Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:45, 18 sty 2016

Do góry
17 styczeń

Ogródek Ewy 11:44, 18 sty 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Bardzo mi się podobają i czerwcowa sowa karmnikowa z wiszącą doniczką i szufladka z rojnikami i daszek studni ale może jest jeszcze coś czego ja nie zauważyłam a ktoś inny sfotografował.
Mam przecudne wazoniki z żarówek, nie sfociłam a tak mi się podobały.

Wniosek......musisz przyjechać kolejny raz.
Dla Ciebie wazonik.

Reniu Ty pamiętasz świder na jednej z moich rabat przed domem? To chyba jeden detal którego nigdy nie pokazywałam.
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:44, 18 sty 2016

Do góry
Pare zdjec, zeby znowu ogrodowa sie zrobilo Mam nadzieje, ze nie bedzie zbyt wielu powtorek

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:42, 18 sty 2016

Do góry
W sobotę liczyłam na nowy świeży śnieg, bo taka piękna zima u Was, w niedzielę oceniłam, że mam w ogrodzie 10 cm pokrywę świeżego puchu

z takiej zimy nie mamy radości

Ogródek Iwony 11:06, 18 sty 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)
[b]..Jeszcze nie wszystko jest zaplanowane. Troszkę zostało A potem kosmetyka, dosadzanie, uzupełnianie rabat. Ostatnio czytałam u Mirelli wpis Waldka o nowym spojrzeniu na ogród. Bliżej przyglądam się ostatnio inspiracjom z CHFS.
Rok temu nie rozumiałam tych nasadzeń. Jakoś "łąka" wymieszana z kostkami bukszpanowymi i kulkami do mnie nie przemawiała, wolałam ogród poukładany, uporządkowany, dziś inaczej odbieram tamte projekty Stipa też jest rozwiana w ogrodzie i mnie zachwycała w tym roku. Szczególnie w połączeniu z jeżówkami i szałwią

Iwonko czyli skłaniasz się ku ogrodowi nieformalnemu? Będziesz wprowadzać taki u siebie teraz?
Ogródek Iwony 11:00, 18 sty 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)

... Chcę ją zmienić. Bergenia tu zostanie, jest zimozielona,ale może zmienić miejsce, wrzosów nie jestem pewna, najwyżej pójdą na obwódkę, a środek trzreba czymś wypełnić. Może zrobić tu kulkowisko? Tylko wtedy irga na pniu mi nie pasuje. Może ją przesadzę. Tłem są hortensje na podwyższonej murowanej ocieplonej donicy. Sadziłam je rok temu. W tym spodziewam się, ze będą jeszcze ładniejsze: Lime Light podsadzone rozchodnikiem i carex Frosted Curls

Zastanawiam się nad poprawieniem linii,aby była równoległa do przeciwległych rabat. musiałoby być coś takiego.

Dawno mnie nie było a tu widzę w dalszym ciągu zmiany u Ciebie.I ognista też do przeróbki?
Mój mały ogródeczek :) 10:57, 18 sty 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Szczepki pelargonii jesienne

liście mają ogromne

Bardzo ładnie zimują . Niedługo będzie można ściąć im wierzchołki żeby się rozrastały na boki i były gęściejsze.

Bardzo szybko zakwitły krokusy
Ogród Mirelli 10:42, 18 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Śliczne, energetyczne kolory kwiatów wiosennych. Czekam bardzo na wyższe temperatury aby móc posadzić stokrtoki

Avater jak dla mnie świetny! Bardzo wiosenny.

Paulinka, stokrotki też były
W ubiegłym roku miałam w donicach stokrotki pierwszy raz, pięknie się prezentowały.

Anulajda w raju 10:37, 18 sty 2016

Do góry
czerwiec 2013

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:26, 18 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

CZAD !
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:25, 18 sty 2016

Do góry
Agatek napisał(a)
I dobrze, po tych pluchach to miło mieć taką zimę
przed wiosną

Zakochałam się w nostalgii

Nostalgia to piękna róża, bardzo ja lubię

dzisiaj może Anisade nabytek zeszłoroczny ale już pokazał co potrafi , kwitnie obficie i do tego pachnie, zdrowa róża - czego chcieć więcej, cały czas kwitła zważyły ją dopiero styczniowe mrozy

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:25, 18 sty 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
D

Bardzo pomysłowe zwierzaki i sympatyczne . Masz pomysł na ich ustawienie w ogrodzie? Razem będą czy porozrzucane? Mi się podobają właśnie w grupie. Tworzą wesołą gromadkę

U Ciebie w ogrodzie tyle cudów, że nie zdziwiłabym się jakby niedźwiedź przyszedł i zostawił te ślady
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:17, 18 sty 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
To prawda według prognoz -Idzie zima z mrozami.
U mnie tez dopadało śniegu, jest ładnie świeżo, bialutko i drzewa tak ładnie udekorowane puchem sniegowym

dzisiaj poprószyło tak z 0,5 cm sniegu, jest dzięki temu nadal ładnie

zdjęcia piątkowe, miałam gości w weekend i nie porobiłam fotek, te są z piątku jak wracałam z pracy

róża z czerwonymi owocami przykryta śniegiem prezentuje sie bardzo ładnie

Anulajda w raju 10:07, 18 sty 2016

Do góry
Witam wszystkich odwiedzających, dziękuję za powitanie.
Działka ma wymiary 25 m/39,8 m czyli jak wiecie jest co robić
maj 2012

Ogród Mirelli 10:02, 18 sty 2016

Do góry
Mysza napisał(a)

Sukces niewiotkiej hortensji leży w wyborze sadzonki, a potem w cięciu. Podwiązywanie, podpieranie niestety uszkadza delikatne gałązki. Najważniejsze jest odważne cięcie i zostawianie tylko gałązek nie cieńszych niż ołówek. Cienkie gałązki nigdy nie pogrubieją. Niestety.
Przy psach najlepiej wyprowadzić hortkę w mini drzewko lub wybrać odmianę niepokładającą się jak np. Pinky Winky lub o podobnym pokroju.

Kulki na pniu polecam tylko cisowe. Prawda jest taka, że cis to cis i żaden substytut go nie zastąpi.
Można teoretycznie podsadzić rododendronami ale tylko "repens" (niskie i tylko kwitnące na czerwono). Druga kwitnąca opcja to azalie japońskie, które śmiało można formować. Jednak towarzystwo cisa i kwasolubów trudne będzie do utrzymania siedliskowo. Azalie mają ten plus, że nawet jak zostaną połamane przez psa to szybko się się odbudują i zagęszczą. W zależności od odmiany zimą mają ciemnozielone, czerwone lub bordowe listeczki. Jeszcze jedna wyższość azalii nad rodkami to to, że "histerycznie" nie reagują na za wysokie ph.

Żurawki przy psach ledwie dają radę - jeśli serce zostanie nadepnięte to trup niemal na amen. Listki połamane i wieczny stres dla ogrodnika. Wyglądają jak rozdeptane, przyklapnięte kapusty. Carexy takie wypadki lepiej znoszą.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:50, 18 sty 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:49, 18 sty 2016

Do góry
a propo mocnych form:
Wilcza Góra 09:42, 18 sty 2016
Do góry
WilczaGora napisał(a)
Kto chętny na zimową herbatkę ?

5 o'clock w w ogrodzie ?

... ułożyłam już biały obrus ... ma 30 cm

Obrusik pierwsza klasa !Natura jest wspaniałym krawcem,nikt inny takiego by nie uszył
U mnie aż takich grubych poduch ze śniegu nie ma
Handmade by Elka 09:23, 18 sty 2016

Do góry
a gdzie dokładnie mieszkasz bo jak widzisz ja też z mazowieckiego ja mieszkam między Mławą a Nidzicą ( u mnie w tych stronach ogrodników nie ma )
żurawki najlepiej do doniczek w cień i po trzech miesiącach na miejsce stałe

tutaj moja "szkółka" w krzakach hehe
Nasz przydomowy ogródek 09:12, 18 sty 2016

Do góry
Gosia dzięki. Mama jest w świetnej kondycji.

Haniu gdyby jeszcze było więcej śniegu. Zaczyna padać i może coś z tego będzie.

W sobotę znowu była balanga.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies