Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:37, 10 lip 2017

Do góry
Dwie Asie- dziękuję w imieniu buksików

Alis, tak dzieliłam wczoraj dokładnie. Wiem, ze czas nie jest najlepszy, ale ten ML jakiś był marny, bo wcześniej go przesadzałam. Polinka doradziła, żebym dzieliła podlewając ukorzeniaczem i skracając. Jeszcze nie skróciłam, ale korzonek już zastosowany.

Johanka! Ty mi tu nie czaruj Niebieska trzmielina musi być! Kce ją i już Też mi się wydaje, że największa kulka prawy górny róg, ale wydaje mi się, że Iwonka też dobrze prawi, że mogą być za gęste- muszę faktycznie z donicami pobiegać i odrysować "zasięg" buksów Teraz jest ciężko, bo są malutkie i wydaje się rzadko, ale wiadomo- za kilka lat...

HAniu stożek u Ursy cudny! Tylko gigantyczny- ja muszę go znacznie ograniczyć. Dziękuję i dla Cię również zrównoważonego tygodnia

Aniu (i Iwi) tuje są co 50 cm. Tak chciałam. Tam, gdzie widzicie samochód zaparkowany będzie ....wiata. Chyba jest powód, żeby się szczelnie odgrodzić?
Tuje sadziłam w....pierwszy dzień tygodnia (chrześcijański)- no trudno..
Obwódki nie planuję, ale buksy nie są daleko od krańca rabaty- może złudzenie optyczne. Na pewno nie chcę, żeby docelowo wyłaziły pokrojem za rabatę, bo mój eM będzie je traktował kosiarką i tłumaczył się, że przecież nie zrobił tego celowo

Kasiu mądrze prawisz- w każdym razie duża kulka w tył rabaty, i faktycznie mała mi w ten ostry kąt pasi- dzisiaj znowu będę robić przymiarki
Trzmielinę tę, którą już mam chcę tam umiejscowić. Mam świadomość, że chyba są rozmieszczona za gęsto- ustawione są odległościami raczej "na już", a nie z perspektywą- ciążko mi dobrać odległości, bo moja wyobraźnia ograniczona

Asia Makadamia, Kasiu, Anbu i Mrokasiu- logicznym jest, że lepiej lepiej, a gorzej jak gorzej
Mam tylko obawy, czy lepiej jest zawsze lepiej, czy tylko lepiej wygląda, ale w istocie jest gorzej. Mam wrażenie, że firmy zajmujące się pielęgnacją ogrodów działają byle jak i po łebkach. Ot takie przygotowanie rabaty- albo trzeba by ich pilnować jak to robią, albo zrobić samemu. Ale nie zaklinam się w żadnym wypadku, bo darni w przyszłym roku zrywać sama nie zamierzam, glebogryzarkowego również wynajmę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 05:40, 10 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Specjalistą od takich pytań jest Mazan.

Polinko- Ciebie pytałam, bo Ty podałaś informację o rolniku, który opryskuje hektary, a nie Mazan.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:52, 09 lip 2017

Do góry

Polinka,takie trawy jak u Ciebie to marzenie. Śliczne są i cudowne miejsce udało Ci się stworzyć. Podziwiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:12, 08 lip 2017

Do góry
Polinka

Czego jeszcze chcesz od tych roślin? Wszystkie proporcje zachowane, przejrzystość wspaniała, piętra jak naturalne, kontrast pastelowy. Co jeszcze wyliczyć?
Po prostu oko odpoczywa.

Pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:38, 08 lip 2017

Do góry
a mnie wszystko zachwyca! Polinka pięknie masz! uwielbiam oglądać takie zdjęcia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:18, 08 lip 2017

Do góry
I na koniec mój ukochany cis,którego uwielbiam w takiej niecietej formie.

Przepraszam,że zdjęcia są pojedynczo ale inaczej nie chciały się wgrywać.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:18, 08 lip 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Madżenka…. No nie wiem od czego zacząć, więc zacznę od podziękowań Chciałem podziękować sobie, że obroniłem pracę na 5 I na drugim miejscu też sobie - za to, że ją wymyśliłem Ale również Wam za trzymanie kciuków - chyba tylko dzięki wsparciu innych nie dostałem depresji albo innej choroby psychicznej… Jeśli chodzi o ogrodowe sprawy to obsadziłem sobie doniczki na balkonie - teraz powiewają mi trawy za szybą

W Miłkowie prace trwają dzień i noc - dosłownie. Wstać o 4 w nocy i iść plewić? No dasz wiarę?

W różanych rozmaitościach Renaty wiadomo - róż Ci dostatek. Ale jakie Renia ma lilie w trawach!!! Nie wiem na czym one rosną, ale Mickiewicz już raz ten temat poruszył - na brzegu przy ruczaju

Polinka wreszcie chyba wpisuje w społeczno-kulturowe uwarunkowania dobrych relacji sąsiedzkich, bo się nagle na przysiółku trawy ludziom spodobały. No nie dziwota - kto jak kto, ale Poli je potrafi wyeksponować

U Oli leon było cięcie… Niby od niechcenia, niby od igraszki - na szczęście wiem, że Ty też
umiesz ciąć na cyk bum bum to możesz tam wejść - nie załamiesz się przynajmniej

U Kasi Kindzi szaleństwo liliowo-jeżowkowe Na wczorajszy dzień były wielkie plany wejścia w rabaty celem zapełnienia kompostownika - nie wiem czy siem udało wszystko oblecieć, ale sądząc po zdjęciach śmiem domniemywać, że chyba nawet 2 razy

W kolorowej piaskownicy u Justyny za mało deszcz pada i siem skorupa na rabatach robi… Na dodatek splotów nieszczęśliwości jeszcze Anda poleciła jej niemiecką książkę - i to taką co nie jest przetłumaczona!!! Też bym nie czytał

U Kasi Kasji zakwitły jeżówki w trawach - ja się chyba nigdy takich okazów nie doczekam…

U Juzinki rabaty jak zwykle uczesane jak głowa Krychowiaka

Jagoda zalożyła warzywnik Dla dzidzi Efekt jest wooow

Bogdzię kusi ogród zaorać i od nowa założyć, bo niby różaneczniki za duże? Ja nie wiem czy ona myśli, że to 1 kwietnia - Śmigus Dyngus?

U Kasi Bawarki też piękne róże… Ponoc po burzy tak jakby mniej, ale zawsze trzeba widzieć światełko w tunelu - będą nowe

A Ty w ogóle wiesz, że Poznań przywiózł trochę doznań w miniony weekend na Śląsk? U Kapiasa byli, u Gierczusi na kawie No dobra - ja też byłem Tak w ogóle widziałaś nowe oczko w miniogrodzie?

U Małej Mi w ogrodzie tańce, fitnessy swawole - no taka impreza, że ja pie…. pitolę

U Agi Abiko na froncie miało być minimalistycznie, ale wiesz, że my wszyscy na forum mamy tendencje do kokoszenia - będą jeszcze trawki

A skoro mowa o kokoszeniu Kokosia tydzień temu 18 miała. Garden party było - ale wcześniej spacer u Kapiasa z resztą forumowiczów mieli.

U Kasi pod górkę powstał ostatnio warzywnik - jak zwykle wypasiony Coś ostatnio mało ją na forum widać, pewnie się relaksuje w basenie

Kasia_W na Sri Lance - no jaka ona oblegana w tym roku, toż to szok

AngelikaX - no nie wiem czy obrazy przez nią pokazywane nadają się dla normalnych zjadaczy bułek z masłem. No ale na pewno nadają się do gazet - i to tych zagramanicznych Ciągle się zastanawiam czy zawsze da się mieć tak pięknie?

Nawigatorka wróciła z urlopu. W drodze powrotnej zamieniła piasek na śnieg... No wiem - też tego nie kumam

Ale ogólnie mus się zgodzić z Justyną - forum zwolniło… W bukszpanowym ciszej - to i chyba ciszej u reszty Ale ważne, że podtrzymujemy płomień

Aaaa! Trzymam kciuki! Wiesz za co

Chłopaku! Od dłuższego czasu Cię podglądam, ale od takiej strony Cię jeszcze ie widziałam
Przywitam się tu z Tobą i również gratuluję piąteczki!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:16, 08 lip 2017

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:13, 08 lip 2017

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:12, 08 lip 2017

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:11, 08 lip 2017

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:08, 08 lip 2017

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:06, 08 lip 2017

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:04, 08 lip 2017

Do góry
Trawy w tym roku nie zachwycają...ale to było do przewidzenia.wiosenne drastyczne dzielenie przynosi takie skutki

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:02, 08 lip 2017

Do góry
Ogrod w przerwie między deszczem.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:57, 08 lip 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Polinko zajrzysz do mnie?wstawiłam zdjęcia mojego klona.wyczytałam,że też kiedyś miałaś problemem.

Kasiu,niestety nie pomogę,nie znam się na chorobach.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:57, 08 lip 2017

Do góry
Basinkowo napisał(a)
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Jutro muszę się zaopatrzyć w mydło potasowe i do dzieła .

Basiu,daj znać po ilu opryskasz nastąpi u Ciebie likwidacja muzyczne.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:56, 08 lip 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Zaglądam i pozdrowienia zostawiam

Edit. Paulinka moje carexy w tym roku nawet ładnie rosną. Przestałam się nimi kompletnie przejmować z myślą o ich wymianie na inne rośliny, a tu taka niespodzianka

Mirelka pewnie się wystraszyly że chcesz je wyciepac...
Dzięki,że zakładasz.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:54, 08 lip 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Polus macham

Machalica Kami!
Coś jeszcze, coś więcej... 17:12, 08 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Świetnie! Gracek, Graziella czy Georg?
Lej duużo wody to szybko zmężnieją ja w tym roku posadziłam po dwie sadzonki do jednej donicy i już się zastanawiam jakby tu je teraz podzielić bez uszczerbku na zdrowiu bo zdecydowanie przedobrzyłam

W skrótach jesteś najlepszy! Mistrz!!

Na to liczę, ze urosną - bo jak na razie to mnie nic a nic nie przysłoniły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies