Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 21:02, 05 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
z

To myśl nad tym przyjazdem intensywnie bo targi juz 23-24 kwietnia.

raczej na targi nie, bo nie mam jakiś zapędów żeby na targi po Polsce jeździć. łatwiej mi przez internet zamówić kurierem. Chyba że w celach spotkaniowych ale targi też nie sprzyjają bo tak naprawdę nie ma czasu pogadaćgdyby to było w zasięgu 60 km to byłoby super.

Dziś w trzmielinie podziałałam, chwasty wyrwane, nową ziemię sypnęłam. Uwielbiam ją bo po zimie tak szybko rusza i ma piękny jaskrawy kolor.

Urszulla 10:00, 06 kwi 2016

Dla ciocioGosi wschodząca ostróżka, a dokładnie dwie-dwa różne kolory. Które kupowałyśmy razem

Urszulla 21:28, 07 kwi 2016

Moja budleja żyje ale jestem happy
Dziś w donicach pomieszałam (zdjęcia z dwóch różnych tel)

Urszulla 21:31, 07 kwi 2016

I jeszcze moja magnolia 4 dni temu

dzisiaj

Bogdzia 15:53, 09 kwi 2016

Wiosennie u Ciebie i trawniczek zieloniutki. Co do przyjazdu wiem ze odległosc duża ale jakby była okazja to myśl o nas.
Urszulla 10:25, 10 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Wiosennie u Ciebie i trawniczek zieloniutki. Co do przyjazdu wiem ze odległosc duża ale jakby była okazja to myśl o nas.

Bo wiesz u mnie ciągle pada to trawnik szaleje. Kosiarka w naprawie, będzie co kosić za tydzień Zawsze chętnie oglądam fotki spotkaniowe, tyle nowych osób się pojawia. Mam duże braki na forum, samo życie.
danuta_szwajcer 10:28, 10 kwi 2016

Ula ale cudna magnolia, donica na balkonie fajna kompozycja, fajnie, że budleja przetrwała zime, czy dobrze pamiętam, że bukszpany sama z sadzonek robiłaś? Pytam bo mam pare obciętych i zastanawiam się jak je posadzić? Trzmioelina też z sadzonek dobrze jak widzę się przyjęła Mój klonik wiesz.... ma się dobrze po kolejnej zimie Buziaki
Katkak 10:39, 10 kwi 2016

Uleńko skorzystałam z Twojej porady dotyczacej wyznaczania rabat i układanie kostki poszło mi migiem. Madrego warto posłuchać,dzięki . Nie wim co u mnie z ostróżkami jest grane. Miałam swoje kilkuletnie i pewnej wiosny się już nie pokazały. Piękna kępę dostałam od Ewci i zniknęla. 3 szt kupiłam będac u Gosiaczka i to samo. Teraz mam zamówiobe 4 szt, ale posadzę w innym miejscu. Jak znów nie wyjdzie to koniec z ostróżkami.
danuta_szwajcer 11:05, 10 kwi 2016

Ostróżki co jakiś czas trzeba odnawiać, zjadają je też ślimaki jak ledwo z gruntu wychodzą. U mnie też kilka razy co posadziłam ostatnio to na drugi rok zniknęły może to też i od odmiany zależy to tak jak z tulipanami.
Urszulla 21:48, 10 kwi 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Ula ale cudna magnolia, donica na balkonie fajna kompozycja, fajnie, że budleja przetrwała zime, czy dobrze pamiętam, że bukszpany sama z sadzonek robiłaś? Pytam bo mam pare obciętych i zastanawiam się jak je posadzić? Trzmioelina też z sadzonek dobrze jak widzę się przyjęła Mój klonik wiesz.... ma się dobrze po kolejnej zimie Buziaki

Wiesz, ta magnolia nie jest z tych najcudowniejszych. Genie mi się marzyła. Ale w tym miejscu na rabatę potrzebowałam taką małą kompaktową i chcę ją prowadzić na pniu żeby miała u góry koronę, bo dołem musi być miejsce na inne rośliny.

Donica w miarę , ale żurawki muszą urosnąć-narazie licho wyglądają-chwilowo

Rzeczywiście robiłam sadzonki z bukszpanów, ale te kuliste to mam kupione. Sadzonki własnej produkcji na żywopłocik rosną sobie powoli. Urywasz gałązkę z piętką i wkładasz do ziemi przycinając czubek- tyle pracy. Najlepiej jak ziemia jest z piaskiem.

Trzmielina owszem, pamiętasz zeszłoroczny stan- to było okropne do oglądania. Teraz już cieszy. Ale przede mną jeszcze 2/3 pola pod jabłonką do obsadzenia trzmieliną.

Co do klonika to dobrze że przetrwał, może w tym roku po tych wycinkach roślin znajdziesz mu miejsce