Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 15:51, 01 lut 2016

Do góry
Fajnie Aniu i znam sekret. Nie wolno zakazywać od najmłodszych lat dzieciom uczestnictwa w pomocy ani w niczym wyręczać typu buciki, rajstopki w imię bo będzie szybciej albo narobią bałaganu.... Za to trzeba rozbudzać ciekawość
Też tak do tej pory z pomidorami robiłam ale tyle się naczytałam o standaryzacji hodowli, że chciałabym poczuć znów smak pomidora z dzieciństwa. Być może nasiona starych odmian które kupiłam mi w tym pomogą
Sałatę będę siała: moją rukolę z nasion i jakąś lodową nie pamiętam odmiany.
Szklarenka(w planach) to recykling moja droga z okien po wymianie. Mój Szwagier już taką zrobił i jest świetna. Jedna ściana to szczyt garażu, pozostałe na fundamentach z płyt betonowych.
Co do wiosny, to cieszą mnie zawsze bratki na balkonie w marcu ale tym razem ciemierniki w lutym je przebiły. Trzymałam je wcześniej w domu ale teraz tak ciepło na dworze, że się werandują A Ty znalazłaś wiosnę?

Kolorowy Ogród Geni 15:50, 01 lut 2016

Do góry
Dziękuję bartek_luberda

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:15, 01 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Szukałam tej mojej rabaty po ostatecznych zmianach ... czyli z cisami w tle, grackami i tulipanowcem zamiast nigry Oto ona:

Nie wiem czy tu zmieści się jeszcze jedna świdośliwa?
Kurczę jeśli miałabym aurea nana "rozrzucić" to trzeci raz bym je przesadzała No ale jak trzeba ...
Tu po prawo nie myślałam o molinii ... Chciałam ją dać tam po lewo na tle smaragdów ... byłaby z tyłu za kulkami ... może nawet nie rzucałoby się wiosną tak bardzo w oczy, że tam czegoś brakuje JAk myślisz?

Żurawki między hakone ok

ja myślałam żeby molinia była i po prawej i po lewej, wtedy koło będzie jakby otoczone czymś jednym, więc wyeksponowane. Możesz po prawej dać tylko trochę tej molinii z rozchodnikami, i szybko to 'zgubić' Pomyśl czy nei podobałoby Ci się. Juz przy tujach powoli przechodzic w cos innego.
Czy zmieści się świdosliwa jeszcze jedna?- z fotki wydaje się że tak, ale Ty to sprawdć, popatrz na wprost jeszcze.

Malutki pod lasem 14:59, 01 lut 2016

Do góry
ryska napisał(a)
A może tak? Przepraszam ale ręka trzęsła mi się bardzo

Tak też fajnie.
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 14:53, 01 lut 2016

Do góry
Tak było w grudniu

a tak w styczniu
Malutki pod lasem 14:42, 01 lut 2016

Do góry
A może tak? Przepraszam ale ręka trzęsła mi się bardzo

Nasionka spakowane jutro albo dziś do Ciebie wyślę.
Ja i mój ogródek, a może ogród 14:25, 01 lut 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a to moje zakupki kwiatowe domowe - może mój koteczek da im spokój - zrobiłam też przemeblowanie komody, więc na razie nie może tam wskoczyć i tam też stoją kwiatki - jest nadzieja

chyba mam ta roślinkę w pracy
jak dam radę to cyknę fotkę
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:55, 01 lut 2016

Do góry
tak wyglada to miejsce - berberysy trochę widać, ale hortek praktycznie wcale - berberysów jest 5 szt, hortek jak na razie 3 szt

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:40, 01 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Możnaby może dać jeszcze świdosliwę gdzieś na wys rogu garażu

Stipa zamiast brizy?- na poczatku, póki będzie tam pełne słońce, potem, jak będzie cień od świdosliw już im będzie źle.

Kulki 3 szt, ale możesz jeszcze sypnąc je tak żeby np były na przejściu z nasadzeń wokół koła w to nsadzenie z szałwią. ale nie dawaj ich duzo.
Te tujki aurea Nana możesz tez tam zostawić jak np molinie dasz, ale ja bym je wtedy posadziła nierówno, tak żeby były takimi punktami w trawach.
Jak ułozysz tujki, to wtedy zdecyduj czy tych buksów jeszcze dodawać, bo mało miejsca zostanie na molinie. A jeszcze jak chcesz wpleść rozchodniki, to całkiem ciasno... nie, nie dodawaj juz buksów.
Molinie daj niskie
Zurawki już gdzieś indziej, nawet punktowo w koło, niech wyglądają trochę zza hakone.

Pamiętasz że wiosną molinii nie będzie? wmaju się obudzą. więc chyba warto będzie tez i tu zaminować cebulowymi. Może np krosuky lub irysy żyłkowane , a na później tulipany czy białe narcyzy...

Szukałam tej mojej rabaty po ostatecznych zmianach ... czyli z cisami w tle, grackami i tulipanowcem zamiast nigry Oto ona:

Nie wiem czy tu zmieści się jeszcze jedna świdośliwa?
Kurczę jeśli miałabym aurea nana "rozrzucić" to trzeci raz bym je przesadzała No ale jak trzeba ...
Tu po prawo nie myślałam o molinii ... Chciałam ją dać tam po lewo na tle smaragdów ... byłaby z tyłu za kulkami ... może nawet nie rzucałoby się wiosną tak bardzo w oczy, że tam czegoś brakuje JAk myślisz?
Żurawki między hakone ok
W oflisowym ogrodzie 13:29, 01 lut 2016

Do góry
Dzisiaj mam za dużo czasu
Noszę się z zamiarem od zeszłego roku ale nie wiem czy to dobry pomysł
Chętnie przy letnim tarasie posadziłabym dwie śliwy umbry

Wersja zimowa
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 13:20, 01 lut 2016

Do góry
moja mała wiosna a jak pachnie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:12, 01 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Tuja Aurea Nana:
(obecnie tej dużej już tutaj nie ma)
Hakone? a ja myślała, że to jakaś mniejsza powinna być Ale hakone ładna jest Tej zielonej jeszcze nie mam. A zamiast tej brizy mogłaby być stipa?
Na podstawie zdjęcia teraz można ocenić czy zmieści się tam jeszcze jedno drzewo
W sprawie żwirku myślałam podobnie jak Ty
Kulki poza kołem to wg mnie bardzo dobry pomysł ... ale max 3szt?
Pomysł z molinią poza kółkiem też mi się podoba ... najlepiej wg mnie pasowałyby na tle smaragdów Jak myślisz?
A tu po prawo poza kołem to byłoby przed tujkami aurea nana - mam tam na razie bordowe żurawki ... a może posadzić tam rozchodniki (widoczne na zdjęciu są do przesadzenia)

Możnaby może dać jeszcze świdosliwę gdzieś na wys rogu garażu

Stipa zamiast brizy?- na poczatku, póki będzie tam pełne słońce, potem, jak będzie cień od świdosliw już im będzie źle.

Kulki 3 szt, ale możesz jeszcze sypnąc je tak żeby np były na przejściu z nasadzeń wokół koła w to nsadzenie z szałwią. ale nie dawaj ich duzo.
Te tujki aurea Nana możesz tez tam zostawić jak np molinie dasz, ale ja bym je wtedy posadziła nierówno, tak żeby były takimi punktami w trawach.
Jak ułozysz tujki, to wtedy zdecyduj czy tych buksów jeszcze dodawać, bo mało miejsca zostanie na molinie. A jeszcze jak chcesz wpleść rozchodniki, to całkiem ciasno... nie, nie dodawaj juz buksów.
Molinie daj niskie
Zurawki już gdzieś indziej, nawet punktowo w koło, niech wyglądają trochę zza hakone.

Pamiętasz że wiosną molinii nie będzie? wmaju się obudzą. więc chyba warto będzie tez i tu zaminować cebulowymi. Może np krosuky lub irysy żyłkowane , a na później tulipany czy białe narcyzy...

Ja i mój ogródek, a może ogród 13:04, 01 lut 2016

Do góry
Zaglądasz

dominika_ napisał(a)
Tak by to miało wyglądać o ile dobrze zrozumiałam ?

Domiś cos w ten deseń

ewentualnie mogę drzewa nawet troszke cofnąć do tyłu, to wtedy by były berberysy z przodu zamiennie z hortkami

z tyłu mam jeszcze zywopłot z tujek
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:01, 01 lut 2016

Do góry
Tak by to miało wyglądać o ile dobrze zrozumiałam ?

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:58, 01 lut 2016

Do góry
Tuja Aurea Nana:
(obecnie tej dużej już tutaj nie ma)
Hakone? a ja myślała, że to jakaś mniejsza powinna być Ale hakone ładna jest Tej zielonej jeszcze nie mam. A zamiast tej brizy mogłaby być stipa?
Na podstawie zdjęcia teraz można ocenić czy zmieści się tam jeszcze jedno drzewo
W sprawie żwirku myślałam podobnie jak Ty
Kulki poza kołem to wg mnie bardzo dobry pomysł ... ale max 3szt?
Pomysł z molinią poza kółkiem też mi się podoba ... najlepiej wg mnie pasowałyby na tle smaragdów Jak myślisz?
A tu po prawo poza kołem to byłoby przed tujkami aurea nana - mam tam na razie bordowe żurawki ... a może posadzić tam rozchodniki (widoczne na zdjęciu są do przesadzenia)
W Kruklandii 12:51, 01 lut 2016

Do góry
Na szczęście.... w domu wiosna będzie szybciej

Już się nie mogę doczekać tego zapachu!!!
Ogród z widokiem na jezioro 12:49, 01 lut 2016

Do góry
Jolu, gratulacje i życzenia zdrówka

W Kruklandii 12:42, 01 lut 2016

Do góry
Jednak coś wyłazi... ale tylko na jednej rabacie.
Krokusy

Tulipany

ID w donicy przezimowały wszystkie!!!

Chyba nadszedł koniec moich plastikowych kul

Oprócz bukszpanów, cisów, serbów i brzóz!!! nic mi się teraz nie podoba.
Żurawki bleee...

Brzózka i bukszpan ok

Typografia ogrodu 12:37, 01 lut 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
pufe do przedpokoju
http://deko-rady.pl/wp-content/uploads/2014/07/424_odcinek_dekoratorni_glowna.jpg

albo
http://www.noweswiatlo.pl/var/cache/img/800x600/resources/mietowe_wnetrze_4.jpg?checksum=2655761d

hihi już Ci daje spokój

Sie wkrecila.ale ja twarda jestem jak to bylo ortodoksyjna purytanka
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:30, 01 lut 2016

Do góry
Na pytania odpowiem potem a teraz dla Was przedwiośnie w kotlinie Karkonoszy

Ranniki zanikają u teściowej ale jeden jest

I przebiśniegi wystawiają białe główki , za tydzień bedą kwitły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies