Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:42, 11 sty 2016

Do góry
Agania napisał(a)
A gdzie fotki zakupowe?

Może ,być dzisiejszy zakup z biedry .

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:41, 11 sty 2016

Do góry
Ewo, miałam, ale nie przerwałam i słabiutkie urosły, na tyle że nawet ich nie zabrałam. Coś na nie wlazło i je zacieniło do tego, więc nie było czego zbierać
Zamówiłam nasiona, spróbuję ponownie!

Gosia, na plantacji okry nie byłam, cholera wie. Może w szklarni ją hodują? Wtedy zacisznie, mimo iż większość upraw w górach bo klimat łagodniejszy. A szklarni sporo Może jakąś folię zakupię i okrę posadzę tam, obok pomidorów? Się okaże a jak nie, to osłonięte miejsce.. to pewnie klucz do sukcesu...
Mały ogród Kasi 12:37, 11 sty 2016

Do góry
Na pocieszenie chciałabym zrobić, podobnie jak inni, małe podsumowanie roku 2015.

Znalazłam kilka zdjęć z roku 2010- czyli czasu, kiedy wprowadziliśmy się do domu- tak na początek:

Wielkie pole zielonych chwastów, w które wsadziłam kilka azalii , okrutnie drogą magnolię (potem zmarzła) i kilka krzaczków borówek

ale mi się podobało, bo mieszkaliśmy w dziczy, a teraz mieszkamy na osiedlu...
No i oczywiście uważałam się za ogrodniczkę pełną gębą, nie to, co teraz
jednak w wiekiem i wiedzą człowiek nabiera pokory.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:36, 11 sty 2016

Do góry
Agatek napisał(a)
Ach ta pomponella
kusi mnie

Cały krzaczek, możesz zobaczyć u Safoyi tutaj, ostatnie zdjęcie na stronie .
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:25, 11 sty 2016

Do góry

łabędzie latają na luzie ale autko musiało zawrócić -gigantyczne korki przed Grudziądzem
Mój jest ten kawałek ogrodu 12:25, 11 sty 2016

Do góry
Teraz trudno w to uwierzyć, ale niedługo będzie tak

W Kruklandii 12:23, 11 sty 2016

Do góry
Tradescant

Formalnie od frontu, przytulnie od ogrodu 12:15, 11 sty 2016

Do góry
Witam, i proszę o poradę. Jak zagospodarować tę część ogrodu? Tę od frontu. Widok z drzwi wejściowych.

Na pytanie a co mi się podoba, odpowiem: i głóg dwuszyjkowy, i złotokap Waterera, bzy, jaśminy, i magnolie, i brzozy, i miskanty, trzmieliny, klony palmowe, oliwniki wąskolistne, daleko mi do upraw kwiatowych, tulipany, i róże piękne ale jeszcze nie dla mnie, co posadzić od frontu, wzdłuż ogrodzenia, a co w przestrzeń między kostką? Przy słupie posadzić winobluszcz? Od frontu nie wiem zupełnie, bukszpan, a może miniaturki jakiś drzewek? Za domem, mam jeszcze spory kawałek ziemi do uprawy i zagospodarowania, dodaje zdjęcia poglądowe. Z prawej strony znajduje się wjazd, niestety dość uczęszczany, można się trochę zabezpieczyć np. żywopłotem - berberysem? I co mi wyszło, ogólnie ni z gruszki ni z pietruszki

W Kruklandii 12:13, 11 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
U mnie dzisiaj tak:

[img size=640x360]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/102/1027747

Piękny widok Ci natura fundnęła
W Kruklandii 12:06, 11 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

tak teraz spojrzalam na widok z tarasu i powiedz mi jak ty chodzisz do altanki ?

czy wzdluz połkolistej obwodki czy masz jakies tajne przejscie na skroty ?

fajnie ze dosypalo, u mnie wszystko topnieje i jest ble

Jak to jak chodzę?
Tak jak mi akurat potrzeba
Albo dookoła, albo przez żwirkowe koło, albo normalnie.... prosto ścieżką.
Chyba logiczne

Jeszcze sypie

W Kruklandii 11:52, 11 sty 2016

Do góry
William Shakespeare

W Kruklandii 11:44, 11 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
U mnie dzisiaj tak:

tak teraz spojrzalam na widok z tarasu i powiedz mi jak ty chodzisz do altanki ?

czy wzdluz połkolistej obwodki czy masz jakies tajne przejscie na skroty ?

fajnie ze dosypalo, u mnie wszystko topnieje i jest ble
Testowe dodawanie zdjęć 11:33, 11 sty 2016

Do góry
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:31, 11 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A ja troche "od czapy"
Myslałam wczoraj w nocy o teh rabacie i narysowało mi się w głowie cos takiego:

Przesynęłabym koło w prawo tak by były za nim rosnące już hoprtensje, które swoja masą bąda w to miejsce przyciagały wzrok i nie będą konkurowały z kołem.

Masz dośc gęsto te Limki (swoją drogą ja mam roczne linko posadzone co 1,6 metra i za chwile będą się dotykały) więc ja bym co dróga wykopaóła i dała je na lewą stonę a pomiędzy limki (ewetyalnie lekko z tyłu) dała ML.

Pod bukiem dałabym rzekę RB z rózowymi jeżówkami które masz i może rozchodnikami też fajnie by wyglądała ta trawa.

zrobiłam tez jedna i nieprzerwana planę sesleri z berberysami - chciałać by ten zestaw był wązny w tym zestawieniu a jesli byłby w dwóch częściach to obawiam się, że byłby mniej widoczny.

a Kulki bukszpanowe w trawkach nasadziłabym odekwatnie do ciurkadełka, które ma byc w kole - nie wiem jakie ma byc więc narysowałam symbolicznie

namieszałam?

Dziękuję Ci, że o mnie pamiętałaś
No nie powiem żeby było mi łatwiej Jedno wiem - zestaw roślin pozostaje taki jak na początku ... tylko kwestią do ustalenia jest rozmieszczenie tego ... więcej miejsca do dyspozycji mam po lewo niż przy tulipanowcu ... i nie wiem teraz co robić?

PS Podobają mi się te Twoje panele ... pasowałyby mi takie do sypialni
W Kruklandii 11:26, 11 sty 2016

Do góry
Princess Alexandra of Kent
Od brzoskwinki do różu

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:19, 11 sty 2016

Do góry
Takie widoki lubię...cudo

Maigold...taka samo nazywa się u mnie świerk kłujący

Różą Westerland też się rozczarowałam.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:17, 11 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A ja troche "od czapy"

Przesynęłabym koło w prawo tak by były za nim rosnące już hoprtensje, które swoja masą bąda w to miejsce przyciagały wzrok i nie będą konkurowały z kołem.

Masz dośc gęsto te Limki (swoją drogą ja mam roczne linko posadzone co 1,6 metra i za chwile będą się dotykały) więc ja bym co dróga wykopaóła i dała je na lewą stonę a pomiędzy limki (ewetyalnie lekko z tyłu) dała ML.

Pod bukiem dałabym rzekę RB z rózowymi jeżówkami które masz i może rozchodnikami też fajnie by wyglądała ta trawa.

zrobiłam tez jedna i nieprzerwana planę sesleri z berberysami - chciałać by ten zestaw był wązny w tym zestawieniu a jesli byłby w dwóch częściach to obawiam się, że byłby mniej widoczny.

a Kulki bukszpanowe w trawkach nasadziłabym odekwatnie do ciurkadełka, które ma byc w kole - nie wiem jakie ma byc więc narysowałam symbolicznie

namieszałam?

Bardzo fajnie i najważniejsze, że nie namieszane a rośliny masz.
Też uważam, że limki do rozsadzenia, żadnej innej odmiany hortek bym nie dawała, wg mnie dziwnie będzie to wyglądać jak będzie trochę zwykłych, trochę miniaturowych, zaburzy to proporcje.

W Kruklandii 11:13, 11 sty 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Proszę o więcej...różyczek

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:05, 11 sty 2016

Do góry
A ja troche "od czapy"

namieszałam?

Gunnera - parzeplin 11:05, 11 sty 2016

Do góry
Zrobiło się ciepło więc postanowiłem zaglądnąć do mojej gunnerki i troche ją przewietrzyć. Przetrwała bez szwanku. Najniższa temperatura jaką zanotowałem tej zimy wyniosła:-16,5*C. A jak Wasze podopieczne ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies