Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa symfonia 20:39, 01 lut 2016

Do góry
Styczniowe klimaty

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:34, 01 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

ja myślałam żeby molinia była i po prawej i po lewej, wtedy koło będzie jakby otoczone czymś jednym, więc wyeksponowane. Możesz po prawej dać tylko trochę tej molinii z rozchodnikami, i szybko to 'zgubić' Pomyśl czy nei podobałoby Ci się. Juz przy tujach powoli przechodzic w cos innego.
Czy zmieści się świdosliwa jeszcze jedna?- z fotki wydaje się że tak, ale Ty to sprawdć, popatrz na wprost jeszcze.

Magnolio
A ta molinia nie będzie za wysoka w porównaniu z amazon mist i szałwią?
Wątpię czy jeszcze jedno drzewo tam się zmieści?
Naniosłam zmiany żeby była pewność, że wszystko rozumiem

zielone kulki - kule bukszpanowe
jasnozielone 4szt aurea nana
czerwone plamy po prawo - rozchodnik
reszta - molinia tylko jaka odmiana???

PS Nawet nie wiesz jak się cieszę, że mi pomagasz
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 20:33, 01 lut 2016

Do góry
Agatek napisał(a)

a może masz coś ciekawego jeszcze w swoim warzywniaczku

Oprócz warzyw posiej nagietki i aksamitki, one chronią warzywka przed różnej maści robactwem. Tu masz więcej: www.ekologiawogrodzie.pl

Możesz wysiać szczypiorek wieloletni. Pięknie kwitnie.
(Potem skasuję)

Betonowy krąg 20:31, 01 lut 2016

Do góry
Widzę, że temat już zakurzony ze starości ale być może komuś się przyda taki pomysł
U nas po budowie został taki krąg od szamba i postanowiłam zrobić z niego donicę przeturlałam "to to" przed dom koło wejścia,pomalowałam farbą elewacyjną, która została, ozdobiłam sznurem, zasadziłam tawułkę,a później dosadziłam goździki pachnące (nie ma ich na zdjęciu). Na razie otoczyłam całość kamieniami, bo przed domem jest jeszcze pobojowisko, ale docelowo planuję obsadzić całość może trawkami, funkiami itp... jeszcze nie wiem... w przyszłości na pewno będę dobierać roślinki z "ogrodowiskiem"
Moim zamysłem jest też wymiana tawułek na inne roślinki, nie mam jednak pomysłu jakie by wytrzymały w takiej donicy i w takim miejscu. Goździki pachnące były piękne i przed domem roztaczały wspaniały aromat ale wolała bym stworzyć jakąś kompozycję... wejście domu jest od wschodu- latem słońce pali do południa, do tego wiatry... Może macie jakieś propozycje??
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:22, 01 lut 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Ania, chyba 6 lat temu
Joluś a policz sobie

Ogród Freya 20:17, 01 lut 2016

Do góry

Witam Was, dzięki za miłe słowa.
Pojawiły się ranniki ! Na razie pączki, ale jak będzie słoneczko , rozwiną swoje płatki.
Księżycowy... 20:07, 01 lut 2016

Do góry

Narysowałam sobie, jak mniej więcej wyobrażam sobie tą rabatę. To moje pierwsze "dzieło", więc proszę o wyrozumiałość . Rabaty są niemal symetryczne: 2,30 i 2,90 wzdłuż ściany. W najgłębszym miejscu 1,85 (odejdzie od tego 0,30 opaski).
Wymyśliłam tam sobie 3 kule (bukszpanowe lub cisowe) i kula z cisa szczepiona na pniu. Lekkości mogłyby nadawać trawy np. turzyce lub paprocie. Na pewno chciałabym, żeby rosły tam ciemierniki. Z przodu mogłyby być żurawki. Wiosną cebulowe (czy któreś tulipany i czosnki dadzą radę w cieniu?), a co z kwitnących później?
Ogródeczek 20:04, 01 lut 2016

Do góry
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:04, 01 lut 2016

Do góry
butterfly - mam nadzieję,że moja rapsody,też będzie już w tym roku czarowała

Ewik - angielki G to młodziaczki,zdrowe były,ale Geoff zakwitł tylko raz,przedstawił się i tyle go widzieli Mam nadzieję,że w tym sezonie będzie brylował wśród moich róż

Gabriela - właśnie,kolorkami byłoby estetyczniej

aga_podlasie -niektóre róże są humorzaste. Mam 2 jednego gatunku i każda inaczej rośnie.

mira - na O mam chyba tylko jedną,ale będzie

Iwk4 - myślę,że tutaj znajdziesz wyczerpującą odpowiedz.
Cięcie róż

Ewa777 -EASY DOES IT kwitnie bardzo obficie,cały czas powtarza kwitnienie,pachnie lekko. Dorasta do 1m

Pszczelarnia -moje lewkonie zeszły,ale później zniszczył je zgorzel siewek.
Z całego opakowania,własnych miałam zaledwie kilka i to puste.
Hodowcy wiedzą,jak odróżniać siewki,pełne od pustych,dlatego już będę kupowała flance,wszystkie były piękne ,pełne
te sa z flanców kupowanych

A to moje ocalałe,ale też pachnące

Czytałam,że podłoże kokosowe jest świetne i dziewczyny go stosują z powodzeniem.

Odnośnie klucza,to długa historia,ale fakt,alfabetycznie nie wygląda to najlepiej,później pokażę rabaty kolorystycznie,chociaż jeszcze nie wykształcone docelowo.
Zielono zakręcona 20:00, 01 lut 2016

Do góry
I bardzo zaskoczył mnie pigwowiec i jagoda kamczacka. Na jagodzie pojawiły się maleńkie listki, a pigwowce..

Życie w wiejskim ogrodzie 20:00, 01 lut 2016

Do góry
Witam
Ech ... poniedziałki Kto je lubi ? Jak dla mnie ten dzień można włączyć do weekendu
Zabieram się za odpisywanie i życzę wszystkim miłego tygodnia

Karol spryciarz z Ciebie Nie każdy zna ten patent Ja go odziedziczyłem po mojej prababci Zawsze w lutym tak robiła Żywe kwiaty zawsze cieszą w domu, zwłaszcza że za darmo

Kasiu nasion orlików nie trzeba stratyfikować jeśli mnie pamięć nie myli Lepiej wysiej je w domu na parapecie jeśli masz miejsce Ja w tamtym roku wysiałem latem i nie zdążyłem przed zimą posadzić sadzonek do gruntu Przechowuje je obecnie w gospodarczym

Renato ja w adidasach biegam przez cały rok Wszędzie jeżdżę samochodem więc nie mają mi gdzie zmarznąć kopytka a do ogrodu jak mokro zakładam kalosze

Iwono u mnie ziemia już puściła, obecnie jest bardzo grząsko Hiacynty w domu to nie tylko piękne kwiaty ale też obłędny zapach Jak mi wpadną w oko to muszę sobie też kupić parę cebulek

Jana polecam Trochę wiosny będziesz mieć w domu

Asiu o werbenę się nie martw, zajęłaś się nią odpowiednio Karnawał wciąż trwa więc można jeszcze tańcować

Marto Asia lubi sobie czasem poczarować a nawet oczarować

Kamilo mam nadzieję że w tym roku luty nas rozpieści dodatnimi temperaturami i dużą porcją słońca

Ja i mój ogródek, a może ogród 19:58, 01 lut 2016

Do góry
WERSJA 3

przy płocie tuje, przed nimi śliwy a pod nimi trawy np. ML, przed śliwami hortki, a przed hortkami czerwone berberysy kolumnowe ze stipą
Zielono zakręcona 19:56, 01 lut 2016

Do góry
U mnie budzą się roślinki co mnie trochę martwi, czy to nie za wcześnie? Krwawniki mają młode przyrosty.

Jasieniec też żywy

Szafirki wystawiają świeże główki.

Malutkie naparstnice

Zielono zakręcona 19:52, 01 lut 2016

Do góry
Dobra, jestem. Zgubiłam się na parę dni u Was na wątkach i nie wiem jak to jest ale w weekend nie mam czasu się odezwać. Ciągle w ruchu.
Sobota była jak przebudzenie. Świetna pogoda na spacer i przegląd roślinek. Miałam wrażenie, że derenie bardziej wybarwiły się w słońcu.

Pokręcony miskant

Księżycowy... 19:51, 01 lut 2016

Do góry

Oto wejście do naszego domu. Znajduje się ono od strony północno-zachodniej. Słońce bywa tam tylko podczas dłuższych dni, późnym popołudniem. W trakcie ubiegłorocznych upałów, świetnie nam się tam wypoczywało w cieniu. W przyszłości chcemy tam zbudować tradycyjny, drewniany ganek.
Z racji umiejscowienia wejścia, dobór roślin na rabaty jest nieco utrudniony, bo muszą być to rośliny, które lubią cień. Chciałabym, żeby szkieletem rabat były rośliny zimozielone.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:29, 01 lut 2016

Do góry
Kołyska na razie stoi na środku gospody bo trzeba koło powiesić to się dla niej miejsce zwolni, ale jak się klimatem od razu fajnie wpasowała

Od jesieni zgromadzone skarby stoją na stole, ale wiosną położę w docelowym miejscu każde
Ogrodowy song 19:29, 01 lut 2016

Do góry
Moje zakupowo

m[img
Miejski ogród w wersji mini 19:25, 01 lut 2016

Do góry
Pogoda w mnie wiosenna. Po zimie nie ma już najmniejszego śladu, co mnie cieszy niezmiernie. Ziemia w miarę obeschła i mogłam zrobić mały obchód po moim przyszłym ogrodzie. Zauważyłam że jedna z tuj posadzonych w lecie źle wygląda - jakby uschła. Może to wina tego że była jeszcze raz sadzona ( dzień później w upalny dzień ) bo panowie z "profesjonalnej firmy ogrodniczej" odmierzali odległości do sadzenia....patykiem i strasznie była krzywo od pozostałych w rzędzie. Jak myślicie powinnam się jej pozbyć czy jeszcze próbować ratować? Jeśli tak to w jaki sposób?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:21, 01 lut 2016

Do góry
Przy porządkach w drewutni i wymianie stropu chłopcy znaleźli takie bańki będzie nowa dekoracja do ogrodu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:16, 01 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dla spragnionych wiosny krokusy i stokrotki. Ciemno juz było gdy dojechałam do domu. Na lepsze zdjecia trzeba do soboty poczekać...

to dal mnie bom spragniona
miodzio
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies