Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Mirelli 12:29, 27 sty 2016

Do góry
Pierwszy raz u mnie stipa już wysiana
Zdecydowałam, że robię wg. instrukcji Iwonki, będę pikowała

Ogród Mirelli 12:28, 27 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonko dla przypomnienia tak mam taras i po bokach na całej długości bym chciała donice wymurowane.
Tylko myślę, że przed donicami bym musiała mieć obwódkę z kamyczkami i jakieś wyższe trawy, żeby psy mi na donice nie sikały.

mysle, że takie donice to zajebiście by wyglądały przy Twoim tarasie
Ogród Mirelli 12:25, 27 sty 2016

Do góry
Iwonko dla przypomnienia tak mam taras i po bokach na całej długości bym chciała donice wymurowane.
Tylko myślę, że przed donicami bym musiała mieć obwódkę z kamyczkami i jakieś wyższe trawy, żeby psy mi na donice nie sikały.

Kiedyś będzie tu ogród 12:23, 27 sty 2016

Do góry
Agato tak to jest z tym ogrodniczkowaniem za sucho źle, za mokro jeszcze gorzej... Co do różnicy pH to chcę wierzyć, że to efekt kilkunastu worków igliwia przekopanego w tamtym roku.

Wiosna idzie, biedronki budzą się ze snu....

pokazują się pierwsze bazie...

ruszają ciemierniki

Stipa ładnie przezimowała mimo dużych mrozów i braku śniegu

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:21, 27 sty 2016

Do góry
W styczniu popadało śniegiem, zrobiło się całkiem ładnie .

po czym przyszła odwilż

i śnieg w szybkim tempie znikł

szkoda, że nie można tego zjawiska zaobserwować z kaloriami, przybywa ich latami a nie chcą nas tak szybko opuścić
Typografia ogrodu 12:13, 27 sty 2016

Do góry
zygzak inaczej to co jasnoszare to nawierzchnia, to co ciemno szare (tło to trawnik).pozbyłam się odcinka od tarasu - chyba lepiej bez niego, będziemy deptać trawnik.

ścieżka dodam ma pełnić finkcję spacerową. dla jakiegość celu to chodzimy do domku ogrodnika, do przyszłej altany. w głębi działki będą raczej części rekreacyjne, ławki itp.

Ogród z łezką II 11:58, 27 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Wiem, że lubisz Bogdziu

Moje zwyczajne z zeszłego roku...

Częściowo przekopane są po zmianie rabaty salonowej...następna część też będzie przekopana wiosną, bo następna rabata do zmiany...ile z nich zostanie???

Kasiu cudowny widok można się zatopić i pewnie zapach powalający mmm macham serdecznie
Mój ogród - trudne początki - Paula 11:54, 27 sty 2016

Do góry
Dominika11 sylwia_slomczewska MirellaB Mira104 dominika_ bql3 basia3 frezja

Dziękuje Wam za zaglądanie do mnie i życzenia. Mam nadzieje że nowy roku również i Wam przyniósł co najlepsze

Trochę mnie nie było bo zaganiały mnie sprawy urzędowe niestety akurat w święta, muszę przyznać że gdyby nie to że byli u nas rodzice to chyba byśmy nawet choinki nie ubrali.

Ale nie ma tego złego udało mi się dostać dofinansowanie na otwarcie własnej firmy i tym sposobem od dnia 21 stycznia (2 ur synka) jestem "na swoim" Dzielnie przebrnęłam przez zusy, skarbówki i wszystkie inne urzędy, teraz już mam trochę luzu.

A i kiedy pogoda pozwoliła dzielnie walczyłam z ogrodem.Do niedokończonej rabaty świerkowej dosadziłam tulipanki co by wiosną nie straszyła i co najlepsze udał mi się uporać z bajzlem za domem więc wiosną będę działać.

Przed zimą udało mi się zacząć rabatkę o której tu z Wami jeszcze pisałam.

Niestety w między czasie zrujnowali mi mój przechowalnik:

Na poczet studni głębionej:

I z takich niepociesznych informacji to już dowiedziałam się czemu w większości przypadków szczepieniem drzew zajmują się Panowie, bo to tego to siły trzeba
Zakupiłam super nożyk do szczepień i załatwiłam palca do samej kości na szczęście z góry więc nic poważnego.
Ogródek Iwony 11:41, 27 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Olu, Kasiu, Aniu - macham do Was
Przeglądałam fotki z 2015 roku.
Pierwsze kwiatki pojawiły się w ogrodzie 14 lutego. Już niedługo będziemy wypatrywać wiosny. Dziś była odwilż i pachniało wiosną

Oj tak miło popatrzeć będzie się działo też tęsknie Iwonko jak zwykle gwarno u Ciebie zostałaś ekspertem buziaki zostawiam i czekam na wiosnę zaostrzyłaś mój apetyt paaa miłego
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:34, 27 sty 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Masz rację Bożenko dziś jest wyjątkowo buro, a do tego topi się śnieg i jest wszędzie mokro
to na przekór kolory

biegam i łapie kolorki widzę że dobrze trafiłam dziękuje Aniu za kolorki u mnie też burowato i chlapowato buziaki zostawiam i miłego dnia życzę
Czasem słońce czasem deszcz 11:24, 27 sty 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

do kwitnięcia jeszcze daleka droga ale krokusy dzisiaj wyglądają tak

Pionę przybijam i widzę że już coś zaczyna się dziać super Macham serdecznie Ewcia z Kuby
wymienię sadzonki traw ozdobnych na inne trawy 11:22, 27 sty 2016

Do góry
wymienię sadzonki traw ozdobnych na inne trawy

red baron

rozplenica

kostrzewa

miskant olbrzymi

skrzyp

turzyca graya

turzyca czekoladowa

ostnica
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:21, 27 sty 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
w słońcu i druga w cieniu robione w tym samym czasie

Cudownaaaa taka dorodna gratulacje ale siem na paczałam dzięki Miłego dnia Basiu
Leśne Wzgórze 11:17, 27 sty 2016

Do góry
Mathildis napisał(a)

Ja też tylko taką zimę lubię... dziś chlapatucha, ciemno, mokro... brrrr...

Pocztówka
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:11, 27 sty 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mam stary okaz ciemiernika w ogrodzie od 30 lat. już chyba w tym roku na wymarciu będzie, b o wcale o niego nie dbałam. Był jakiś dziki. Miał krótkie kwiatki i kwitła wtedy, kiedy mnie w ogrodzie nie było. Nawet się rozsiewał, ale ja do niego serca jakoś nie miałam.

Ten co kupiłam dostanie odpowiednie miejsce i mam nadzieję na jego długowieczność. Na etykietce piszą że wytrzymuje mrozy do -10C, czyli trzeba by było okrywać na zimę, albo do domu przynosić w chłodne miejsce.
Najlepiej chyba będzie posadzić w dużej donicy.

To kwiat mego staruszka

Haniu ciemierniki dają radę ja tylko trocinami kryję a jak mrozy bez śniegu to tak profilaktycznie firanką i nie zawsze zdążę nie martw się o niego da radę Ale śliczne kwiatuchy wstawiłaś aż chce się żyć superaśne i jasne bo u mnie ciemnawo to pocieszyłam się właśnie u ciebie dziennnnki
Czasem słońce czasem deszcz 11:05, 27 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
A u mnie dzisiaj kawałek trawnika widać!
Ale sniegu jeszcze sporo.

Wrzucajcie fotki jak tylko coś zakwitnie!!!!
Będzie lepiej mi się czekało na moje

do kwitnięcia jeszcze daleka droga ale krokusy dzisiaj wyglądają tak
Ranczo Edy 11:05, 27 sty 2016

Do góry
ciemiernik ciemny różowy wysoko się wywindował i biały jeden pączek

Ranczo Edy 11:02, 27 sty 2016

Do góry
Dziś ....najpierw bratki na które czekam od roku hi hi

ciemiernik jasny różowy
Moja działka. 10:06, 27 sty 2016

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Zamówione nasiona już przyszły a dziś jeszcze dokupiłam cynie
Zatęskniłam za nimi w ubiegłym roku ich nie miałam

Też lubię i sieję od dwóch lat . Rosły w ogrodzie mamy i jako dziecko ich nie lubiłam. Jedna korzyść wtedy była taka, że siadały na nich motyle.
Zobacz, jak się człowiekowi z wiekiem gusta zmieniają
Pogubiłam się po drodze... 09:58, 27 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
A dziękuję wody to u mnie pod pod dostatkiem,nawet mam rzeczkę zamiast drogi

to kajak i w drogę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies