Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 08:46, 14 lip 2017

Zana napisał(a)
Jeny, z tą Makusią to się zawsze uhahać można.
To jak mówicie, że Wasze klony zielone, to zaczynam się z lekka moim martwić. Mam nadzieję że to nie jest przyspieszona jesień życia.

Może jeszcze się nie martw, każdy pewnie inaczej reaguje na nowe miejsce i warunki.On u Ciebie rośnie w cieniu czy bardziej słońcu?
Zana 09:02, 14 lip 2017

Zdecydowanie bardziej w cieniu, po południu ma trochę słońca.
malgol 09:51, 14 lip 2017

Hmm, u mnie tez w cieniu...ale mnie natomiast zastanawia,że od posadzenia nie pojawił ani jeden nowy przyrost, nowy listek.Normalnie nic.Jakby był sztuczny ten klon.Jak był wkopany tak stoi jak zaklęty
Marga 23:59, 14 lip 2017

Gosiu, cudny masz ogród, jeden z moich ulubionych na forum
Zachwyciły mnie tawułki i biel Anabellek.
Trzymam kciuki za 2 Twoje ukorzenione patyczki Fakt, że w ziemi lepiej się ukorzeniają. Mam nadzieję, że również będę miała kilka.
Macham
malgol 15:23, 19 lip 2017

Witaj Marga Miło Cię widzieć
Dzieki ,że Ci się podoba, takie wsparcie bardzo się przydaje A tawułki to moja tegoroczna miłość Lubią cięń wiec jak znalazł do Naszych cienistych ogrodów.Przekonaj się sama
polinka 20:48, 19 lip 2017

Gosiu,przepraszam ze wczesniej nie odpisalam...widzialam,ze Walerek odpowiedzial.na uspokojenie moge dodac,ze w tamtym roku podlewalam dwutygodniowa gnojowka ze skrzpu i qrotyczu i nic zlego sie nie dzialo.mam nadzieje,ze nie dalas mniejszego stezenia niz 1:10?
pozdrawiam.
malgol 12:32, 20 lip 2017

Polinko, cieszę się że wpadłaś Nie dałam mniejszego stężenia, raczej większe i dlatego bałam się czy nie popaliłam roślin. Na razie widze ,że chyba nic im nie jest,ale mam jeszcze jedno pytanie : Czy wrotycz i skrzyp kisić razem? w jednym wiadrze? czy osobno wrotycz a osobno skrzyp i przy podlewaniu dopiero łączyć? Bo skoro wrotycz ma takie działanie biobójcze jak pisze Walerek to czy nie zabije tego co " wyprodukował" skrzyp?
Powiedz jakie rosliny szczególnie podlewac tymi gnojówkami? Na razie podlałam rodki przeciw opuchlakom...
Makusia 11:34, 21 lip 2017

malgol napisał(a)
Polinko, cieszę się że wpadłaś Nie dałam mniejszego stężenia, raczej większe i dlatego bałam się czy nie popaliłam roślin. Na razie widze ,że chyba nic im nie jest,ale mam jeszcze jedno pytanie : Czy wrotycz i skrzyp kisić razem? w jednym wiadrze? czy osobno wrotycz a osobno skrzyp i przy podlewaniu dopiero łączyć? Bo skoro wrotycz ma takie działanie biobójcze jak pisze Walerek to czy nie zabije tego co " wyprodukował" skrzyp?
Powiedz jakie rosliny szczególnie podlewac tymi gnojówkami? Na razie podlałam rodki przeciw opuchlakom...

No właśnie- też poczekam na odpowiedź
polinka 20:35, 21 lip 2017

malgol napisał(a)

Przeciw opuchlakom jest wyciąg wrotyczowo-piolunowy i Mazań podawał na niego przepis.ja wrotycz stosuje już tylko zapobiegawczo i dodaję do każdej gnojowki.obojętnie czy pokrzywa czy skrzyp. Nie wiem czy skrzyp albo pokrzywa nadaja sie do kwasnolubnych a rodki takie sa. Z tego co czytalam to nie ma dobrej gnojowki do tych roślinmogę się mylić bo nie zglebialam tematu ponieważ nie mam kwasnolubnych roślin w ogrodzie.
Dziewczyny,pamiętaj cię że za chwilę kończy się lipiec i kończymy podlewanie pokrzywa. Można już nastawić skrzyp,podagrycznik,wrotycz,babkę,mlecz.
malgol 08:51, 24 lip 2017

dzięki Polinko