Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

ewa004 18:38, 01 kwi 2016

O właśnie trzeba nawóz do magnolii kupić i do rodków
Kuba 18:41, 01 kwi 2016

Oj zaczyna się nawożenie- coś nie lubię tego, gubię się z terminami, podlewaniem i pilnowaniem- lubię tylko jak ładnie rośnie i kwitnie
Anda 18:52, 01 kwi 2016

Iwka, no nie mogę, ja dopiero teraz zauważyłam, ze masz nowy watek :/ To chyba rekordowe spóźnienie A już się tak zastanawiałam, co Ty taka zapracowana jesteś i Cie w ogóle nie widzę Teraz zaznaczam watek i już nie tracę go z ócz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kosolka 20:39, 01 kwi 2016

Ewa, nie rekordowe Iwonka! Czy Ty wiesz ze ja myślałam że u Ciebie taka cisza.. I już się zastanawiałam co jest grane.. Dopiero dziś znalazłam cześć drugą!
Zana 08:54, 02 kwi 2016

Też nie lubię nawożenia. Iwonka pogody dzisiaj słoneczkowej życzę
olga80 09:59, 02 kwi 2016

Iwonka u Cibie jak zwykle gwarno i przydatnych informacji masa. Macham sobotnio
polinka 10:21, 02 kwi 2016

Miłego i słonecznego weekendu
Działasz dzisiaj w ogrodzie czy domowo z chłopakami?
Dorotka 11:37, 02 kwi 2016

Iwonka czy Prominal stosujemy też na thuje?
Zana 13:33, 02 kwi 2016

Iwonko, dostałam wczoraj info z F., że moje róże wysłane i dostanę je w poniedziałek (swoją drogą dziwne, że wysyłają w piątek). A ja dopiero w następną sobotę będę mogła je posadzić. Czy jak je wsadzę do donic i zostawię na balkonie to będzie ok.? Z jednej strony cieszę się, że już będą, ale z drugiej ...
Iwk4 15:37, 02 kwi 2016

Elu, ja nie będę tuj promanalem pryskać. Nie wiem, czy się go na tuje stosuje.

Aniu, może wsadź je do wiadra, zasyp ziemią i mocno podlej, by w takiej mokrej ziemi siedziały. Zostaw na zewnątrz, żeby czasem nie wyskoczyły ci z zielonymi liśćmi za tydzień.
Dziś kupiłam jedną różę w Ob... za 5,99. Opatulona w torf i woreczku. Tak trzymają je dość długo, zanim ludzie ich nie wykupią

Tak swoją drogą LO też byłą za 5,99. A ja w szkółce płaciłam więcej
Kupiłam jakąś Pink Love, ale nie mogę znaleźć informacji w necie o niej. Sadzę w ciemno. Wiem tylko, ze wielkokwiatowa.

Dziewczyny macham wszystkim sobotnio, jest cudna pogoda, niedawno zjechaliśmy z zakupów, teraz robię obiad, a potem do ogrodu ... atakować trawnik dziś będziemy.
I chyba zdejmę różom kopczyki.
Kupiłam nawozy:

Ziemię do trawnika i nasiona na uzupełnienie, kilka krawęzników na ciąg dalszy rabat:

i nasionka:

Zbyszek pojechał przetrzeć deski na skrzynki warzywne. Roboty masa, a czas leci.