Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Sebek 17:50, 08 lip 2012

No to pokazuj te nasadzenia

PS. Jeśli zaczyna u Ciebie być burzowo to chowaj to co może się połamać, bo u mnie straszna burza przed chwilą była
noemi 18:04, 08 lip 2012

Sysunie piękne ... a śliwę pissardii pokażesz ? ... rozglądam się za drzewem i bardzom ciekawa ...

Madzenka 18:17, 08 lip 2012

noemi napisał(a)
Sysunie piękne ... a śliwę pissardii pokażesz ? ... rozglądam się za drzewem i bardzom ciekawa ...

Sylwuś pokaż śliwę
A szyszek świerk więcej ma??
Syla 21:34, 08 lip 2012

Wszystko oczywiście pokażę ale straszy od rana burzą i dopiero teraz okrutnie się rozchulało .... zdjęć teraz nie mam ale jutro nadrobię zaległości ..... Okulkowałam również sosnę i kosodrzewiny bo rosły na skarpie i gałęzie pochyliły się ku spadkowi skalniaka ..... Rewelacji nie ma ale mam nadzieję , że ruszą ....Hortensje Pinky Winky x 3 również posadziłam wraz z trawami kosodrzewiną i rozplenicą , dojdą tam thuje Aurea Nana .....

W nadchodzącym tygodniu mam obiecaną wywózkę śmieciowiska i czekam z ogromną niecierpliwością aż ten bałagan zniknie z oczu bo widok tego psuje cały urok ogrodu ....

ha ! mój M namówił mnie dzisiaj na zmianę kostki , na granitową oczywiście nie teraz ale w przyszłym sezonie ..... Kształty będą zachowane . Normalnie byłam zaskoczona , no pozytywnie .....

Marzenko , jutro prawdopodobnie o ile czas pozwoli M nabędzie mi sprzęta do sprzątania czyli to co masz Ty . Już mnie nie będzie dmuchawa tarmosiła bo po sprzątaniu przez cały dzień mam wrażenia jak by mnie prąd poraził

Sebek - wszystko zostało posadzone , dlatego poniekąd cieszy mnie odrobina deszczu a przerażają błyskawice , choć ja bardzo lubię burzę , natomiast nie lubię jak mi prąd wyłączają .....

Magduś - jutro obiecuję wstawię fotkę ..... wisienka kosztowała mnie jedynie 45 zetka ale wielkim okazem nie jest .... Marzenka ma takie dwie u siebie w ogrodzie .... ładny ma kolorek i chyba warto..... Musisz podpytać odnośnie systemu korzeniowego aby u Ciebie znalazła dogodne wartunki ze względu na wysoki poziom wód gruntowych .....

Martuś - dziękuję za informację .... postaram się jednak poszukać nazwy tego kwiecia .... bo mam teraz wątpliwości a lubię mieć pewność
Syla 21:35, 08 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)

Sylwuś pokaż śliwę
A szyszek świerk więcej ma??

Byłam zaskoczona Marzena , że wogóle ma ..... tylko ten jeden przy wejściu do domu pokazał na szczycie parę ale czy tak ma być to nie wiem
Syla 16:10, 09 lip 2012

Dzisiejsze zagrywki przy rabacie żurawkowo trzmielinowo bukszpanowej ....
mowa o tej rabacie ...

a tutaj prace wykopaliskowe ...

na miejsce trzmieliny na pniu przywędrował cis ...

przygotowanie do strzyżenia ...

i po postrzyżynach ...

Syla 16:11, 09 lip 2012

i po robocie ....
Milka 16:13, 09 lip 2012

Super ci wyszło a żurawek masz tak dużo, że chyba całe centrum wykupiłaś!
pozdrawiam Sylwio
Syla 16:14, 09 lip 2012

Posadzona w sobotę śliwa Pissardii

Syla 16:18, 09 lip 2012

Przesadzony świerk Glauca Globosa