Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Warmia 20:39, 01 kwi 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Na jeden dzień wystarczy

Nie, no co Ty ja muszę się wyrobić w pół dnia, bo jeszcze sprzątanie, pranie i obiad na dwa dni. W niedzielę, następne prace sobie wymyślę.
Anda 20:40, 01 kwi 2016

Warmia napisał(a)

Ależ sobie Ewciu słodzimy Dzięki

Dotarł, dotarł.

Dokładnie to samo pomyślałam Dobra, koniec tego słodzenia. Przechodzimy do czynów, czyli radzenia co z czym rośnie najlepiej. Co sądzisz o mikołajku z perovskią?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anusia 21:00, 01 kwi 2016

Warmia napisał(a)
Czy to oznacza, że z moich patyczków coś będzie?

Mam 21 sadzonek patyczkowych i generalnie wszystkie tak wyglądają.

Z nowych wiadomości są jeszcze zakupy lidlowe. Sześć białych jeżówek, biała tawułka i mikołajek płaskolistny. Muszę tylko wymyślić z czym zestawić tego mikołajka.
To jest właśnie jeden z tych mniej przemyślanych zakupów.

Może, szanse są
Właśnie zakupy, w tym roku będę starała się trzymać ściśle nakreślonego planu. Obym wytrzymała w postanowieniu
Warmia 21:12, 01 kwi 2016

Anda napisał(a)

Dokładnie to samo pomyślałam Dobra, koniec tego słodzenia. Przechodzimy do czynów, czyli radzenia co z czym rośnie najlepiej. Co sądzisz o mikołajku z perovskią?

Perovskie nawet mam. Dostałam sadzonkę jesienią. Mam nadzieję, że przeżyła.

/pl.pinterest.com/pin/437341813793013974/

Znalazłam takie zestawienie i pewnie Tobie też o to chodzi. Bardzo ciekawe.

Nie wiem dlaczego adres nie podświetla się na zielono.
iwka 21:15, 01 kwi 2016

ja radzę patyczki za jakiś czas zadołować w ziemi i dopiero w przyszłym roku do nich zajrzeć swoje tak zrobiłam i teraz przesadzałam i sukces w 80 %
tyle że to pojedyncze patyczki więc powsadzałam sobie po trzy w dołek i liczę na ładne krzaczki

a i udało się to tylko z anabelkami, limki miały ładne listki przez całe lato, jednak korzonka ani jednego teraz nie było, a patyki suche. W tym roku też prosto do gruntu patyków nawsadzałam, vanilki jeszcze doszły.
Warmia 21:17, 01 kwi 2016

Anusia napisał(a)

Może, szanse są
Właśnie zakupy, w tym roku będę starała się trzymać ściśle nakreślonego planu. Obym wytrzymała w postanowieniu

Trzymam Aniu kciuki za Twoje postanowienie. Ja na razie nie robię postanowień. Mój M mnie dzisiaj zaskoczył, bo kupił mi dwie piwonie. Poszedł tylko po chleb

Takie oto cudeńka przytachał mój bohater.

iwka 21:18, 01 kwi 2016

chyba się udało
https://pl.pinterest.com/pin/437341813793013974/

a w moich inspiracjach jest takie zestawienie

https://pl.pinterest.com/pin/417075615470296785/

Warmia 21:19, 01 kwi 2016

iwka napisał(a)
ja radzę patyczki za jakiś czas zadołować w ziemi i dopiero w przyszłym roku do nich zajrzeć swoje tak zrobiłam i teraz przesadzałam i sukces w 80 %
tyle że to pojedyncze patyczki więc powsadzałam sobie po trzy w dołek i liczę na ładne krzaczki

a i udało się to tylko z anabelkami, limki miały ładne listki przez całe lato, jednak korzonka ani jednego teraz nie było, a patyki suche. W tym roku też prosto do gruntu patyków nawsadzałam, vanilki jeszcze doszły.

Tak właśnie chciałam zrobić. Mam nadzieję, że chociaż kilka się ukorzeni. Przydałyby się.
Anusia 21:20, 01 kwi 2016

Marta, piwonie ja o nich zupełnie zapomniałam. Kolorek piękny, trzeba pogratulować wyboru.
Warmia 21:23, 01 kwi 2016

iwka napisał(a)
chyba się udało
https://pl.pinterest.com/pin/437341813793013974/

a w moich inspiracjach jest takie zestawienie

https://pl.pinterest.com/pin/417075615470296785/

Też fajne, tylko kurka jak teraz patrzę to ten mój mikołajek trochę jaśniejszy jest, ale może go zestawię jeszcze z szałwią, którą mam. Ona jest ciemniejsza.