Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:19, 08 lip 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Agatko i Magda,
Dokładnie też miałam tę etykietę, więc jestem pewna że to rozplenica vertigo, chyba że producent kłamie Z pełną świadomością kupiłam wiedząc, że nie wytrzymuje mrozów. Nie pójdzie jednak do ogrodu zimowego, lecz do garażu jeśli nie przeżyje mówi się trudno

Napiszcie mi Kobitki zatem czy macie zamiar wiosną je wkopać do ziemi i jesienią wykopać do donic czy będziecie traktować ją tylko jako roślinę doniczkową?

Ja je wykopię, wsadzę do donicy i wiosną ponownie do ziemi.... Pod warunkiem, że przetrwa ten eksperyment....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:17, 08 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Madżenko Bukszpany były już raz cięte, ale sam nie wiem czy je znów przyciąć, strasznie są biedne Na razie podlewam co jakiś czas albo interwencyjnym albo florovitem....

Ja bym je cięła jeśli mają przyrosty. Pamiętasz co Danusia mówiła przy kulkowani, im ostrzej je teraz przytniesz tym bardziej regularne będą w przyszlym roku.
A teraz jest dobry moment na kolejne cięcie bukszpanów.
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 21:15, 08 lip 2012

Do góry
Aniu trzymam kciuki za postępy prac.
A swoją drogą te nóźki to bym zupełnie przeoczyła.... Ja to nic nie widzę, ślepa jestem. Ale jak ty to przerobisz i wstawisz fotki to wzdycham, jednak trzeba mieć talent aby coś takiego zobaczyć ...
Ogród Dominiki 21:09, 08 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Domi, przepiękny zakątek - bardzo podobny zaplanowałam koło tarasu - kulkowanie będzie (u mnie w mniejszej wersji niestety)

A co za drzewko rośnie w kulkach? Miłorząb, wiąz??

Domi te kule w obwódce bukszpanowej są przepiękne!!! Jesteś mistrzem świata w kulkowaniu bukszpanów !!!
Ogród wygląda perfekcyjnie, jakby co najmniej stado ogrodników w nim pracowało a nie świeżutka mama niemowlęcia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:03, 08 lip 2012

Do góry
Sebciu nowa barierka przy schodach nadaje im lekkości. Duuuuużo lepiej to wygląda. Rabata też znakomite zmiany już przeszła. Nie ciąłeś jeszcze tych bukszpanów czy teraz tak już przyrosly? Lekko poczochrane te zawijaski
Szkoda , ze na razie ogród cioci nie ma szans....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:47, 08 lip 2012

Do góry
"Madżenka" ( Izuś za Madżenkę , to Cię pokochałam na całego ) już zrobiła podsumowanie ... pomysł ze schodkami przy pomoc donic super ... już się nie mogę doczekać Twojej " holenderskiej"donicy ... bardzo mi się one podobają ... w nich, jak dla mnie tylko bukszpan

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:35, 08 lip 2012

Do góry
Izuś ja zakręcona ogrodowo od 10 lat jestem. Roziwjałam się na 72 m2
jak opróźniałam z gazet ogrodowych strych w czasie przeprowadzki to chyba pół kontenera na odpady budowlane było
A a zaczynałam od trawnika od płotu do płotu, potem porozrzucane krzaczki w trawniku, potem ździeranie darni aby wytyczyć faliste rabaty, potem sadzenie obrzeży z bukszpana.....
A potem miejsca zabrakło w ogrodzie gdy się wszystko rozrosło i trzeba było nową działkę kupić
Lecę opryski na grzyba zrobić, chociaż niedziela, ale to chyba będzie pierwszy wieczor bez deszczu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:30, 08 lip 2012

Do góry

Izuś a gdzie ty to kcesz wszytko upchać? przedogródek masz z gumy????

A prawa autorskie i zależne do karmika i lawendy Licencjonuję Ci na czas nieokreślony

Melduję, źe jestem po rybce. Dojście w słońcu 1,5 km z teściami i psem Tytusem groziło smiercią przez usmażenie wspóltowarzyszy.
Potem aby skonsumować deser musialam pokonać drogę 5 km zahaczając o 2 zamkniete sklepy we wsi, Żabkę, Biedronkę w ktorych nie ma kawy ziarnistej do ekepresu!!!! oj kupcy managerowie należy zamiast 15 rodzajów mielonej na półkę wstawić jedną ziarnistą dla Madżenki... Stokrotka miala inwentaryzjację i trafiłam do starych delikatesów, ktore nas w niedzielę i święta ratowały z opałów, w ktorych porządna niemielona Lavazza była!!! Zatem wypiwszy kawę z aromatem skonsumowałam 3 gałki lodów i tartę owocową..... Źołądek mnie boli.... ociężałoś umysłu myśleć nie pozwala...

Ale postaram się - lawenda po cięciu przez cały rok fajnie wygląda, bukszpan przez caly rok miodzio, hortensje jeśli zasuszone kwiaty wytrzymają miodzio, róźe miodzio. Ja bym to wszystko upchała tylko w formalnych ramach z bukszpanów a reszta taka romantyczna różano lawendowa. Tylko róże i lawendy w pelnym słońcu. Gdzie tamie miejsce w ogrodku znajdziesz????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:29, 08 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Szacun ogromniasty dla kancików ..... pracusiu !!!

Sylwia na razie 1/3 zrobiona i chwilowo motywacji do tej cięzkiej pracy nie mam....
Pocieszam się, że jak się raz porządnie zrobi to wystarczy potem tylko poprawić ze dwa razy w sezonie
No i z kostką granitową łatwiej, jak sobie moje zawijaski z kancikami w starym domu przypomnę to aż mnie telepie. Miałam taki malusi ogród a kanciki były bardzo pracochłonne, ale za to efekt byl powalający

teraz to mnie wywróciło ... wiem, że to zabrzmi wyjątkowo głupio ale ... znać pojęcie kancika przed ogrodowiskiem !!! ... wow ... no "miszcz" Madżenka jesteś ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:18, 08 lip 2012

Do góry
Irenko liczymy na zdjęcia z wystawy
Ogród Sylwii od początku :) 18:17, 08 lip 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Sysunie piękne ... a śliwę pissardii pokażesz ? ... rozglądam się za drzewem i bardzom ciekawa ...

Sylwuś pokaż śliwę
A szyszek świerk więcej ma??
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:16, 08 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Szacun ogromniasty dla kancików ..... pracusiu !!!

Sylwia na razie 1/3 zrobiona i chwilowo motywacji do tej cięzkiej pracy nie mam....
Pocieszam się, że jak się raz porządnie zrobi to wystarczy potem tylko poprawić ze dwa razy w sezonie
No i z kostką granitową łatwiej, jak sobie moje zawijaski z kancikami w starym domu przypomnę to aż mnie telepie. Miałam taki malusi ogród a kanciki były bardzo pracochłonne, ale za to efekt byl powalający
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:13, 08 lip 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Marzenko, już jest pięknie w Twoim ogrodzie, oj chciałabym już u siebie tak mieć. Rabatki z lawendą i bukszpanami cudne. Nie byłam w stanie ogarnąć całego wątku, ale teraz spróbuję być na bieżąco

Julka dziękuję za odwiedziny, zaglądaj częściej. Jak będziesz potrzebowala pomocy to pytaj również u mnie. próbuję czytać wiele wątków ale ostatni już ich nie ograniam, a ogrodowisko stało się olbrzymie. Może zimą, gdy będzie się mniej działo podołam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:09, 08 lip 2012

Do góry
Magda lampa działa okazało się, że włącznik fabrydpcznie jest uszkodzony po wymianie miodzio
już ja przypilnuję M aby wąsów na trawniku nie było
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:07, 08 lip 2012

Do góry
Agatko i Magda,
Dokładnie też miałam tę etykietę, więc jestem pewna że to rozplenica vertigo, chyba że producent kłamie Z pełną świadomością kupiłam wiedząc, że nie wytrzymuje mrozów. Nie pójdzie jednak do ogrodu zimowego, lecz do garażu jeśli nie przeżyje mówi się trudno
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:19, 08 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Oj Marzenko,tak być nie może,żeby ogród założony w tym roku wyglądał jak paroletni-a mój 8-letni wygląda jak dopiero co założony...
Cudownie jest i basta!!!

Lena bez przesadyzmu
Część roślin ma i 5 i więcej lat i zostały przeniesione ze starego ogrodu: największe kule bukszpanowe. liliowce i piwonie, dwie róże i obwódki bujszpanowe
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:17, 08 lip 2012

Do góry
Iza z tym badaniem całaokształtu Twojego stanu zdrowia to nie przesadzaj bo i tak wyjdziesz z pieczątką na Rp - REFUNDACJA DO DECYZJI NFZ
A pomysł na schodki z bukszpanów (Justyna i Danusia) rewelacja!!! Dokup jeszcze tych bukszpanów i zrób schodki i plecki i hortensje za pleckami
A stożki posadziłabym jakoś symetrycznie przy wejsciu, jeszcze nie wiem gdzie. Zrób jakieś zdjecie całoszktałtu wejścia, nie bądź taka, bedzie łatwiej doradzać
Buziole spadam na rybę z tesciami. Jestem juz po I, II śniadaniu, deserze, zaraz obiad, potem znów deser, potem kolacja..... Buuuuu ja chcę do ogrodu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:32, 08 lip 2012

Do góry
Ev pod różami mam próchnicę odkwaszoną
Moje kwadratowe rabaty mają 2x2 m wszystkie. Reszta ogrodu jest wieokrotnością tych kwadratów, jak spojrzysz na rzuty z góry to będzie to wyraźnie widać. Ale nie szukaj wkleję Ci wieczorkiem zdjęcie
Nie piel wszystkiego bo i tak zarośnie. Piel tam gdzie coś posadzi, syp korą i tam na bieżąco wyrywaj. Resztę leć roundapem (wiem, że szkodliwy ale przynajmniej potem tak szybko nie odrosną). Po wypieleniu i deszczu po tygodniu i tak będzie to samo. Po roundapie ok 1 m-ca przerwy.
Buziole
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:30, 08 lip 2012

Do góry
waska napisał(a)
Tylko sobie wzdychnelam

Nie wzdychaj słońce to teraz wszystko pyli i alergii sie nabawisz tak jak ja....
Ogród w Alei Lipowej... 08:17, 08 lip 2012

Do góry
Odpoczywaj kochana i zrób nam zdjęcia belgijskich ogrodów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies