Folie da się ładnie ułożyć na nietypowych kształtach i jeśli na nią się zdecydujesz to nic bym nie wylewała pod spód. Są specjalne podkłady ale nigdy tego nie stosowałam w żadnym ze swoich oczek
Czym planujesz wykładać brzegi bo jakoś tą folię trzeba zamaskować ?
Jak się ma chorutka? Dogrzana, dopieszczona? W herbatkę zasobna?
Miłej kuracji! Mało masz kwiatków, to Tobie jednego wiosennego wstawię, najwyżej usuniesz.
Jest lepiej, bo się zgrywa teraz ze sobą, te wielkości są ok.
Tak na 100 % nie jestem pewna tego rozwiązania, ale jednak myślę, że powinno wyjść.
Jedyne czego bym się czepiałam to starałabym się oddzielić pas molinii od zagajnika brzozowego, żeby między nimi była trawa. Ale zagajnik już posadzony, prawda?- Jak się nie da, to trudno.
Ewelinko w tym roku jest postanowienie że wszystkie nasionka jakie kupię - a na bank coś kupię hahahahahahahha - sadzę o odpowiedniej porze do warzywnika!!!!!!!!!!!!!!!!!!! koniec z ziemią i rozsadami w sypialni......a sypialnia może pomału zacznie się zmieniać w swoje miejsce przeznaczenia .
Póki co sypialnia to składowisko rzeczy/materiałów które mi sa potrzebne do robienia jajek bombek - których produkcja cały czas trawa hahahahahaha.
W salonie stanął tez nowy mebel o którym bym nie pomyślała gdyby nie bombki - z 2 tygodnie temu zaczęłam poszukiwania sekretarzyku - miejsca gdzie mogłabym się rozkładać z moim tasiemkowo - cekinowym bałaganem - i jest udało się - kupić coś co pasuje do reszty
O ogrodzie nie pomyślałabym jeszcze gdyby nie Joasia
Zapytała czy chcę dołączyć do zamówienia różanego i od wczoraj tworzę znowu małą listę hahahahahaha
Byliśmy na chwilę z chłopakami w górach - więc chłopaki zobaczyły prawdziwą zimę, po powrocie ulepiły bałwana........a od wczoraj jak pewnie i w całej Polsce zima niestety sobie poszła ...szkoda
Witaj Edytko. Spać w nocy nie mogłaś? Dziękuję za pochwały. Staramy się z Eliską i Zbyszkiem, i z Basią ten czas oczekiwania skracać. Wariujemy żeby si e nie dłużyło, a że Wam się podoba nasze wariactwo, to tym bardziej cieszy.
Dziś kolejny deszczowy dzień +10 C. A u mnie kolejny motywator do życia.
Ja bym tak chyba co ok. 20 cm najmniej sadziła
tutaj były same FC, rabata ma ok 1,2X60, wsadzone były trzy sadzonki i trzy kłącza.
Zarosły wszystko.
tu dwie sadzonki zaraz po wsadzeniu, miejsce bardziej zacienione i słabiej rosły
nie wiem czy zrobiłam wszystko jak powinnam ale jest w skali - pobiegałam jeszcze dziś po działce. wklejam wersję z wcześniejszą ściezka i czystą by można było po nie rysować
pasy molini (żółte) mają 4 metry szerokości
pasy trawnika (między pasami molini) maja 3 metry szerokości
ścieżka (niebieska) ma 3 m szerokości
Śnieg stopniał już całkowicie, jutro zapowiada się pochmurna pogoda, ale ciepło +7C ... wiosna jest tuż tuż ... podczytuję tu i tam, że cebulowe budzą się do życia ... niestety u siebie nie zauważyłam aby cokolwiek kiełkowało ... do dzisiaj Jako pierwszy pokazał się czosnek główkowaty:
Jest nadzieja na cebulowe w moim ogrodzie