Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 03:21, 23 mar 2016

olga80 napisał(a)
Prace idą pełną parą Jestem ciekawa na co się zdecydujesz Może nigra z hortkami i trawami ?

Terenia tak myślę, ale bez drzew, tam nie będą pasowały. Hortki bym chciała, tym bardziej, że na rabacie obok czyli po drugiej stronie schodów też je tam planuję, to by była jakaś kontynuacja
MirellaB 03:23, 23 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Mirelka, super będzie I bardzo fajnie wyszedł ten podział rabaty, schodki z boku też bomba

Dziękuję Aniu. Tak musiało być z wielu różnych względów
MirellaB 03:28, 23 mar 2016

Padający grad zniszczył moje świecące krokusy - większość leży

Dokupiłam bratki 18 sztuk do donic, może jutro wkońcu uda mi się wszystkie donice obsadzić, bo rośliny jeszcze z poprzednich zakupów czekają na wsadzenie.

Chwilę przysnęłam wieczorem usypiając Kubusia i teraz spać nie mogę
Dobrze, że O jest

W nocy przymrozek -3

Anusia 06:22, 23 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Aniu nawet nie zwróciłam uwagi jak ta obrobiona studzienka wygląda, faktycznie fajnie to wyszło, ale docinania kostki to panowie mieli sporo Muszę jutro pochwalić

Aniu masz bystre oko

Ja zwracam na takie rzeczy uwagę i nawet pokazałam e-M jak ma u na wyglądać obłożenie studzienek hehe. Pochwal bo jest za co nie wszyscy tak potrafią.
Poszalałaś z bratkami tak jak i ja. Mrozi też i u nas część bratków popszykrywałam kartonem.
Iwk4 07:17, 23 mar 2016

Nadrobiłam, fajnie wychodzi ten bruk. Podział na rabaty też, najbardziej podoba mi się, ze wszystko wykopałaś i będzie można planować od Zera. Dzielna dziewczyna z Ciebie. Bratki śliczne
Lecę teraz do pracy
zoja 08:02, 23 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Przełomowy rok był w zeszłym roku jak przystąpiłam do O. Trudno było namówić eM a na zmiany. Nadal jest ciężko, ale nie ma czasu na ogród i coraz częściej daje mi "wolną rękę" do działania

czyli moim przełomowym jest ten

Ta "wolna ręka" to całkiem fajna sprawa
olga80 08:09, 23 mar 2016

Jak mi żal Twoich krokusów masz co robić z tymi donicami ale nic tak nie cieszy jak sadzenie kwiatuchów U nas też przymroziło boję się o swoje róże
kasja83 09:03, 23 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Dzieje, dzieje Jak to będzie zrobione to zabieram się za trawnik na drugiej części ogrodu - już nie chcę z rolki, będziemy wysiewać trawkę

Nie wiem czy dam radę te trzy rabaty w przedogródku obsadzić. Głównie chodzi o dobór roślin, kiepska jestem w planowaniu nasadzeń

Dwie mam zaplanowane do zmiany i ta nowa do obsadzenia.

Napewno się uda-tyle dobrych dusz tu do Ciebie zagląda.
malkul 09:21, 23 mar 2016

widze że cięższe prace w toku super
niosa nowe

Mixtoorka 11:54, 23 mar 2016

Super wyglądają nowe rabaty! Bratki uwielbiam, krokusy - serce pęka! Może powstaną??