby ta wiosna jak najszybciej

A szczepień można się nauczyć

Jeszcze trochę i będzie się działo:

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:28, 06 lut 2016

Do góry
Dzisiejszy dzień spędziłam bardzo pracowicie. Gdyby nie dość silny wiatr, byłoby wspaniale. Świeciło słoneczko, a termometr wskazywał 10 stopni na plusie.
Pościnałam suche liście i łodygi irysom syberyjskim i liliowcom, poprzycinałam tawuły, hortensje ogrodowe i delikatnie daglezje, zredukowałam do jednego pień klona ginala (miał trzy). Patyczki po cięciu hortensji powtykałam w ziemię- może się ukorzenią. Przycięłam kocimiętki i astry. Wszystko już czuje wiosnę. Kocimiętka, liliowce i irysy wypuszczają już zielone liście )Kotki na wierzbie z każdym dniem robią się większe, zakwitł przebiśnieg, a to dopiero początek lutego. Zostało mi jeszcze przycięcie dereni i pęcherznic oraz posadzenie zadołowanych cisów.

Ptaszki tak jakoś weselej świergolą.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:25, 06 lut 2016

Do góry
Latałam dzisiaj i szukałam u nas wiosny...........i.........nadchodzi

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:23, 06 lut 2016

Do góry
Plan sobotni wykonany

Płot postawiony, siatka założona

Wiem, że beton nie powala swoją urodą ale posadzę bluszcz, który będzie miał za zadanie zasłonić betony i siatkę.

Następne zdjęcia ukażą się dopiero jak wszystko zrobimy w warzywniku. Wstyd pokazywać taki bałagan.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:20, 06 lut 2016

Do góry
Tulipankom chyba u mnie dobrze bo przez noc się podniosły

i kolorek mocniejszy
Ogród szary bury i ponury - czas na zmiane 19:17, 06 lut 2016

Do góry
Dziś zabrałam się za pierwsze porządki po zimie jednak porządki porządkami a ogród jest szalenie smutny - nie ukrywam, że już nie mogę patrzeć na mój szaro-bury, smutny ogród z tyłu domu. Postanowiłam, że postaram się nim zająć tak by później móc się Wam pochwalić efektami ogród z tyłu domu od zachodniej strony a wygląda on tak:

[img

Po I ze względu na budowę, która ma ruszyć za moim płotem chcę możliwie jak najbardziej odgrodzic się od działki przyszłych sąsiadów. Wymyslilam by na siatce puścić zimozielony bluszcz. Jednak nie mam pomysłu co mogłabym zasadzić by było przyjemnie i uroczo.

Po II chciałabym usunąć trzepak (bude również) i zbudować drewniany taras za domem 4×4 lub 4x5 i również wokół niego zagospodarować pięknie przestrzen.

Chcę mieć ładny, romantyczy ogród, który bedzie cieszył oko a nie zrujnuje całkiem portfela. Może komuś coś fajnego nasunęło się na myśl jakby zagospodarować przestrzeń?
Malutki pod lasem 19:09, 06 lut 2016

Do góry
Dzisiaj przy pracach przy warzywniaku okazało się, że jesienią przeoczyłam dwie cebule. Jakież było dziś moje zdziwienie, gdy okazało się, że nie zmarzły, żyją i jak tak dalej pójdzie będę miała świeży szczypiorek z ogródka

Lilak gotowy do startu

Jest i biedronka
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:05, 06 lut 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
Z okazji 800 stron wkleje kilka fotek jakie robiłam telefonem pod koniec lata w naszym ogrodzie botanicznym - takie moje klimaty do skopiowania w lesie

Dużo się pozmieniało w krakowskim botaniku...czas odwiedzić.
Ferii zazdroszczę....najważniejsze, że śnieg dopisał

800 setki gratuluję
Malutki pod lasem 19:04, 06 lut 2016

Do góry
Dobra, teraz fotki z dzisiaj Niestety teraz zobaczyłam, że zdjęcie jagody jest nieostre, więc się nie nadaje.
Cebulica, odszyfrowana wczoraj
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 18:42, 06 lut 2016

Do góry
No to już wiosenka u Ciebie! Ranniki najlepiej teraz wykopać i przenieść do swojego ogrodu, Bo jak przekwitną to i znikną. Rozsieją się i co rok będzie ich więcej, Ale to nie są uciążliwe rośliny. Ja je bardzo lubię, bo to jest prezent od mojej mamy. Dostałam dosłownie garść ziemi w doniczce.

A dziś rozpoczęłam sezon grzybowy tegoroczny. Ze spaceru przytargałam garść zimówek aksamitnotrzonowych, albo jak nazywają grzybiarze płomienica zimowa.
Będzie jutro świąteczna jajecznica.

mniam

Tak się ze mną zima żegna!
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 18:32, 06 lut 2016

Do góry
Kolejna raba w około tarasu, strona południowa, cały dzień słonko świeci jak żarówa, wiec zależy mi żeby nie popełnić błędów z roślinkami. W zeszłym roku wsadziłam tam 5 Anabellek i słońce mi je przypaliło. Pójdą przed dom do półcienia. Marzy mi się wokół tarasu dużo róż....

Po lewej stronie w rogu posadzona jest Limka, przy tarasie żywopłot z bukszpanu, i rządek lawendy, po prawej stronie Anabelki do przesadzenia.

Po prawej jest rządek bukszpanu.

Tak to wygląda. Zależy mi żeby z czasem przysłonić tą lukę między tarasem, a ziemią (na wiosnę będzie tam żwirek). Fajnie by było żeby jakieś roślinki wystawały nad podłogę tarasu. No nic coś takiego wymyśliłam i nie jestem za bardzo z tego projektu zadowolona, brakuje mi wyższych krzewów tylko boje się że dam za dużo roślin... szerokość 1,15m .... dużo się tam nie zmieści... no nic, liczę na Waszą pomoc.

1 - róża pnąca na kratce, 2 - Limka, 3 - rozplenica, turzyce, 4 - lawenda, 5 - lawenda biała ewentualnie róże białe, 6 - róże sztamowe, 7 - żywopłot z bukszpanu, 8 - sosna czarna na pniu, 9 - kule bukszpanu, 10 - miskant nie mogę się zdecydować który, 11 - drzewko Konika, 12 - Hortensje Pinky Winky, 13 - róża niska różowa, 14 - róża niska biała lub trawa
Jestem w polu 18:25, 06 lut 2016

Do góry
Ciachnęłam dzisiaj anabelkę. Patyczki już się ukorzeniają, a ususzone kwiaty trafiły do wazonu.

Jutro poprzycinam inne hortensje. Zobaczymy ile będzie sadzonek. Miejmy nadzieję, że chociaż kilka.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:22, 06 lut 2016

Do góry
dubel zatem dam Wam hiacynty
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:22, 06 lut 2016

Do góry
Ale najwazniejsze były zakupy kwiatowe. W donicach zagosciły narcyzy erlicher, miniturowe bratki i prymulki.

i melduję że w TK Max możn nabyć skózane rekawice do cięcia róż. Kupiłam też fajną budkę lęgową dla pataszków oraz wiaderko aluminoowe na mój podręczny sprzecior ogrodniczy bo już mi się nic w skrzynce nie mieści i mam ciągle bajzel...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:12, 06 lut 2016

Do góry
M zakazał fotografowania lamp... i salonu zatem zdjęć nie będzie. kupiłam takie jak na tej fotce i powiem Wam że cała rodzina orzekła że te czarne "inspirowane" Tom'y Dixony to było nieporozumienie. Taraz jest jasno i wszyscy zadowoleni
https://pl.pinterest.com/pin/421579215099079331/

Ale majtkowy róz pokaże bo wcześniej cyknęłam

I te miedzie tez mi nie leżą...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies