Ogród prawie romantyczny
22:54, 26 sty 2016
Oj tak

Pozdrawiam cieplutko

I kolorki, które tak nas cieszą...
Aga, piękne fotki. Wszelkie pomyślności w nowym roku, buziaki.
Haniu, burości i kretowiska już dzisiaj widać, ale nie robiłam fotek, bo nie ma na co patzreć...
pokazuję moje przycięte stipy, ale jeszcze pod śniegiem...zastanawiam się, czy przeżyją zimę i jak ewentualnie będą się prezentować w tym roku ?
![]()
Haniu, burości i kretowiska już dzisiaj widać, ale nie robiłam fotek, bo nie ma na co patzreć...
pokazuję moje przycięte stipy, ale jeszcze pod śniegiem...zastanawiam się, czy przeżyją zimę i jak ewentualnie będą się prezentować w tym roku ?
![]()
trochę zimy ze śniegiem u mnie...
![]()
Róże i hortki uzupełniają sie idealnie , uwielbiam obydwie
![]()
Ja chyba z tych zaszczepionych p/różyczce, nie mam dla nich serca, ale z przyjemnością rozczytuję się o nowych nabytkach różanych u innych. Będę podziwiać
Stipa bardzo szybko wykiełkowała...z ubiegłorocznych nasionek {w tym roku nie zbierałam}...dzisiejsza fotka...
![]()
Teraz będziemy już mądrzejsze
Wysiewałam jeszcze rozplenicę, zebrałam nasionka z mojej jedynej kupnej zimą i posiałam. Jednak zrobiłam to w ziemi zwykłej i razem z rozplenicą wyhodowałam sobie zwykłą trawęPóki nie pokazała kłosków, wcale jej nie pokazywałam z obawy, czy na pewno to Ona
![]()
![]()
W tym roku kupię ziemię do wysiewów.
Iwonko, świetna instrukcja siania stipy. Czy siałaś też inne trawy?
Ciekawa też jestem, czy ta stipa przetrwa zimę.
Mnie też w ubiegłym sezonie udało się wyhodować stipę, ale za dużo dawałam ździebełek w jeden pęk, bo wydawało mi się, ze takie chudziny nie zagęszczą się.
Brzydkie, plastikowe ramki już przerobione. Tzn póki co tylko dwie
![]()
![]()