Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:20, 28 sty 2016

Do góry
Wiosna juz niedługo wiec planowanie owych rabat a raczej poprawa starych jes na porządku dziennym
Co myślicie o takiej rabacie?

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:41, 28 sty 2016

Do góry
A u mnie w bieszczadzkim zakątku
marzyć o wczesnej wiośnie nie wypada.
W prognozach stanowimy wyjątek
a śnieżek czasem i w maju pada.

Barchany i ciepłe buciska
wszystkim doktory zalecają.
W 2 dzień świąt przyjdzie wiosna
i tego górale się trzymają.

Spoglądam sobie na ogród
słuchając jak wróbelki ćwierkają.
Pewnie wyczuwają na odległość
ze w bród żarcia mają.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:34, 28 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Olu
A gdybym zdecydowała się na taką lepszą folię (czy coś takiego sprawdziłoby się? http://allegro.pl/oase-epdm-oasefol-folia-do-oczka-1-02-mm-6-10-mb-i5095591825.html)
to wystarczyłoby zrobić wykop i wyłożyć folią? czy jednak trzeba by wylać betonową posadzkę? U mnie przewidziany jest zbiornik troszkę nietypowego kształtu:

Folie da się ładnie ułożyć na nietypowych kształtach i jeśli na nią się zdecydujesz to nic bym nie wylewała pod spód. Są specjalne podkłady ale nigdy tego nie stosowałam w żadnym ze swoich oczek
Czym planujesz wykładać brzegi bo jakoś tą folię trzeba zamaskować ?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:23, 28 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Iwonko w ogrodniczych głównie bywają folie takie typowe zwykłe (niebieskie, zielone, czarne), folia PCV jest jak guma to zupełnie coś innego, jest gruba zgrzewana z pasów i widziałam ją tylko w kilku sklepach.. We wcześniejszym oczku miałam pięć lat a teraz służy innym na obecnej leży ze trzy tony kamieni i bez obaw można wejść.
EPDM to jeszcze coś innego tylko cena... tej samej grubości na moje oczko wychodziła ponad 1,5 tyś, za pcv dałam 500zł. Jeśli zbiornik niewielki można kupić najlepszą u mnie ze względu na koszty wybór był oczywisty

Olu
A gdybym zdecydowała się na taką lepszą folię (czy coś takiego sprawdziłoby się? http://allegro.pl/oase-epdm-oasefol-folia-do-oczka-1-02-mm-6-10-mb-i5095591825.html)
to wystarczyłoby zrobić wykop i wyłożyć folią? czy jednak trzeba by wylać betonową posadzkę? U mnie przewidziany jest zbiornik troszkę nietypowego kształtu:
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:03, 28 sty 2016

Do góry
Jak się ma chorutka? Dogrzana, dopieszczona? W herbatkę zasobna?
Miłej kuracji! Mało masz kwiatków, to Tobie jednego wiosennego wstawię, najwyżej usuniesz.

Typografia ogrodu 08:24, 28 sty 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Zaskoczyło mnie że masz u siebie litra wcale jej nie kojarzę
Ściana wyszła wspaniałe, pewnie radość zwielokrotniona poczuciem że zrobiłaś to sama

Widzisz bp ja mam liatre a nie litra
O tutaj,biala

Scianka cieszy bo wyglada jakby byla od zawsze.podoba mi sie a ze zrobilam absolutnie sama to juz moja duma
Typografia ogrodu 08:19, 28 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
nie wiem czy zrobiłam wszystko jak powinnam ale jest w skali - pobiegałam jeszcze dziś po działce. wklejam wersję z wcześniejszą ściezka i czystą by można było po nie rysować
pasy molini (żółte) mają 4 metry szerokości
pasy trawnika (między pasami molini) maja 3 metry szerokości
ścieżka (niebieska) ma 3 m szerokości

Jest lepiej, bo się zgrywa teraz ze sobą, te wielkości są ok.
Tak na 100 % nie jestem pewna tego rozwiązania, ale jednak myślę, że powinno wyjść.
Jedyne czego bym się czepiałam to starałabym się oddzielić pas molinii od zagajnika brzozowego, żeby między nimi była trawa. Ale zagajnik już posadzony, prawda?- Jak się nie da, to trudno.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:02, 28 sty 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
hej, hej, jak tam Aga? toniesz w sianiu roslin juz? u Ciebie ogrod duzy i miejsca tez dużo na wszelkie szaleństwa - znów zmieniasz sypialnię w ogród ?

Ewelinko w tym roku jest postanowienie że wszystkie nasionka jakie kupię - a na bank coś kupię hahahahahahahha - sadzę o odpowiedniej porze do warzywnika!!!!!!!!!!!!!!!!!!! koniec z ziemią i rozsadami w sypialni......a sypialnia może pomału zacznie się zmieniać w swoje miejsce przeznaczenia .

Póki co sypialnia to składowisko rzeczy/materiałów które mi sa potrzebne do robienia jajek bombek - których produkcja cały czas trawa hahahahahaha.
W salonie stanął tez nowy mebel o którym bym nie pomyślała gdyby nie bombki - z 2 tygodnie temu zaczęłam poszukiwania sekretarzyku - miejsca gdzie mogłabym się rozkładać z moim tasiemkowo - cekinowym bałaganem - i jest udało się - kupić coś co pasuje do reszty

O ogrodzie nie pomyślałabym jeszcze gdyby nie Joasia
Zapytała czy chcę dołączyć do zamówienia różanego i od wczoraj tworzę znowu małą listę hahahahahaha

Byliśmy na chwilę z chłopakami w górach - więc chłopaki zobaczyły prawdziwą zimę, po powrocie ulepiły bałwana........a od wczoraj jak pewnie i w całej Polsce zima niestety sobie poszła ...szkoda

Zanim się obejrzymy przyjdzie wiosna!!!!!!

zostawiam pierwsze jajeczka hahahahahaha

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:50, 28 sty 2016

Do góry
Witaj Edytko. Spać w nocy nie mogłaś? Dziękuję za pochwały. Staramy się z Eliską i Zbyszkiem, i z Basią ten czas oczekiwania skracać. Wariujemy żeby si e nie dłużyło, a że Wam się podoba nasze wariactwo, to tym bardziej cieszy.

Dziś kolejny deszczowy dzień +10 C. A u mnie kolejny motywator do życia.

Typografia ogrodu 07:50, 28 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A...Obiecalam pokazac efekt cegly ta po prawej robiona przeze mnie jeszcze mokra od farby.ta na kominku faktyczna cegla.

ale czadowo...brawo Ty

jajo i gwiazdy niesamowicie oryginalne ...

podoba mi się kominek...jest...ale nie jest nachalny ...fajnie..a ten kominek to z salonu widać?...czy tak w przejściu tylko?...fajowsko

czy on jest obudowany?...czy w kominie siedzi?....sory za te głupie pytania, ale bardzo mi się spodobał...a komin w salonie mam
Kwitnące skarpy 07:47, 28 sty 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

Była zima, zimy ni ma Teraz wszyscy już w blokach startowych
Miłego dnia
Roztoczańskie klimaty 07:14, 28 sty 2016

Do góry

Hej mam pytanko co to za odmiana rozchodnika? a tak w ogóle cudowny ogród
Od nowa ... na przekór wszystkim 23:38, 27 sty 2016

Do góry
Ja bym tak chyba co ok. 20 cm najmniej sadziła
tutaj były same FC, rabata ma ok 1,2X60, wsadzone były trzy sadzonki i trzy kłącza.

Zarosły wszystko.

tu dwie sadzonki zaraz po wsadzeniu, miejsce bardziej zacienione i słabiej rosły

Ana ma Fajne połączenie z c.elata https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=2029
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:27, 27 sty 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Nie wiem czy to zima jeszcze czy już wiosna, wczoraj zauważyłam, że mam rozkwitniętego iryska

Ooo u Was to na pewno już inna strefa klimatyczna! Piękniusi jak o tej porze roku, to wprost fenomenalny!
Podwórkowa rehabilitacja 22:22, 27 sty 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Renatko, wspaniały wypad w góry, piękne zdjęcia i prawdziwie sportowe emocje. Tylko zwierzątek szkoda Nam się udało na kilka dni wyskoczyć do Kołobrzegu i mimo takiej sobie pogody cieszyłam się jak dziecko

Zastanawiałam się ostatnio nad fairy i Lovely fairy i chyba właśnie znalazłam rozwiązanie mojego problemu

To Ty też "powsinoga" i potrafisz się cieszyć pełną gębą jak ja
Agniesiu ta róża jak dla mnie jest idealna.
Typografia ogrodu 22:18, 27 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Asiu, a może jeszcze jak będziesz miała czas, narysuj tę ścieżkę w proporcjach jakie powinny być i wtedy zrób tę wersję co była w czerwonym kółku. Będzie widać jak wyjdzie, bo odległości wszystkie będą w proporcjach w stosunku do siebie.
Teraz to się domyslamy,
nie wiem czy zrobiłam wszystko jak powinnam ale jest w skali - pobiegałam jeszcze dziś po działce. wklejam wersję z wcześniejszą ściezka i czystą by można było po nie rysować
pasy molini (żółte) mają 4 metry szerokości
pasy trawnika (między pasami molini) maja 3 metry szerokości
ścieżka (niebieska) ma 3 m szerokości

Tysiąc radości i utrapień 22:18, 27 sty 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Nasiona pomidorów fantastycznie kiełkują przykryte perlitem Polecam każdemu

Bardzo ładnie wyglądają siewki pomidorów . Zapas perlitu mam, więc w tym sezonie będzie sianie z perlitem.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:09, 27 sty 2016

Do góry
Śnieg stopniał już całkowicie, jutro zapowiada się pochmurna pogoda, ale ciepło +7C ... wiosna jest tuż tuż ... podczytuję tu i tam, że cebulowe budzą się do życia ... niestety u siebie nie zauważyłam aby cokolwiek kiełkowało ... do dzisiaj Jako pierwszy pokazał się czosnek główkowaty:

Jest nadzieja na cebulowe w moim ogrodzie
Ogród z pergolą 22:05, 27 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dziewczyny drogie i Karol zaznaczyłam czarny prostokąt gdzie myślę ze byłby te drzewa jeśli miałyby być z boku tarasu, tylko ze ja tam mam wkopana beczkę zbierającą deszczówkę. to chyba nie bardzo nie? trochę wyżej bym musiaął dac te drzewa, w głąb ogrodu..
a róże..ja sie jeszcze nie zdecydowałam a ramblera Ci moge Kasiu zamówić.
jutro zadzwonie i ustalę jak z tą płatnościa czy teraz czy na wiosnę przy odbiorze

Hej. jak patrze na ten plan w zensie sciezke do pergooi to mimsie skojarzylo z watkiem SZAŁWIE CZY LAWENDY....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies