Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Anna i Ogród 23:38, 08 lip 2017

Do góry
A właśnie miałam pisać żebyś ścieżkę pokazała
Hirutkowy raj:)) 23:35, 08 lip 2017

Do góry
Krysia soczyście i ślicznie u Ciebie
Ja róże będę przesadzać w pazdzierniku, moim zdaniem lepiej ruszają wtedy wiosną
Od nowa ... na przekór wszystkim 17:48, 08 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

zapisałam sobie
robię ranking "kutaskowo" kwitnących, wygra najdłuższy.. tfu! najdłużej kwitnący

Wariatka ale ja też lubię te najdłuż...ej kwitnące
Anna i Ogród 15:53, 08 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Agata kupowała u niech bodajze 26 hortensji i polecała ten sklep więc bądź spokojna

Tak? Może kiedyś spróbuję coś zamówić
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:36, 08 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

zapisałam sobie
robię ranking "kutaskowo" kwitnących, wygra najdłuższy.. tfu! najdłużej kwitnący

Leżę pod stołem
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 22:21, 07 lip 2017

Do góry
Kasia ładnie masz, serio.
udanego urlopu!
ja jeszcze tydzień
Typografia ogrodu 22:19, 07 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
no własnie spadki terenu.. teraz bym inaczej u siebie to rozwiązała, był kiedys taki odcinek mai w ogrodzie z takim schodkiem na calą szerokość ogrodu.kojarzysz? teraz żałuję ze takich schodów nie zrobiliśmy .. trudno
ogród zielono-zielony idealny!
u nas nie byłoby z tym łatwo bo uniemożliwiłoby to wjazd na działkę. Największy spadek mamy na wysokości domu i tam wlasnie jest z boku wjazd dla cięższego sprzetu
Nowocześnie z różAnką :D 22:17, 07 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

byłoby super gdyby to byl ten odmianowy bo ponoć się tak nie wysiewają?
Monika.. "jak rozegrasz kwestie pielęgnacji"? nie znasz mnie? znudzi mi się szybciej niż myślisz
ten rok mam zapchany po kokardke i zarastam chwastami jak jeszcze ma mi dojść kolejna rzecz do roboty to padne na zawał

I skąd ja wtedy będę wiedziała jak te kostrzewy traktować hę? Nie zawsze chce mi się eksperymentować na sobie, wolę podpatrzeć jak inni temat przepracowali i być do przodu sezon/dwa/trzy No ale dobra, popatrzę dopóki będziesz pokazywać
Anna i Ogród 22:11, 07 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Nie nie robiłam. Zbyt podejrzana cena i wolę poczekać do wiosny i kupić z floribundy. Na razie kupiłam rośliny w albamar.pl i czekam bo już wysłali. Też jestem w strachu bo pierwszy raz. Ciekawe co przyślą

Agata kupowała u niech bodajze 26 hortensji i polecała ten sklep więc bądź spokojna
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:07, 07 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)

przetacznik na dzień wczorajszy, czyli dwa tygodnie od początku kwitnienia

zapisałam sobie
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:03, 07 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)
wczoraj jeszcze trochę nasadziłam, akurat deszczyk padał, łatwo poszło no i zrobiłam eksperyment z myślą o Tobie, średnią kępę podzieliłam na 4, obcięłam i posadziłam, zobaczymy co z tego będzie

e no laska wielkie te sadzonki, ja bym jeszcze na pół każdą ciachła ale ja mam większe potrzeby to i większe parcie
dzięki za eksperymenty dla mnie
Nowocześnie z różAnką :D 21:56, 07 lip 2017

Do góry
jankosia napisał(a)
Hej, śmiałka możesz podzielić na jesieni- to rodzima trawa, nic mu nie będzie.Tyle tylko że liście będziesz musiała przyciąć ale to wiadomo. Dwa lata temu dzieliłam na przełomie listopada i grudnia i chyba tylko jedna sadzonka się nie przyjęła ... w sumie nie rozumiem dlaczego :/ W zeszłym tygodniu też podzieliłam sobie trochę bo potrzebowałam na lukę a codzienne deszcze pozwalają na takie manewry

Jeśli zdjecie twojego jest aktualne to jakaś późna i bardziej luźna odmiana, u mnie tak teraz wygląda 'Tardiflora'.

Będziesz ten Kostrzewowy placyk pokazywała regularnie co? Bo poobserwuję sobie z przyjemnością jak rozegrasz kwestię pielęgnacji. Mam dziesiątki jeśli nie setki samosiejek które wypadałoby gdzieś dać, ale nie wiem kiedy to potem kosić, jak wysoko i w ogóle żeby to miało ręce i nogi

byłoby super gdyby to byl ten odmianowy bo ponoć się tak nie wysiewają?
Monika.. "jak rozegrasz kwestie pielęgnacji"? nie znasz mnie? znudzi mi się szybciej niż myślisz
ten rok mam zapchany po kokardke i zarastam chwastami jak jeszcze ma mi dojść kolejna rzecz do roboty to padne na zawał
Nowocześnie z różAnką :D 21:52, 07 lip 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
w końcu i ściąganie wzrokiem nie pomoże

dlatego przestałam, szkoda energii
Typografia ogrodu 21:50, 07 lip 2017

Do góry
no własnie spadki terenu.. teraz bym inaczej u siebie to rozwiązała, był kiedys taki odcinek mai w ogrodzie z takim schodkiem na calą szerokość ogrodu.kojarzysz? teraz żałuję ze takich schodów nie zrobiliśmy .. trudno
ogród zielono-zielony idealny!
Nowocześnie z różAnką :D 21:36, 07 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

mam tylko jednego sąsiada i to takiego że jak go nie ściągnę wzrokiem to dzień dobry nie powie więc wiesz gdzie mam jego opinie
w końcu i ściąganie wzrokiem nie pomoże
Typografia ogrodu 21:35, 07 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

odcienie zieleni powalające! obłędnie masz... strasznie bym juz chciała mieć tak zielono!
i powiem Ci że jest tylko jedna mala rzecz która mi u ciebie nie gra...te obrzeża z kostki :/ jakoś krawężniki mi u ciebie najbardziej się podobają
oglądam dalej
wiesz ja to się ciesze ze już betonowych płyt ogrodzeniowych nie mam kostka to jest pikus ona była łatwiejszym rozwiązaniem na frontowej części która ma bardzo duży spadek terenu. Nie ma jej wiele tak na prawdę
A zieleń w odcieniach bardzo lubie. Kolorów innych mi nie trzeba No poza białym i szarym oczywiscie
Typografia ogrodu 21:24, 07 lip 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)

odcienie zieleni powalające! obłędnie masz... strasznie bym juz chciała mieć tak zielono!
i powiem Ci że jest tylko jedna mala rzecz która mi u ciebie nie gra...te obrzeża z kostki :/ jakoś krawężniki mi u ciebie najbardziej się podobają
oglądam dalej
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:13, 07 lip 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Sesleria

Jarzmianka Shaggy

I w całości

Florence dopiero zaczyna i jest teraz chyba o połowę niższa

zielone jarzmianki?? boskie! koniecznie musze je mieć.a ta szkółka w której kupowałaś za zakupy internetowe z wysyłką?
Nowocześnie z różAnką :D 21:09, 07 lip 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

No zapach nieteges, więc nie dziwne hihi

Nowocześnie z różAnką :D 21:09, 07 lip 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)

Ja znalazłam sposób na gnojówkę i zapach - podobno mączka bazaltowa trochę osłabia ale nie stosowałam - leje gnojówkę pod wieczór jak nie ma słonecznej bardzo pogody i robię to tego dnia w którym opryskuje HT który ma ładny ziołowy zapach i neutralizuje niedogodności

szkoda mi mączki, zostało mi pół worka i na 2 rabaty jeszcze musze rozsypać a z HT świetny sposób. ja też bardzo lubię ten zapach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies