Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Mala_Mi 11:51, 17 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
rodki posadzone na dużym

Za 2 lata jałowiec pożre rodki Szkoda ich tu Rodki rosną wolno, a te jałowce to potffory.

Lecisz tak, że nie jestem w stanie śledzić Twoich wyczynów
Mala_Mi 11:56, 17 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
tu też dosadziłam

i jest tak

Wyciepaj te opony.. psują cały efekt

Sorki, że się wymądrzam, ale .... to dla dobra ogrodu Na kadzenie nie mam czasu, bo co dobre to niech będzie, ale to co brzydkie lepiej zlikwidować. Nie dosć że wizualnie nie pasi to i niepraktyczne.

A teraz uciekam do pracy.. mój ogród znów w porze prac musi poczekać.. Zawsze jak robota w ogrodzie to wpada mi robota zawodowa .. ale nie narzekam, ogród da radę, a ja bez pracy już nie dam rady.
sylwia_slomc... 19:05, 17 mar 2016

Agania napisał(a)
Takie i inne skarby można upolować na targach staroci, ja tak zbieram, a raczej zbierałam figurki z chartami
dekoracje do ogrodu też wolę, ogólnie ogród stoi na pierwszym planie niż domowe wnętrza

No widzisz jakie mamy podobne podejście do sprawy U mnie dzisiaj miało być mycie okien w domu , ale ja jeszcze smarkata , a eMusia rozkłada choróbsko więc leży, żeby do soboty mu przeszło......najwyżej okna będą nie myte.....część bo część już czysta
Ale w ogrodzie roboty do zatrzęsienia i tam jest pierwszeństwo
Co nie znaczy wcale, że w domu będzie syf , ale może nie na błysk jak nie zdążę
sylwia_slomc... 19:10, 17 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)

Za 2 lata jałowiec pożre rodki Szkoda ich tu Rodki rosną wolno, a te jałowce to potffory.

Lecisz tak, że nie jestem w stanie śledzić Twoich wyczynów

Aniu jałowce będę ciachać od strony tych maluszków liczyłam się z tym sadząc w tym miejscu, a na razie dadzą im ciut cienia. Może uda mi się te jałowce wypiętrzyć i zrobić z nich potem niwaki.....kiedyś
sylwia_slomc... 19:16, 17 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)

Wyciepaj te opony.. psują cały efekt

Sorki, że się wymądrzam, ale .... to dla dobra ogrodu Na kadzenie nie mam czasu, bo co dobre to niech będzie, ale to co brzydkie lepiej zlikwidować. Nie dość że wizualnie nie pasi to i niepraktyczne.

A teraz uciekam do pracy.. mój ogród znów w porze prac musi poczekać.. Zawsze jak robota w ogrodzie to wpada mi robota zawodowa .. ale nie narzekam, ogród da radę, a ja bez pracy już nie dam rady.

Aniu wyciepam jeszcze w tym sezonie przy okazji wymiany chodnika bo tam ziemią będzie podnoszone, wiem, że one okropne, ale to dawne pomysły babci, a Jej się ciężko rozstać z tym co wymyśliła -tak bez powodu, a przy okazji chodnika będzie okazja....mam nadzieję
kasiek 19:20, 17 mar 2016

Ach te babcie :0 Ja ostatnio opaske mojej babci kupowałam - koniecznie musiała byc koronkowa i z kokardką I innej nie włoży i basta! twarde charakterki
Buziam raz jeszcze za lustro - nawet nie wiesz ile teraz ono dla mnie znaczy i ile wniosło charakteru i klimatu - będę za każdym razem o Was mysleć spoglądając na to miejsce
sylwia_slomc... 19:29, 17 mar 2016

kasiek napisał(a)
Ach te babcie :0 Ja ostatnio opaske mojej babci kupowałam - koniecznie musiała byc koronkowa i z kokardką I innej nie włoży i basta! twarde charakterki
Buziam raz jeszcze za lustro - nawet nie wiesz ile teraz ono dla mnie znaczy i ile wniosło charakteru i klimatu - będę za każdym razem o Was mysleć spoglądając na to miejsce

A mówiłam , że wykorzystasz lepiej niż ja Cieszę się razem z Tobą. Jadę jutro do Prokocimia z młodym to po drodze wpadnę do szkółki na Barbary i do Obi, pewnie pusto nie wyjdę stamtąd
Dziś sadziłam wierzbę smoczą
sylwia_slomc... 20:17, 17 mar 2016

koło przez kreta zwichrowane po zimie całe

ten chyba najładniejszy

na tej rabacie z daleka nie widać więc zrobiłam krok po kroku

sylwia_slomc... 20:20, 17 mar 2016

sylwia_slomc... 20:24, 17 mar 2016

i z drugiej strony chodnika