Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

14:28, 19 lip 2017
świetna róza u mnie tez jest ...w tym roku slabsza bo przesadzona ...ale mimo tego jest super i ten kolor ktorego aparat nie odda
MirellaB 14:52, 19 lip 2017

Czy to takie ważne jaka odmiana tej róży - piękna jest i to najważniejsze

Pozostałe róże też piękne. Ja jakoś Goethe się nie zachwycam. Kiepsko u mnie rośnie.
Makao_J 15:37, 19 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Czy to takie ważne jaka odmiana tej róży - piękna jest i to najważniejsze

Pozostałe róże też piękne. Ja jakoś Goethe się nie zachwycam. Kiepsko u mnie rośnie.

My Mirella mamy zupełnie odmienne grunty widzę. To co u mnie świetnie rośnie u Ciebie kiepsko a to co u Ciebie kiepsko to u mnie świetnie.

Tak z ciekawości chciałam wiedzieć co to za róża. Bo chciała Chopina mieć i nie wiem czy mam czy nie mam. Jak nie to kupię.

U mnie Goethe jak widać najlepiej daje sobie radę. Piękna i trwała. Tak około 2 tygodni trzyma kwiat. Aphrodite to widzę słaby ma kwiatek. Szybko opada.
Najgorzej u mnie Comte i Cartier White. Cartier to myślę wywalić bo mnie wnerwia.
Makao_J 15:39, 19 lip 2017

eee_taam napisał(a)
świetna róza u mnie tez jest ...w tym roku slabsza bo przesadzona ...ale mimo tego jest super i ten kolor ktorego aparat nie odda

Najfajniejsze są te olbrzymia prawie 12cm kwiaty i to że tak dłuuuuugo kwitnie.
Makao_J 15:56, 19 lip 2017

Ważna informacja
Odnośnie podlewania świeżych drzewek gnojówką z pokrzywy

Polinka i Ewa napisały mi żeby nie podlewać bo drzewka muszą się ukorzenić a nie przyrastać. Więc sobie darować a jedynie nawozami typu korzonek lub startowy Magiczna Siła.
Za to w kolejnym roku lać ile wlezie

Byliny pokrzywą podlewać można do końca lipca. Potem to tylko skrzyp, babka, wrotycz, podagrycznik i mlecz
Makao_J 16:57, 19 lip 2017

Przyjechały moje hortensje
Paczka robiła wrażenie

Stwierdziłam że się postarali bo pewnie ma kwiaty albo co a tu taka niespodzianka

w dodatku okazało się że Abetwo i Stron Anabelle to jedno i to samo

Nie wiem czy śmiać się czy płakać bo wyszłam na naiwną kretynkę. Pisali nowość to myślałam że coś nowego na prawdę.
Czyli szpaler pod grabami będzie ze Strong Anabelle.

Tylko jak mam zrobić dodatkowych 6 sadzonek. Ta jedna wygląda dobrze ale ta druga to mizerna bo źle poprowadzona. Tak to jest jak się kupuje towar na wyczerpaniu.

Muszę ostro pokombinować
frezja 17:16, 19 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Na koniec ukochana Goethe.
Krzak widoczny z daleka. eM twierdzi że to najpiękniejsza jak dotąd róża w naszym ogrodzie.

Dobrze wiedzieć ? robi wrażenie. Ta zasłonka to na tarasie? pokaż, jeśli możesz szerszy kadr.
Makao_J 17:36, 19 lip 2017

frezja napisał(a)

Dobrze wiedzieć ? robi wrażenie. Ta zasłonka to na tarasie? pokaż, jeśli możesz szerszy kadr.

To altana

Sebek 17:50, 19 lip 2017

Słabe te sadzonki... Dzisiaj za 42 złote to ja widziałem stożki z cisa, a tu dwuletnia sadzonka

Zyczę, by szybko urosły!
Makao_J 18:04, 19 lip 2017

Sebek napisał(a)
Słabe te sadzonki... Dzisiaj za 42 złote to ja widziałem stożki z cisa, a tu dwuletnia sadzonka

Zyczę, by szybko urosły!

No takie sobie Gadałam z eMem i radzi mi w tym roku odpuścić rozmnażanie ich i poczekać aż wiosną puszczą nowe przyrosty. Będą giętkie i łatwiej będzie je przygiąć do ziemi. Zamierzony efekt przedłuży się o rok Nie wiem czy aż tak cierpliwa jestem.

W sierpniu pojadę do Szmitów i zobaczę jakie oni będą mieli sadzonki tych Strong i w jakiej cenie. Może się wkurzę i kupię wszystkie 5 od razu