Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 22:24, 01 kwi 2016

Donica szeroka, 90 cm ma. Hameln tak bardzo się rozrośnie ? i czy to pasić będzie ??
Siedzę u Ciebie, nadrabiam kurcze zachwycam się zakupami i obejściem Twym
inag 23:23, 01 kwi 2016

Ja mam hammeln i mogę Ci powiedzieć tylko tyle że razem z tymi najwyższymi kłosami u mnie ma równo metr a średnicy to nawet nie mierzyłam ale też sporo.
babka 23:31, 01 kwi 2016

inag napisał(a)
Ja mam hammeln i mogę Ci powiedzieć tylko tyle że razem z tymi najwyższymi kłosami u mnie ma równo metr a średnicy to nawet nie mierzyłam ale też sporo.

Czyli lepiej przed nią nic nie sadzić ? A może jakiś rozchodnik? bo boję się, że będzie łyso
Oj czuję, że bedę sto razy wszystko przesadzała
inag 23:50, 01 kwi 2016

Pierwszy rok będzie ok ale już w drugim wg mnie to hammeln pożre rozchodnik. Tak się właśnie stało u mnie
Nie martw się - tuta każdy wszystko wciąż przesadza. Kiedyś mój M powiedział, ze się gubi u nas w ogrodzie bo są rośliny, które jeszcze się nie ukorzenią a ja już biagam z nimi na taczce w nowe miejsce i nigdy nie wie co gdzie zastanie
Juzia 15:00, 02 kwi 2016

babka napisał(a)
Donica szeroka, 90 cm ma. Hameln tak bardzo się rozrośnie ? i czy to pasić będzie ??
Siedzę u Ciebie, nadrabiam kurcze zachwycam się zakupami i obejściem Twym

To do mnie było????

Ja bym tę kulkę posadziła. Hameln u podstawy nie będzie miała 90cm.... tylko się będzie na tyle przewieszać. Kulka powinna się zmieścić na samym brzegu.
Zresztą... długo będzie łyso....a z kulką już nie
babka 16:48, 02 kwi 2016

No i nie widziałam, że napisałaś i już posadziłam ale jakby co to zawsze można przesadzić

Oceńcie, tylko szczerze aaa chciałabym dodać jakieś turzyce ale gdzie je mam umiejscowić ?

Z tyłu po lewej 2 X ML , pomiędzy tam gdzie doniczka bedzie hortensja. Za buksami chcę dać różowe jeżówki. W prawym tylnym rogu jest rozplenica. Przed nią tymczasowo dałam słabo przezimowaną lawendę, pytanie czy docelowo może tam lawenda być póki hameln się nie rozrośnie ?

Co myślicie o tej donicy (po lewej) z kulką na pniu, zostawić tam ? Mąż się upiera a ja nie jestem pewna...

I jeszcze.... tulipanki zakwitły !!!!

07_Rene 19:19, 02 kwi 2016

Tulipany fajowe To jakieś botaniczne?
Donica ekstra. Ja bym nie dawała już tam lawendy. Układ mi się podoba ale nie wiem czy hortka i ML nie zjedzą Ci bukszpanów - okaże się w praniu W tym sezonie bym przetestowała to ułożenie, chyba że ktoś inny coś mądrego doradzi

Super masz!
yolka 19:47, 02 kwi 2016

Hortka mała np. bobo inne przysłonią kule. Ja nie dawałabym już nic. Lawenda docelowo racze nie chyba, że do czasu jak podrośnie trawa
Juzia 20:23, 02 kwi 2016

No i super!
Turzyce daj na samym brzegu. Możesz pomieszać różne....jakbyś nie chciała rządku takich samych

Jak donica mała ma zostać, to mąż niech siedzisko dorobi
inag 20:40, 02 kwi 2016

Wg mnie w tym roku będzie idealnie ale w następnym kulki będą ledwo widoczne. Najlepiej będzie jak dasz wszystkiemu czas i zobaczymy. Zawsze można poprzesadzać Nie martw się na zapas!